«Skandi Auto Rally Team» startēs bez Vasaraudža 3

 
3.oktobris 2007 9:38

Pirmajā oktobra nedēļas nogalē paredzētajā rallijā "Latvija 2007" rallija komanda "Skandi Auto Rally Team" startēs ļoti kuplā sastāvā, tomēr tās sastāvā neredzēsim šīs sezonas ātrāko Latvijas rallija ekipāžu - ne Ivaru Vasaraudzi un Valdi Spredzi, ne arī pasaules klases rallija automobili Mitsubishi Lancer WRC.

Īsi pirms rallija "Latvija 2007" rallija komanda "Skandi Auto Rally Team" saņēma atvainošanos, gan no kompānijas "Mitsubishi Motors Sports", gan jaunās kompānijas, kas nodarbosies ar Mitsubishi Lancer WRC rallija automobiļu uzturēšanu un to izīrēšanu, par to, ka abām kompānijām nav izdevies laicīgi nokārtot visas oficiālās formalitātes, kas liedz iespēju ierasties Latvijā un dot iespēju Ivaram Vasaraudzim un Valdim Spredzim izcīnīt piekto šīs sezonas uzvaru ar Mitsubishi Lancer WRC.



Valdis Spredzis, ekipāžas stūrmanis: "Diemžēl mūsu spēkos nav kaut ko mainīt. Mēs, protams, saprotam, ka šādas juridiskās operācijas starp Lielbritāniju un Japānu nav iespējams sakārtot pāris dienu laikā. Tāpēc varam tikai pateikties mūsu lieliskajiem atbalstītājiem "Parex Līzings", "Baltijas Apdrošināšanas Nams", "Pata AB" un "Vianor" par atbalstu visas šīs sezonas laikā."

Ivara Vasaraudža un Valda Spredža ekipāžas nestartēšana rallijā "Latvija 2007", šīs sezonas rezultātu neizmainīs, jo izcīnītās četras uzvaras šajā sezonā ir devušas pietiekami daudz punktus, lai jau priekšlaikus, pēc rallija "Kurzeme 2007" ekipāža un komanda svinētu uzvaru LMT 2007. gada Latvijas atklātajā kausa izcīņā autorallijā "A plus" grupā.



Neskatoties uz to, ka komandas sastāvā nestartēs vadošā ekipāžā, "Skandi Auto Rally Team" rallijā "Latvija 2007" būs pārstāvēta plašāk kā jebkad – tās sastāvā turpinās startēt jaunais latviešu rallija talants Jānis Kārkliņš, kura stūrmaņa lomā šoreiz iejutīsies agrāk labi pazīstamais rallija stūrmanis Reinis Pozņaks. Rallijā "Latvijā 2007" pēc ilga pārtraukuma atkal būs redzama ekipāža Raimonds Kisiels un Gatis Panavs, kuri startēs ar savu rekonstruēto Mitsubishi Lancer EVO IV rallija automašīnu.

Rallija komandas "Skandi Auto Rally Team" sastāvā rallijā "Latvija 2007" startēs arī divas ātrākās Somijas N4 klases ekipāžas: Jarī Ketomā ar Mīku Teiskonenu un Juha Salo ar Miku Stenbergu, kuras divas nedēļas pirms starta Latvijā savā starpā izcīnīja Somijas rallija čempiona titulu. Lai arī pirms sezonas noslēguma čempionāta līdera pozīciju biju aizņēmis Juha Salo, tā automašīnas tehniskais defekts čempiona titulu ļāva izcīnīt Jarī Ketomā, kurš šosezon jau bija redzams rallijā "Talsi 2007".

Somijas rallija čempionu un vicečempionu ekipāžas rallijā "Latvija 2007" startēs N4 klasē ar Mitsubishi Lancer EVO IX rallija automobiļiem. Abas šīs ekipāžas Latvijas rallija līdzjutējiem ļaus salīdzināt cik ātri vai lēni ir Latvijas un Baltijas rallija piloti.

Rallija komandas "Skandi Auto Rally Team" galvenais uzdevums rallijā "Latvija" ir atgūt līderu pozīcijas komandu kopvērtējumā, kurā tagad "Skandi Auto Rally Team" ar sešiem punktiem piekāpjas "Liepājas Rallija Komandai 1", un izcīnīt 1. vietu LMT Latvijas atklātā čempionāta un kausa izcīņas autorallijā komandu vērtējumā.

Šīs sezonas pēdējam Latvijas rallija čempionāta posmam "Latvija 2007" būs iespējams sekot līdzi 6. oktobrī Jūrmalā un tās apkārtnē, bet 7. oktobrī Ērgļu un Madonas apkaimē.
 
Visi komentāri
 
244240. viesis 3.oktobris 2007 12:05
0 0 Atbildēt

Vasariņš būs nobijies sabojāt reputāciju...ar līdzvērtīgu auto jau no Jānīša un Neikšāniem bail:))

Labāk nebraukt, ja 1.vieta nav garantēta:D

244252. viesis 3.oktobris 2007 13:02
0 0 Atbildēt

labaak lai nebrauc vispaar,taa kaa taa ar liidzveertiigaam mašiinaam braukt nemaak

244266. viesis 3.oktobris 2007 14:23
0 0 Atbildēt

Vasarins ir jau kadu laiku atpakal pardevis savu N grupas auto. Tapec ari nav ar ko braukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 8

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti