LAMB mehāniķis – labākais FIA rīkotajā konkursā 3

 
8.oktobris 2007 10:11

Tikko noslēdzās 2007. gadā Starptautiskās Automobiļu federācijas (FIA) satiksmes drošības uzlabošanas programmas ietvaros Budapeštā rīkotais ikgadējais autoklubu mehāniķu konkurss.

Konkursā piedalījās austrumu un Centrāleiropas autoklubu komandas. Arī autoklubs LAMB, kā pilntiesīgs FIA biedrs saņēma ielūgumu pārstāvēt Latviju šajā konkursā.



Kopumā konkursā piedalījās desmit autoklubu komandas: LAMB (Latvija), LAS (Lietuva), MAK (Ungārija), HAK (Horvātija), B/H (Bosnija un Hercegovina), ACAR (Krievija), AMZS (Slovēnija), AMSS (Serbija), ACR (Rumānija), AMSM (Maķedonija).

Latvijas un Lietuvas autoklubu mehāniķu apvienotā komanda, kurā LAMB pārstāvēja mūsu mehāniķis Raimonds Dumpis, guva pārliecinošu uzvaru par konkurentiem, tuvākos sāncenšus, ungārus atstājot aiz sevis ar lielu punktu starpību. Aiz otrās vietas ieguvējiem ungāriem, trešajā vietā ierindojās Horvātijas autokluba mehāniķi.



Konkursa programmā bija iekļauts arī apmācības programmas kurss, bet pašas sacensībās notika trijās disciplīnās:
o    profesionālās teorētiskās zināšanas;
o    praktisku uzdevumu risināšana, dažādu marku automašīnu mākslīgi radīito defektu novēršana ceļa apstākļos uz laiku;
o    braukšanas prasmes speciālā autodromā, kas aprīkots braukšanas iemaņu izkopšanai ekstremālos apstākļos.



LAMB/LAS komanda parādīja augstu sagatavotības līmeni teorētiskajos jautājumos, ļoti labas praktiskās profesionālās iemaņas un teicamu tehniskās palīdzības automobiļa pilotēšanas prasmi sarežģītos braukšanas apstākļos. Konkursu vadīja un sacensības tiesāja Šveices autokluba TCS pārstāvji.

Kompetento konkursa komisiju, kurā piedalījās FIA un Šveices autokluba TCS pārstāvji, pārsteidza mūsu apvienotās komandas augstā profesionalitāte un prasme ar vienkāršiem līdzekļiem, ceļa apstākļos, konstatēt un novērst sarežģītus moderno automobiļu defektus. Tikai mūsu komanda spēja 40 sekundēs atrast un novērst defektus speciāli sagatavotā automobilī VOLVO, kam tuvākajiem konkurentiem bija nepieciešams vismaz 10 minūtes.

Šveices autokluba pārstāvji konkursa noslēgumā izteica vēlmi doties uz Latviju, lai tuvāk iepazītos ar mūsu mehāniķu pieredzi un prasmi izmantojot vienkāršus līdzekļus sniegt klientiem uz ceļa maksimāli iespējamo palīdzību.
 
Visi komentāri
 
244513. viesis 8.oktobris 2007 14:05
0 0 Atbildēt

mums au tikai vienkārši līdzekļi ir pieejami.. citu nav :D

244521. viesis 8.oktobris 2007 14:40
0 1 Atbildēt

Haļavnā gaismu regulēšanas akcija gan rāda pretējo. To LAMB pārstāvi bezmaz piespiedu kārtā jāliek regulēt gaismas. Autiņam gaismu kūļi krustojas, bet šis saka, ka viss ok.

244531. viesis 8.oktobris 2007 16:25
0 1 Atbildēt

Nu malacis Raimonds. Žēl tikai, ka tie mehāniķi tās savas zināšanas praksē nepielieto. :( Kā kas- tā piesien astē un pie dīlera prom.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 

Par smagas avārijas izraisīšanu dzērumā piespriež četrus gadus cietumā 2

Kurzemes rajona tiesa kādam autovadītājam piespriedusi četrus gadus cietumā par bez tiesībām dzērumā izraisītu avāriju ar smagi cietušu pasažieri, aģentūra LETA uzzināja prokuratūrā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti