11 tūkstoši bērnu ir saņēmuši Pasažiera apliecības 2

 
12.oktobris 2007 9:09

11 004 Latvijas bērnu šoruden kļuvuši par vislabākajiem pasažieriem un, kā apstiprinājumu no Robja biroja, saņēmuši Pasažiera apliecību.

Šis dokuments izveidots Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Satiksmes, Iekšlietu ministriju un Valsts Policijas rīkotās satiksmes drošības kampaņas „Piesprādzē! Neriskē!” ietvaros. Robis Pasažiera apliecības nosūtīja tiem bērniem, kuri ar solījumu apstiprināja, ka viņi mašīnās vienmēr piesprādzēsies un ievēros citus satiksmes noteikumus.

Ceturtdien, 11. oktobrī tika rīkots reids, kurā Valsts policijas pārstāvji pārbaudīja, vai bērni ir piesprādzējušies un vai viņiem ir Pasažiera apliecības. Reida laikā tika pārbaudīti 78 transportlīdzekļi, no kuriem pusē atradās bērni. Tikai viens no bērniem nebija piesprādzējies, un viņam nebija arī paliktnis. Visos pārējos auto tika ievēroti pasažieru pārvadāšanas noteikumi, proti, gan autovadītāji, gan pasažieri bija piesprādzējušies un bērniem bija viņu augumam un svaram atbilstošs sēdeklis vai paliktnis.

Vairāki jaunie satiksmes dalībnieki policistiem uzrādīja arī Pasažieru apliecības. Tie bērni, kuriem apliecības nebija, svarīgo dokumentu un kampaņas simbolu - rotaļlietu bruņnesi Robi saņēma no policistiem.

Kampaņas rezultāti:

● 40000 Latvijas 1. un 2. klašu bērni, uzsākot skolas gaitas, saņēma mācību materiālu „Droši uz ielas”.

● 11 054 pasažieru (arī vecāko klašu skolnieki) aizpildījuši Pasažiera solījumu, nosūtījuši to Robja birojam un ar „DPD Latvija” kurjerpasta starpniecību saņēmuši Pasažiera apliecības.

● 1 097 bērnu „Robja birojam” atsūtījuši sirsnīgas vēstules, zīmējumus, kolāžas un dzejoļus.

● Tūkstošiem jaunāko klašu skolēnu kampaņas ietvaros noskatījušies Latvijas televīzijā demonstrēto satiksmes drošības raidījumu „Droši uz ielas”.

● Vairāk nekā 30 Latvijas skolās viesojies drošības kampaņas simbols Robis kopā ar tematisku teātra uzvedumu par satiksmes drošību „Robja skola”. Uzvedumu noskatījušies aptuveni 3000 bērnu.

● Valsts policija rīkojusi reidus, lai veicinātu piesprādzēšanos. Tūkstošiem apzinīgo pasažieru visā Latvijā saņēmuši rotaļlietu – kampaņas simbolu Robi.

Kampaņas vērtējums

„Mazi bērni izrādās daudz saprotošāki satiksmes dalībnieki par pieaugušajiem. Viņi viennozīmīgāk saprot piesprādzēšanās nozīmi un dara to, nevis, lai policija neapturētu, bet gan tādēļ, ka zina, ka tā ir droši. Turklāt kampaņai ir dubults efekts, jo bērni mudina piesprādzēties savus vecākus!” kampaņas nozīmi vērtē Andris Lukstiņš, CSDD direktors. „Vai kampaņa patiesi sasniegusi savu mērķauditoriju un nostiprinājusi „piesprādzēšanās refleksu”, parādīs turpmāko mēnešu statistikas dati par ceļu satiksmes negadījumiem un drošības jostu lietošanu,” norāda Andris Lukstiņš.

Kur saņemt pasažiera apliecību?

    *
      CSDD interneta mājas lapā ( www.csdd.lv) pareizi izpildot testu, parakstot solījumu un izdrukājot savu simbolisko dokumentu;
    *
      CSDD nodaļās, uzrādot no interneta izdrukāto un parakstīto Pasažiera solījumu;
    *
      vai policistu reidu laikā.

Visi kampaņas materiāli - mācību grāmata, TV raidījums, reklāmas klipi un tests ar solījumu un Pasažiera apliecību ir pieejami internetā ( www.csdd.lv).

Satiksmes drošības kampaņa „Piesprādzē! Neriskē!” finansēta no OCTA līdzekļiem. Tā veidota ar Izglītības un Zinātnes ministrijas, kā arī „DPD Latvija” kurjerpasta atbalstu.
 
Visi komentāri
 
244873. viesis 12.oktobris 2007 12:58
0 0 Atbildēt

Es arii gribu pasažiera apliecību! Savādāk visu laiku apnicis tik par vadītāju.

244921. viesis 13.oktobris 2007 21:32
0 0 Atbildēt

jeb arī - viens bērns saņēmis 11 tūkstošus pasažiera apliecības

:D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti