Par obligātajām veselības pārbaudēm transporta vadītājiem 6

 
12.oktobris 2007 9:10

Ceturtdien, 11. oktobrī Valsts sekretāru sanāksmē tika izsludināts Satiksmes ministrijas sagatavotais noteikumu projekts par veselības pārbaudēm esošajiem un topošajiem transportlīdzekļu vadītājiem. Tas paredz plašāku personu loku, uz ko attieksies prasība veikt obligātās veselības pārbaudes.

Turpmāk veselības pārbaudes būs jāveic arī mopēdu vadītājiem. Uz velosipēdu vadītājiem noteikumi gan neattieksies.

Jaunais noteikumu projekts „Noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, kā arī par veselības pirmstermiņa pārbaudes izdevumu segšanas kārtību” izstrādāts atbilstoši izdarītajiem grozījumiem „Ceļu satiksmes likumā”.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā veic veselības pārbaudes transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāja kvalifikāciju, kā arī transportlīdzekļu vadītāju veselības pirmstermiņa pārbaudes, medicīniskās pretindikācijas transportlīdzekļu vadīšanai, kārtību, kādā vadītājs nosūtāms uz veselības pirmstermiņa pārbaudi, kārtību, kādā atņem transportlīdzekļa vadīšanas tiesības personām, kurām transportlīdzekļu vadīšanu apgrūtina veselības problēmas, kā arī medicīniskās uzziņas iesniegšanas kārtību, lai atgūtu tiesības.

Projektā paredzēts, ka uz veselības pirmstermiņa pārbaudi personu turpmāk nenosūtīs, bet tai būs jāierodas patstāvīgi, ja tā būs sodīta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu ietekmē. Minēto jautājumu kontrolēs Ceļu satiksmes drošības direkcija, kad persona nāks atjaunot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Lai atvieglotu valsts institūciju kontroli pār veselības pārbaužu veikšanu, noteikumos paredzēts, ka informācijas apmaiņa starp ārstiem, ārstniecības iestādēm, kā arī valsts policiju par veiktajām veselības pārbaudēm ar 2009.gada 1.janvāri notiek tiešsaistes datu pārraides režīmā.
 
Visi komentāri
 
244845. viesis 12.oktobris 2007 10:59
0 0 Atbildēt

Magistrs, dīvains meties?!

tu to papīru vizini līdzi visu laiku? varbūt vēl pamatskolas atestātu un zobārsta kartiņu rādīsim CP

:D

244880. viesis 12.oktobris 2007 13:41
0 0 Atbildēt

smeshno ...

kaadreiz veel prasiija ejot TA... a tagad? :)

244885. viesis 12.oktobris 2007 14:20
0 0 Atbildēt

A tagad laikam tikai vajag, lai atjaunotu notecējušās vai atņemtās tiesības vai iegūtu tās pirmo reizi.

244912. viesis 13.oktobris 2007 3:07
0 0 Atbildēt

No nabaga mopēdistiem [tiem, kas brauc ar mopēdiem] sāk prasīt pārāk daudz :D Atslābstiet, un vienreiz iemetiet visus motorollerus A1 kategorijā, tur automātiski būs gan autoskola, gan veselības pārbaude etc, samazināsies mazgadīgo donoru [atsaldeņu] skaits uz ielām :D

msh

244915. viesis 13.oktobris 2007 11:39
0 0 Atbildēt

Loti laba ideja ka papildinat valsts kasi ar pacientu naudu, tapeec ierosinu:NEKAVEJOTIES IEVIEST OBLIGATU KERRU VADITAJU MEDICINISKO APSKATI UN IZSNIEGT VADITAJA APLIECIBAS.

244919. viesis 13.oktobris 2007 17:46
0 0 Atbildēt

Kapēc pirms dažādu lēmumu pieņemšanas nesniedz statistiku, cik dažādu notikumu ir bijis pirms šī lēmuma pieņemšanas. Piemēram cik avārijas ir bijušas ar vadītāju veselības problēmām.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 5

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti