Vorobjovs / Ervalds uz goda pjedestāla Sāremā rallijā! 2

 
16.oktobris 2007 11:01

SEB Unilīzinga rallija komandas ekipāža, šāgada Latvijas čempioni N4 klasē Jānis Vorobjovs un Guntis Ervalds izcīnījuši trešo vietu prestižajā Sāremā rallijā, kas pulcē spēcīgākās ekipāžas no visa Baltijas reģiona.

40. Sāremā rallijam bija pieteikušās 150 ekipāžas, un Latvijas čempioniem tika piešķirts septītais starta numurs. Ar pirmajiem starta numuriem trasē devās Igaunijas čempionāta līderi Jevgeņijs Novikovs un Rainers Auss, kuriem Sāremā bija jāaizvada cīņa par titulu.



Pirmā rallija diena Sāremā bija lietaina, pirmie divi ātrumposmi – ļoti slideni, kas būtiski ietekmēja rezultātus. Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds tos aizvadīja piesardzīgi, ierindojoties piektajā vietā. Toties pilsētas ātrumposmā Kuresāres ielās Latvijas čempioni uzrādīja absolūti ātrāko laiku un pacēlās uz otro vietu kopvērtējumā.

Tā kā otrajā rallija dienā pirmo desmit vietu ieguvēji startēja apgrieztā secībā, Jānis un Guntis trasē devās devītie. Otrā rallija diena sākās ar klasiskajiem Sāremā rallija ātrumposmiem jūras krastā, un tajos tika atrisināta intriga par Igaunijas čempionu titulu – Jevgeņijs Novikovs avarēja astotajā ātrumposmā un Rainers Auss jau bija nodrošinājis sev uzvaru. Latvijas ekipāžas rezultātu šis duelis neietekmēja, jo Novikovs kopvērtējumā pēc visiem ātrumposmiem bija aiz Vorobjova un Ervalda, kuri saglabāja otro vietu.

„Ar interesi vērojām Novikova un Ausa cīņu. Rainers nodemonstrēja izcilu braukšanas stabilitāti un ātrumu,” stāsta SEB Unilīzinga ekipāžas stūrmanis Guntis Ervalds. „Neskatoties uz to, ka Novikovs izstājās, Auss spēja noturēt uzņemto augsto tempu un uzvarēt sacensībās – visu cieņu!”

Pēdējie četri ātrumposmi izvērtās dramatiskāki arī Latvijas čempioniem – pirms desmitā posma, kas bija garākais šajā rallijā (22,90 km), komanda izdarīja neveiksmīgu riepu izvēli, kā rezultātā zaudēja divas pozīcijas kopvērtējumā. Jānim un Guntim atlika tikai trīs ātrumposmi, lai atgrieztos Sāremā rallija godalgoto trijniekā, un viņiem arī izdevās paveikt.

„Arī Igaunijā beidzot esam tikuši uz goda pjedestāla, turklāt divkārt vērtīgu rezultātu dara fakts, ka tas panākts ļoti sarežģītās, prestižās sacensībās ar spēcīgu dalībnieku sastāvu,” saka Jānis Vorobjovs. „Mūsu rezultāts ir pierādījums tam, ka patieso ātrumu ekipāža uzrāda nevis savās mājās, bet svešā trasē, viesos,” piebilst Guntis Ervalds. „Pāris dienās mums bija jāapgūst trase, kurā vietējie brauc gadiem, līdz ar to trešā vieta ir, mūsuprāt, augsts panākums.”

Ar Sāremā ralliju šāgada sezona Jānim Vorobjovam un Guntim Ervaldam vēl nebeidzas – šīs nedēļas nogalē Latvijas čempioni piedalīsies Lietuvas čempionāta noslēdzošajā posmā, rallijā „Kauņas rudens.”

SEB Unilīzings ir SEB Unibankas grupas uzņēmums. SEB grupa ir Ziemeļeiropas finanšu institūcija, kas sniedz bankas pakalpojumus 400 tūkstošiem uzņēmumu un institucionālo klientu un 5 miljoniem privātpersonu Skandināvijā, Baltijas valstīs, Vācijā, Polijā, Ukrainā, Krievijā un ir starptautiski pārstāvēta vēl 10 valstīs. Vairāk par SEB grupu: www.sebgroup.com.
 
Visi komentāri
 
245061. viesis 16.oktobris 2007 14:12
0 0 Atbildēt

Crabis

Kāpēc tad Sāremas pieteikumā bija VEGASPORT, ne unilīzings?

245298. viesis 17.oktobris 2007 20:53
0 0 Atbildēt

taa rakstiits pieteiceeja licenzee :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti