Mudina policiju aktivizēt transportlīdzekļu piespiedu pārvietošanu 11

 
16.oktobris 2007 13:58

Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja vienojās ar Rīgas Pašvaldības policijas vadību par to, ka tiks aktivizēta neatļautās vietās novietotu transportlīdzekļu piespiedu pārvietošana.

Pašlaik Ceļu satiksmes likuma 433.pants paredz vairākus gadījumus, kad transportlīdzeklis var tikt piespiedu kārtā pārvietots. Tostarp transportlīdzekli var pārvietot piespiedu kārtā, novietojot to speciālā stāvvietā, ja ir pārkāpti apstāšanās vai stāvēšanas noteikumi, bet vadītāja nav klāt un transportlīdzeklis novietots stāvēšanai:
vietā, kur uzstādīta papildzīme “Strādā autoevakuators”; uz tramvaja sliežu klātnes vai tās tiešā tuvumā un neļauj braukt tramvajam; pasažieru sabiedrisko transportlīdzekļu pieturvietā vai stāvvietā vai tās tiešā tuvumā un neļauj iebraukt vai izbraukt pasažieru sabiedriskajam transportlīdzeklim;
tā, ka tas neļauj braukt citiem transportlīdzekļiem vai to braukšanai tiek radīti būtiski traucējumi (citu transportlīdzekļu vadītāji ir spiesti nobraukt no brauktuves vai iebraukt tajā ceļa pusē, kas paredzēta braukšanai pretējā virzienā); uz gājēju pārejas; pilnīgi vai daļēji uz ietves un gājēji tā dēļ ir spiesti iziet uz brauktuves.

Pašvaldības policija apņēmās izstrādāt priekšlikumus par vietām, kur varētu tikt ievietotas papildzīmes “Strādā autoevakuators”, kā arī sākt autotransporta evakuāciju no vietām, kur to pārvietošanai šī papildzīme nav vajadzīga.

Pašvalības policija arī izstrādās grozījumus Rīgas domes 12.07.2005. saistošajos noteikumos Nr.8 “Par transportlīdzekļu kravu iekraušanas un izkraušanas laika noteikšanu apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonās”, lai būtiski palielinātu sodu tiem, kas no plkst. 7.00 līdz plkst. 20.00 veic kravu iekraušanas un izkraušanas darbus apstāšanās un stāvēšanas aizlieguma ceļa zīmju darbības zonā.

Komiteja nolēma nosūtīt vēstuli Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijai, ierosinot grozīt Ceļu satiksmes likumu, lai noteiktu, ka autovadītājiem ir pienākums automašīnā glabāt saskaņotā paziņojuma veidlapu.

16.10.2007  - Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa
 
Visi komentāri
 
245068. viesis 16.oktobris 2007 14:43
0 0 Atbildēt

sen bij laiks.

visādi urlas pieraduši, ka ieslēdz avareikas un stāv kur grib

245098. viesis 16.oktobris 2007 16:40
0 0 Atbildēt

BEIDZOT!!!

245124. viesis 16.oktobris 2007 17:41
0 0 Atbildēt

Aaaalellluuja

245154. viesis 16.oktobris 2007 22:18
0 0 Atbildēt

tada gadijuma vajag komerctransoprtam nodrosinat lielakas iepsejas piegadat preci, jo jau tagad firmas ir spiestas maksat sodus par stavesanu neatlautas vietas, a klients gaida savu preci pie ofisa durvim.

gachoman

245160. viesis 16.oktobris 2007 23:54
0 0 Atbildēt

to 245154. viesis: Un ne tikai komerctransportam... Man, piemēram, nav automašīna nekāds oficiāli reģistrēts komerctransports.... bet vai tāpēc es pie klientiem nebraucu un klientiem preces nevedu, ko varbūt vienkārši parastā veikalā esmu, pēc klienta lūguma, klientam nopircis...

P.S. Bet nu aizmirstās jau ik pa brīdim šitiem urlām... Ir ko ir, un atkal kādam šitā trulā ideja rodas... Pēdējo reizi, ja nemaldos, šito evakuācijas herņu ar kaut kādu baigo tiesas procesu atcēla... Bet nu jau atkal aizmirsies... Gribās atkal atrauties pa zobiem mazlietiņ... Kur šitādi truleņi var valdībā salasīties...?

245171. viesis 17.oktobris 2007 0:31
0 0 Atbildēt

Īstenībā jau taisnība ir- ja reiz tur ir zīme- tad tā ir jāievēro! Un pilnīgi neinteresē- vai tu ved preci, brauc pie klienta darījumus kārtot, vai arī pie kādas dāmītes kokus gāzt!

Lai tik velk prom!

Un par tiesas procesiem- atslābstiet! Ja tas ietu cauri, visi dzērāji būtu tiesājušies nepaguruši, tik kautkā nav dzirdēts par to!

245202. viesis 17.oktobris 2007 10:19
0 0 Atbildēt

1. Neba nu šiem ļautiņiem interesē situāciju uzlabošana uz ielas. Pēc šādiem izteikumiem:

"Pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" rīcībā ir pieci evakuatori, bet šogad ir evakuētas tikai 190 automašīnas, tajā skaitā 47 vraki, informēja uzņēmuma pārstāvis Egils Dīriņš."

secinam, ka kāds atkal ir izdomājis palielināt sava maka biezumu, jo vienkāši - redz tehnika stāv - nepelna...

ierubīs atkal pa evakuātoru 100Ls, un pēc tam pa stāvvietu 10Ls /st

2. Ja jau no policijas stāvvietām saimieki saņem atpakaļ auto ar izzaktiem mafoniem un pat noskrūvētiem riteņiem - un neviens par to neadbild - KURS uzņemsies atbildību par šiem evakuētajiem auto?

245223. viesis 17.oktobris 2007 11:44
0 0 Atbildēt

nevajag līst tirsā visiem klientiem!

ja klients ir savu biroju iekārtojis vietā, kur piebraukt nevar, tad lai nāk pats pakaļ precei vai maksā vairāk (soda kvīts cena) par piegādi!

245248. viesis 17.oktobris 2007 14:26
0 0 Atbildēt

Piekrītu anonimikim, ar piebildi, ka pastāv veikali, kuriem preci var piegādāt tikai no ielas, kur stāvēt/apstāties nedrīkst. Nez, cik % no ceļazīmju izmaksām varētu saņemt idejas autors par gaišo ideju pie katras apstāties un stāvēt zīmes Rīgas centrā piekabināt papildzīmi "atskaitot komerctransportam, laika periodā no 22 :59 - 05:42 ? ;)

245254. viesis 17.oktobris 2007 14:54
0 0 Atbildēt

1. Kādam savajadzējies piepildīt savu maciņu, jo neko citu ar šito evakuāciju nevar panākt.

2. >Ideots Sodus palielināt ir totālais sviests. Tā jau tagad tos plāksterus līmē bez jēgas un bēdīgākais ir tas, ka bieži ari bezsakarā. Iet, strīdēties un tiesāties ir neizdevīgi un tīrākā laika izšķērdēšana.

Pašam ir gadījies, ka atnāc un stāv plāksteris par "stāvēšanu otrajā rindā", kur vienkāršī bija slikti noparkots auto (speciāli, lai kāds gudrītis neiespiestu tā ka nevar izbraukt), rezultātā 20 Ls. Vēlējos strīdēties, bet laika trūkums +visdrīzāk policijā neko nepanākt, jāiet uz tiesu, tas vienkārši nav to vērts.

245314. viesis 18.oktobris 2007 7:49
0 0 Atbildēt

paris kurjerpasta firmam ir izsniegta atlauja stavet un iebraukt kur nedrikst, sadas atlaujas, nu hotj pa gada maxu kkadu, firmas lai panem un nav nekadas zimes nekur jaskruve pa aigo pikji... Man pietiekosi daudz klienti apzinas ka vini atrodas rigas centra un bez problemam var panakt ara no vecrigas vai iznakt ara uz kadas citas ielas pec savas preces, bet ir tadi kantori kur sez blondinka sekretare un skuju vina naks ara, nerunajot par to vai vina vispar var panest preci...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti