Šoseja: Jānis Horeliks dodas uz FIA ETCC kausu

 
22.oktobris 2007 10:01

Viens no pieredzējušākiem un titulētākajiem Latvijas autošosejas braucējiem - JH Motorsports komandas braucējs Jānis Horeliks jau otro gadu gatavojas piedalīties ETCC Eiropas kausa izcīņā salonautomašīnu klasē, kas šogad notiks Itālijā, Adrijas autotrasē, nākošās nedēļas nogalē - 27., 28. oktobrī.

Šīs sacensības, kuras notiek 1 reizi gadā paliek arvien populārākas un pulcē arvien lielāku braucēju un skatītāju daudzumu. Par to liecina arī fakts, ka šīs sacīkstes tiešraidē translē Eiropā populārais telekanāls Eurosport. Šogad Eiropas čempionātam pieteikušies 32 braucēji no daudzām Eiropas valstīm. 28 no viņiem regulāri startē FIA Super 2000 Cup seriāla sacensībās. No Baltijas valstīm Horeliks šogad būs vienīgais pārstāvis.



Pagājušā gadā startējot ar konkurētnespējīgu tehniku, Horeliks izcīnīja 3. vietu Super Production klasē. Šogad JH Motorsports pārstāvis startēs ar jaudīgāku un modernāku mašīnu – Honda Civic Type-R, bet arī konkurenti Super 2000 klasē būs nopietnāki. Vairāki šīs klases braucēji piedalās WTCC (World Touring Car Championship) posmos. Neskatoties uz to Horeliks ir apņēmības pilns cīnīties – „Pēc pagājušā gada iegūtās pieredzes, ceru, ka izdosies labs starts. Šī ir lieliska izdevība salīdzināt spēkus un pacīnīties ar spēcīgiem Eiropas autošosejas braucējiem. Arī sacensību formāts ļauj par salīdzinoši nelieliem līdzekļiem piedalīties augsta līmeņa sacensībās. Lai gan šogad , noteikti, būs sīvāka konkurence, mēģināšu braukt un cīnīties cik spēka un tehniskās iespējas.”

Šogad Jānis Horeliks startēja Somijas čempionātā Super 2000 klasē ar jauniegādāto Honda Civic Type-R automašīnu. Nestartējot vienā posmā Sezonas kopvērtējumā JH Motorsport braucējs izcīnīja 3. vietu sezonas kopvērtējuma, kas pirmo gadu startējot ar jaunu automašīnu spēcīgā konkurencē ir labs sasniegums. 7 sacensībās Horeliks kāpa uz goda pjedestāla un vienā posmā tika izcīnīta uzvara, pārspējot spēcīgos konkurentus. Tas liecina, ka startējot ar konkurētspējīgu tehniku arī panākumi neizpaliek.

Pirmo reizi šīs sacensības Latvijas televīzijā šīs sacensības varēs vērot arī Latvijas autosporta līdzjutēji. Sacensības tiks pārraidītas 28. oktobrī no 18.00-20.00. LTV7 kanālā. Viens no Horelika atbalstītājiem – sporta bārs „Barons” aicina visus autosporta līdzjutējus kopā skatīties sacensību translāciju uz lielā ekrāna,  bārā „Barons” 28. oktobra vakarā.

Jāņa Horelika 2007. gada sezonas galvenie atbalstītāji ir Serviss AT, Binders, Motorcentrs, Simba, Spies hecker, Pantera, Vejmars, Reklāmas aģentūra NRJ, Zebra, Saulkrastu meži, Olimps, FTB Latvia, FHM un citi.

Papildus informāciju par šīm sacensībām var iegūt internetā www.fiaetcc.com, bet par Jāni Horeliku, viņa sasniegtajiem rezultātiem JH Motorsport mājas lapā www.jh-motorsport.lv.


JH Motorsport preses dienests
D. Burkovskis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti