Tiks noskaidroti Latvijas un Eiropas labākie 2007.gada auto 1

 
1.novembris 2007 9:54

No šā gada 30. oktobra līdz 1. decembrim ikviens interesents var piedalīties balsošanā par labākajiem automobiļiem, kas tirgū nonākuši 2007.gadā, tādējādi palīdzot izraudzīties īpašnieku „Latvijas Auto 1” titulam un pretendentus cīņai par Eiropas labākā spēkrata statusu.

Konkursu „Auto 1” ik gadu rīko Eiropā lielākā starptautiskā auto žurnālu grupa „Auto Bild”, kas pārstāvēta vairāk nekā 30 valstīs. Latvijā „Auto 1” konkurss norisinās jau ceturto gadu pēc kārtas. Jāatzīmē, ka pērn par „Latvijas Auto 1” kļuva BMW X5, bet par „Eiropas Auto 1” – Ford S-Max.

Šogad tāpat kā pērn automobiļi ir sadalīti sešās grupās: mazauto un kompaktauto, sedani, SUV un apvidus auto, veni un universāli, kupejas un sporta auto, kabrioleti un rodsteri. Tādējādi bez absolūtā „Auto 1” titula ieguvēja konkursā tiks noskaidroti arī labākie auto savā klasē. Latvijas balsojuma rezultāti un vietējais uzvarētājs svinīgā pasākumā tiks paziņoti nākamā gada janvārī pie „Latvijas Auto 1” titulu ieguvušā dīlera.

Balsot par saviem favorītiem var internetā www.santa.lv vai nosūtot žurnāla Auto Bild Latvija novembra numurā publicēto anketu, kā arī ar SMS palīdzību. Instrukcija balsošanai un konkursa noteikumi atrodami gan žurnālā, gan internetā. Visas balsotāju anketas neatkarīgi no balsošanas veida piedalīsies trīs Ls 500 vērtu dāvanu karšu izlozē degvielas iegādei.

Paralēli Latvijas balsojumam par labākajiem auto balsis varēs atdot vēl 35 miljoni lasītāju citās 25 Eiropas valstīs, un, atbilstoši balsojumam, konkursa otrajā kārtā tiks izraudzīti 18 nominanti – pa trim katrā grupā – „Eiropas Auto 1” titulam. 2008. gada 31. janvārī sekos konkursa pusfināls, kurā no 18 spēkratiem tikai sešus izraudzīsies 10 ekspertu – sacīkšu braucēju un inženieru – komanda. Izšķirīgie notikumi izvērtīsies dienu vēlāk, 1. februārī, kad 26 Auto Bild meitasizdevumu galvenie redaktori lems, kurš ir labākais no sešiem finālistiem. Starptautiski tiks apbalvots Eiropas Auto 1 un seši Eiropas klašu uzvarētāji. Galveno redaktoru balsojums noteiks īpašnieku vēl vienai balvai - Inovācijas balvai.

Galā ceremonija notiks nākamā gada 4. un 5. martā Ženēvā, kad tiks sumināti 26 nacionālo konkursu uzvarētāji, bet dienu vēlāk sešu klašu uzvarētāji, Inovācijas balvas laureāts un, protams, Eiropas Auto 1.
 
Visi komentāri
 
246267. viesis 1.novembris 2007 14:46
0 0 Atbildēt

Nu, kāda no bija jēga, ka pagājušogad tas ford-max ieguva pirmo prīzi? Protams, auto it kā neslikts, bet tajā pašā laikā - dārgs, un ne pārāk populars lietotāju vidū. Izsakatās, ka Rīgas taxisti šo modeli ir vairāk iecienījuši. Latviešu autovadītāju vidū, joprojām minivenu topā ir vecais,labais vojadžeris. Cerēsim,ka šogad novinnēs kāds reals auto, par kuru autovadītāji sajūsminās ne tikai žurnalu lapās, bet ikdienas dzīvē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 7

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 5

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti