Iepazīsimies - «BMWLife Club Latvia»! 14

 
9.novembris 2007 8:59

Pirms nepilna pusgada oficiāli nodibinātais "BMWLife Club Latvia" jau ir paspējis dubultot savu biedru skaitu un ir organizējis divus pieredzes braucienus uz ārzemēm.

Tālākās attīstības plāni ir ambiciozi, bet reāli – mainīt sabiedrības viedokli par BMW autoīpašnieku uzvedības kultūru, palīdzēt interesentiem apgūt drošas braukšanas iemaņas, izveidot nosacītu "SOS" servisu, iesaistot tajā arī citu auto marku klubus un ar savām aktivitātēm censties mainīt uz labo pusi visu autobraucēju savstarpējo uzvedības kultūru.
 
Sākums

Ideja par oficiālu kluba dibināšanu apmēram pirms gada radās www.BMWLife.lv foruma dalībnieku grupai, kuri savu darbību jau no paša sākuma uztvēra nopietni. Viņi saprata, ka, paļaujoties uz forumu vien, nekas sevišķi nemainīsies, tādēļ nepieciešams juridisks pamats. Nozīmīgs faktors šī lēmuma pieņemšanai bija tas, ka oficiāls klubs tiek uztverts nopietnāk, nekā vienkārši kopā sanākušu cilvēku grupa. Rezultātā šā gada 4. maijā oficiāli tika nodibināts „BMWlife klubs”.

Dibināšanas brīdī klubā bija seši dalībnieki, bet šobrīd to skaits pieaudzis līdz 17. Aktīvo dalībnieku skaits, kas iesaistās un rīko pasākumus, bet nav ieguvuši vēl oficiālu biedra statusu, ir gandrīz tikpat liels. Tādējādi kopējais cilvēku skaits jau ir vismaz 30, tomēr biedru skaitam nav pirmšķirīga nozīme - ir cilvēki, kuri, kaut arī pilnībā atbalsta kluba centienus un mērķus, kā arī piedalās tā rīkotajos pasākumos, nevēlas sevi saistīt ar juridiskām saitēm. Tāpat ir foruma dalībnieki, kas ir aktīvi un iesaistās kluba darbībā, un ja vēlēsies, ar laiku kļūs par kluba biedriem.


Klubs pieejams visiem BMW auto markas īpašniekiem, tādēļ pieteikties var neatkarīgi no automobiļa jaudas, vecuma u.c. parametriem. Līdz ar pēdējā laika aktivitātēm medijos, t.sk. „Forsāžas sporta spēlēm”, interese par klubu kļuvusi lielāka un pievienojušies arī jauni biedri.

 
BMWLife.lv un forums

Mājaslapu www.BMWLife.lv pirms pusotra gada izveidoja BMW autocentrs „LATBEMA”, kas joprojām atbild par lapu un pilnveido to. „LATBEMA” servisam jāsaka paldies ne vien par lapu un forumu, bet arī par atbalsta sniegšanu visiem BMW īpašniekiem, kā arī foruma un kluba dalībniekiem. Piemēram, pirms brauciena uz Vāciju katram automobilim tika pielieta pilna bāka ar degvielu. Tāpat autocentrs laiku pa laikam atbalsta foruma dalībnieku rīkotos salidojumus materiāli, kā arī regulāri sadarbībā ar BMWLife klubu un oficiālo BMW dīleri WESS Select rīko jauno automašīnu testa braucienus. Kluba biedriem arī ir atlaides „LATBEMA” servisā.

Lapā un forumā pieejama plaša tehniskā bāze un atrodama palīdzība tehniskā jomā. Tādēļ tehnisko zināšanu apmierināšanai www.BMWLife.lv apciemo arī cilvēki no citiem klubiem un forumiem. Tehniskā bāze aizvien tiek papildināta, kā arī tiek publicēti aktuālākie „BMW” jaunumi.

Forumā atrodami daudzu jomu eksperti, piemēram, zinātāji par dīzeļu dzinējiem un to uzlabošanu, auto tūninga detaļu speciālisti, audio akustikas inženieri, juristi, sportisti, u.c., pie kam aizvien parādās jauni cilvēki ar pamatīgām zināšanām kādā jomā, kuri labprāt palīdz citiem šī foruma dalībniekiem.

Jāatzīmē, ka forumos ne visi var būt eksperti un zinātāji. Vienmēr pietiekoši liels skaits lietotāju ir jauni un nepieredzējuši, un sākotnēji uzdod jautājumus par elementārām lietām. Ja citos forumos tie varbūt tiktu apsmieti savas elementārās nezināšanas dēļ, tad BMWLife.lv forumā jaunie pienācēji tiek uzņemti pēc iespējas pozitīvāk.

 
Mērķi

Galvenais mērķis šobrīd ir „BMW” īpašnieku apvienošana, lai tie bez problēmām un vienuviet varētu uzzināt visu interesējošo, saistībā ar BMW. Otrs mērķis, kas šobrīd jau tiek pildīts, ir sadarbības veidošana ar Baltijas un Eiropas BMW klubiem. Liels solis uz priekšu šinī ziņā bija braucieni uz Ukrainu, Poliju un Vāciju.

"Tieši Ukrainā redzējām, kā starp dažādu auto marku klubiem pastāv draudzīgas attiecības"- stāsta kluba pārstāvji. „BMWLife Club” biedri uzskata, ka šādu sadarbību starp auto klubiem var izveidot arī Latvijā. Atsaucība par savstarpēju sadarbību no citu klubu puses ir manāma, un tas varētu izpausties kā kopīgu pasākumu rīkošana, dažādu akciju veidošana.

Nesen radusies arī doma par sava „SOS” kluba izveidi. Uz to mudinājis kāds gadījums – puisis cauras riepas dēļ palicis uz ceļa un nevarēja noskrūvēt riteni, jo servisā bija par stipru pievilktas skrūves. Tad viņš zvanīja vienam no lielākajiem „SOS” dienestiem, bet tie par atbraukšanu prasa 80 latus. Vēlāk, pēc vairākiem telefona zvaniem tika saorganizēta palīdzība, kas tajā brīdī atradās tuvumā, tomēr tas bija visai neorganizēti. Tādēļ ir doma par savu „SOS” klubu, kurā tie, kas piedalās, saņemtu nepieciešamības gadījumā palīdzību. Šajā pasākumā iespējams iesaistīt arī citus auto klubus, tādējādi pastiprinot iepriekš minēto sadarbību.

Bez minētās savstarpējās palīdzības kluba vēl ir doma par drošas braukšanas skolu, kuru vadītu forumā esošie pieredzējušie instruktori. Tas būtu lētāk un pieejamāk nekā līdz šim Latvijā zināmās iespējas. Šī ideja gan vēl ir tikai izstrādes stadijā.

Viens no mērķiem nenoliedzami ir sabiedrības attieksmes formēšana pret BMW vadītājiem. Tas iespējams ar dažādu akciju palīdzību kā, piemēram, kopīgu asins nodošanu, jo visi satiksmes vadītāji ir riska grupā.

Neviens no šiem mērķiem nav uzspiests vai obligāts – klubs virzās nosacītā pašplūsmā, radot pozitīvu kustību un izmantojot tikai interesentu brīvo laiku. Kā min BMWLife kluba pārstāvji – „Labāk kaut ko darīt un censties, nekā nedarīt neko. Iespējams, ka viss iecerētais nesanāks, bet pat tas mazumiņš, ko būsim paveikuši, nāks par labu jebkuram no iesaistītajiem".

 
Pasākumi

Lai arī klubs ir tikai sākuma stadijā, tas jau organizējis divus braucienus uz ārvalstīm, saņēmis trešo vietu Daugavpils dragreisa sacensībās un veiksmīgi piedalījies „Forsāžas” sporta spēlēs.

Pirmais lielais brauciens bija uz Ukrainu, kur risinājās „BMW” salidojums. Ceļā devās četri automobiļi un 14 cilvēki. Brauciens bija veiksmīgs, jo izdevās nodibināt kontaktus un pamācīties no Ukraiņu klubiem, kā organizēt tik liela mēroga pasākumus, nemaz nerunājot par ārkārtīgi pozitīvajiem iespaidiem no šāda tūrisma veida.

Otrs lielais brauciens rudenī veda uz Vāciju, precīzāk Minheni. Braucienā ar BMW automašīnām piedalījās vienpadsmit dalībnieki, Minhenē tiem pievienojās vēl viens kluba biedrs. Bez obligātās „BMW” rūpnīcas apskates tika apmeklēti arī tradicionālie alus svētki „Oktoberfest”,kā arī Vācijā tika nodibināti sakari ar vienu vietējo „BMW” klubu. Klubam arī nākotnē ir doma organizēt braucienus uz ārzemēm. Divas reizes gadā esot pietiekami un nebūt nav tik dārgi, kā parasti domā.


Mazākie pasākumi jeb salidojumi notiek reizi divos trīs mēnešos. Lai arī kluba bāzēšanās vieta ir Rīga, klubā ir daudz dalībnieku no Jēkabpils, pa biedram ir arī Kuldīgā, Bauskā, Cēsīs, Tukumā u.c. Latvijas pilsētās. Šī iemesla dēļ pasākumi tiek rīkoti pa visu Latviju. Bez klasiskās pirts vakarā, arī dienā ieplānotas daudz un dažādas aktivitātes. Tās var būt gan kultūras objektu – piļu un muižu – apskates (kluba dalībnieki smejas, ka viņu bērni visu Latvijas vēsturi būs izzinājuši no kluba izbraucieniem), gan izbraucieni ar kvadracikliem un alpīnisms, paintbols un izpletņu lēkšana. Pasākumi ir pieejami ikvienam un pieteikties var jebkurš, arī tie, kuri nav kluba biedri.

 
Novēlam arī turpmāk klubam veiksmi un izdevušos pasākumus!

Vairāk par BMWLife klubu uzziniet šeit »»
 
Visi komentāri
 
246459. viesis 5.novembris 2007 17:05
0 0 Atbildēt

:D:D:D

246460. viesis 5.novembris 2007 17:50
0 0 Atbildēt

kartejais bmw klubs viendienitis...

246466. viesis 5.novembris 2007 19:43
0 0 Atbildēt

246460. viesi, nosauc vēl kādu....

246476. viesis 5.novembris 2007 22:00
0 0 Atbildēt

mna personiigi pietiek jau ar to ka "generaalsponsors" ir latbema - servisu ar sliktaaku attieksmi nav gadiijies sastapt. lai tur normaali apkalpotos visas durvis ir ar kaaju jaaver... aabols no aabeles taalu nekriit:D aamen

246477. viesis 5.novembris 2007 22:01
0 0 Atbildēt

p.s. Black:D

246488. viesis 6.novembris 2007 1:36
0 0 Atbildēt

:D nodos kolektīvi asinis, jo visi atovadītāji ir riska grupa. Nododiet gan tā pavairāk, jo jums tā riska grupa ir visaugstākā no visiem autovadītājiem :)

Sagribējuši uztaisīt klubu ar jēgas un intelekta pazīmēm, tikai nebūs biedru, ja kluba vadība braucienu laikā uz "salidojumiem" neatbalstīs burnautu pie katra luksofora :D

246492. viesis 6.novembris 2007 9:17
0 0 Atbildēt

pa radio reklaama pieduuriiga: lielaakais bmw portals Latvijaa :D laikam jau muusu bmwpower.lv ir pavisam aizmirsushi :D:D:D cist lielaakias ar saveim 30 biedriem un tikpat kandidaatiem :D:D:D paskaitiet cik tuukstoshiem ir BMWPower.lv uzliimes uz mashiinam, kas ir mums apmekleejums portaala utt, bet nu ko tur ar berneljiem pleesties, lai jau baarsta tukshus saukljus :D ja kad tiesham brib iestaaties bmw klubaa lai lai labak pievienojas BMW Club Latvia www.bmwklubs.lv (nejaut ar bmwpoweru, powers ir tikai portals)

246553. viesis 6.novembris 2007 13:15
0 0 Atbildēt

SteelRat-ja tas nekaunju klubs taa rii turpinaas jau driiz mirs. tas ka ir uzliimes nenoziime ka vinji VAIRs ir tanii klubaa.

Life ar savu korektumu un paliidzeeshanu-pretstataa tevis reklmeetam-aatri paraadiis kasir kas.

neko vairaak kaa ap d i r s h a n u citos behu portaalos nesanjemsi. kaa saka kaadi brauceeji-taadi komentaari.

246562. viesis 6.novembris 2007 14:11
0 0 Atbildēt

"Life ar savu korektumu un paliidzeeshanu aatri paraadiis kasir kas."

Wuahahahahhaaaaaa :D :D :D Nee nu tas Life ir smiekliigs :)

246563. viesis 6.novembris 2007 14:12
0 0 Atbildēt

tu skaties ka par mirshanu nav jaatbild ;) btw es isti nesapratu kadelj tu bmwclub Latvia sauc par bezkaunjaam? vai ari tu poweru domaa? powers NAV klubs ;)

SteelRat

246594. viesis 6.novembris 2007 17:59
0 0 Atbildēt

Es domāju, savu ideju (ķipa ar ko viņi atšķirsies) viņi ir atraduši perfektu un īstajā laikā. Piekrītu, ja tu esi stiprs, tas nenozīmē ka tava sūtība būtu visur demosnstrēt spēku un vēl sūdīgāk rupjību.

Nu cita lieta, kā viņiem tas izdosies dzīvē.

246600. viesis 6.novembris 2007 18:37
0 0 Atbildēt

milishi, atcereesimies, ka shitadas bmw lapas un klubi ir nakushi un gajushi, taa kaa nav verts pieverst uzmanibu setas klubam ar 17 biedriem :D

246970. viesis 12.novembris 2007 10:22
0 0 Atbildēt

Redzot, kā uzvedas dažas labas personas no Powera vakardienas klubu boulingā, domāju, ka, ja LIFEsti nenolaidīs "Lažu", viņiem viss sanāks..... :)

246976. viesis 12.novembris 2007 10:45
0 0 Atbildēt

Poweristi jau sajūsuminās par JetSet... Tiešām jācer, ka BMWLife necentīsies turpināt tādā pašā stilā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti