CSDD - otrā «Labākā labas pārvaldības valsts institūcija» 7

 
8.novembris 2007 10:08

1. novembrī Efektīvas pārvaldības un partnerības foruma ietvaros, Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar Valsts kanceleju, apbalvoja Efektīvas pārvaldības gada balvas laureātus.

Gada balvai kopumā bija pieteikušās 28 organizācijas, no kurām lielākā daļa bija valsts institūcijas. Žūrijas dalībnieki, kuru ikdienas darbs veltīts, lai veiksmīgi ieviestu korporatīvās pārvaldības praksi Latvijā, izvirzīja vairākus efektīvas pārvaldības piemērus gada balvas nominācijās – labākais korporatīvās pārvaldes uzņēmums, labākā labas pārvaldības pašvaldība un labākā labas pārvaldes valsts institūcija.

Valsts institūciju konkurencē, līdzīgi kā biznesā, tika nominēti četri efektīvas pārvaldības prakses piemēri: Valsts kase, Valsts Asinsdonoru centrs, Ceļu satiksmes drošības direkcija un Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Ceļu satiksmes drošības direkcija ieguva 2. vietu valsts institūciju konkurencē. Konkursa pieteikumā CSDD norādīja, ka modernu tehnoloģiju ieviešana un izmantošana bijusi noteicoša, lai varētu piedāvāt tik plašu pakalpojumu klāstu klientiem ērtā veidā. CSDD uzskata, ka tas ir augsts ekspertu novērtējums 15 gados paveiktajam. Šajā nominācijā bija pieteikušās 15 organizācijas. Par nominācijas laureātu kļuva Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra.

Kopumā žūrijai, izvērtējot pieteikumus, ir pamats apgalvot, ka labas pārvaldības un korporatīvās pārvaldes principi tiek ievēroti valsts, pašvaldības un uzņēmumu sektoros.

Forumu un efektīvas pārvaldības gada balvu organizē LDDK un Valsts kanceleja, sadarbības partneri – a/s Hansabanka, SIA Microsoft Latvia, Rīgas Dome, SIA Lattelecom un Komerccentrs DATI. Informatīvi atbalsta – Latvijas Pašvaldību savienība, laikraksts Dienas Bizness un biznesa portāls db.lv.
 
Visi komentāri
 
246729. viesis 8.novembris 2007 10:23
0 0 Atbildēt

Vislaik brīnos par CSDD, no vienas puses viņi patiešām ievieš daudz dažādus modernus pakalpojumus, tomēr pats apkalpošanas process tomēr ir nedaudz dīvains - sākumā caur "rindmašīnu" jāiet pie kases, kur tiek izdrukāta čupa ar dažāda lieluma kvītiņām, pie kam uzjautrina, ka jāmaksā nodeva par nodevas iekasēšanu utml brīnumi. Kāpēc nevar visu vienā A4 rēķinā pa pozīcijām iedrukāt? Pēc tam jādodas uz 2.stāva informāciju, kur jau nezkāpēc "dzīvajā rindā" tiek veiktas vēl šādas tādas manipulācijas, t.sk. šis tas nokopēts, un tad atkal caur "rindmašīnu" tikai nokļūsti kabinetā, kur to visu papīru čupu sastrādā un nosūta vēl pasēdēt līdz saņem jauno numuru, apliecību vai tehpasi. Kopumā tas neaizņem pārāk daudz laika, bet šķiet, ka to visu varētu samazināt vēl uz pusi. Nu jā un pati apmaksas sistēma vispār ir unikāla, -līdz pat 2008.gada jūnijam šī modernā iestāde nav spējusi ieviest karšu norēķinus, kas ir pieejami jebkurā lauku bodē, bet uz CSDD jādodas ar lielu skaidras naudas žūksni kabatā, pie tam nekad nezini vai pietiks un nevajadzēs skriet uz ATM. Sapratu, ka ir izsludināts konkurss un jau pēc vairāk kā pusgada mēs iegūsim iespēju maksāt ar plastikāta naudu!

246793. viesis 8.novembris 2007 14:18
0 0 Atbildēt

un kas bija 1. vietaa?

246794. viesis 8.novembris 2007 14:42
0 0 Atbildēt

1. - Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra

246810. viesis 8.novembris 2007 17:12
0 0 Atbildēt

Kad beidzot CSDD varēs norēķināties ar kartēm !!! vai tiešām pakalpojumam nevar uzlikt tos 0,05-3% par bankas starpniecību ko paredz līgums ....

246823. viesis 8.novembris 2007 22:20
0 0 Atbildēt

JOO [?] 08.11.2007 17:12

Kad beidzot CSDD varēs norēķināties ar kartēm ! !! vai tiešām pakalpojumam nevar uzlikt tos 0,05-3% par bankas starpniecību ko paredz līgums...

SIA ar līdzīgu apgrozījumu no bankas saņemtu visminimālāko %, un piedāvājumu šādam klientam banka iedotu 30minūšu laikā.

Un vēl šī efektivitātei ir zemu kvalitāti, jo īpaši veicot ikgadējo tehnisko apskati.

246827. viesis 9.novembris 2007 0:03
0 0 Atbildēt

Nu nez! Nu pat kartējo reizi (auto reg.) kartoju papīrus Rīgas CSDD! Super - atri, precīzi, korekti! Sajusmināts par ātrumu, jo bija baigi daudz tautas - zvanini vien skaneja :)

Nu par lauku rajonu CSDD tā ir kā ir, bet sūdzeties nevar.

Pamēģiniet kautko izdarīt kāda citā valsts institucījā, piem. valsts poliklīnikā.

PALDIES CSDD par darbu! (Protams pilnveidot vienmer kautko var)

AGA

246954. viesis 11.novembris 2007 0:54
0 0 Atbildēt

Khe, maikrosofta latvija arī piedalās organizēšanā...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti