«Jaguar XF» pretendē kļūt par gada luksus auto arī Latvijā 2

 
27.novembris 2007 10:38

22. novembrī Jūrmalā, Baltic Beach Hotel norisinājās luksus klases sporta sedana Jaguar XF Baltijas prezentācija. Lai gan XF Latvijā pārdošanā būs pieejams tikai no 2008.g. aprīļa, jau desmit klienti pasūtījuši Jaguar XF vēl ne reizi neizbraukuši ar to.

„Seši klienti Jaguar XF pasūtīja automašīnu vēl neredzot klātienē, savukārt, četri pēc tās apskates prezentācijā. Priekš savas klases automašīnām, tas ir augsts rādītājs. Piedevām, fakts, ka cilvēki ir gatavi pirkt šo luksus klases auto pat ne reizi neizbraukuši ar to, apliecina klientu uzticību Jaguar zīmola kvalitātei, kā arī to, ka XF varētu kļūt par gada luksus auto ne tikai pasaulē, bet arī Latvijā,” komentē Inchcape Motors Latvia direktors Juris Bogdanovičs.



Plašākai publikai XF pirmo reizi tika demonstrēts Frankfurtes Starptautiskajā auto izstādē 11. septembrī. Dažas dienas pirms šīs izstādes Lielbritānijā notika pirmās XF automašīnas izsole, kurā gūtie ienākumi ziedoti Lielbritānijas bērnu aizsardzības organizācijai. Papildus iespējai būt pirmā Jaguar XF īpašniekam, izsoles uzvarētājam dota iespēja klātienē sekot līdzi sava auto izgatavošanai un veikt automašīnas krāsu izvēli kopā ar Jaguar galveno dizaineru Īenu Kalemu (Ian Callum). Lielbritānijā XF ieguvusi 2007. gada „Autocar Awards” Dizaina balvu, kā arī žurnāla „What car?” aptaujā atzīta par aizraujošāko 2007.g. prezentēto mašīnu.



Visā pasaulē pirmie XF modeļi būs pārdošanā 2008. gada pavasarī, tomēr jau tagad cilvēki veic pasūtījumus, lai kļūtu par pirmajiem XF īpašniekiem. Jaguar dīleri ASV informē, ka pieprasījums ir patiesi liels un tiem, kas vēl nav paspējuši laicīgi pasūtīt Jaguar XF, būs jāgaida rindā vismaz 7 mēneši. Latvijā Jaguar XF klientiem, kas izdarījuši iepriekšēju pasūtījumu, būs pieejams 2008. gada maijā.



Jaguar XF sevī apvieno sporta auto stilu un sniegumu, kā arī luksusa sedana īpašības, izsmalcinātību un salona plašumu. Šis ir viens no vizuāli iespaidīgākajiem, tehniski modernākajiem un vadītājam ērtākajiem Jaguar sedaniem.

XF ir pirmais sporta sedans, kurā iemiesots firmas Jaguar jaunais dizains. Tā elegantais siluets ietver plašu salonu, ar četrām durvīm un vietu pieciem pieaugušiem braucējiem, kā arī ietilpīgu bagāžas nodalījumu. XF pārdomāto salona noformējumu papildina inovatīvas tehniskas detaļas, kas paaugstina komforta līmeni un atvieglo mašīnas lietošanu, piemēram, vadības ierīces ar skārienjutīgu ekrānu, manuālie ātrumu pārslēgi uz stūres, rotējoša automātiskās pārnesumkārbas svira, I-pod un MP3 atskaņotāju pieslēgšanas iespējas, skārienjutīgs gaismas slēdzis, dinamiskais un ziemas braukšanas režīms.



XF būs pieejams sešos variantos un ar četriem dzinējiem - no 2,7 litru V6 turbodīzeļa, kurš ir viens no vislabākajiem savā klasē, līdz 4,2 litru V8 benzīnmotoram ar turbopūti, kas attīsta 416 ZS jaudu un kuram ir raksturīga elastīga darbība un izcils sniegums.

Visiem modeļiem ir uzstādīta Jaguar 6 pakāpju automātiskā pārnesumkārba; tā ir apgādāta ar pārslēgiem uz stūres, kuri nodrošina manuālu ātrumu pārslēgšanu. Jaguar XF pieejami cenu diapazonā no Ls 34 750 līdz Ls 57 100.

Plašāka informācija Jaguar XF tīmekļa vietnē:
www.jaguarxf.com
 
Visi komentāri
 
247880. viesis 27.novembris 2007 18:06
0 0 Atbildēt

Salons vienkarši briesmīgs....

247895. viesis 27.novembris 2007 22:03
0 0 Atbildēt

O!!! Bac! Forš gan!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti