Dakaras Rallijā pārbaudīti LOCTITE un TEROSON produkti 2

 
29.novembris 2007 10:15

HENKEL vārds labi pazīstams ne tikai skaistuma un tīrības mīļotājām (Schwarzkopff, Fa, Persil, Shauma, Breff), autoremonta meistariem, bet arī tehnisko sporta veidu pārstāvjiem un cienītājiem.

  

Euromilhões Dakar Rally 2007: Henkel jau trešo reizi varēja redzēt šajā vienreizējā notikumā.



Tuksnešu smiltis, putekļi, akmeņi, upes — prasa no
dalībniekiem ne tikai visaugstāko meistarību, bet arī tehnikas un aprīkojuma pilnīgumu un izturību. Tādas saspringtas sacensības, kas prasa jaunākas tehnoloģijas, ir laba vieta, lai izmēģinātu Henkel produkciju ar markām Teroson un Loctite. Trīs nedēļu garumā Henkel speciālisti sekoja sacensību dalībniekiem no bivoka uz bivoku, bieži vajadzēja strādāt īpaši ātri, lai sportisti nezaudētu dārgo laiku un varētu turpināt sacensības. Arī katra dalībnieka pirmās palīdzības komplekts, kurš iekļauj sevī plašu līmju un hermētiķu spektru, palīdzēja spor­tistiem atrisināt problēmas sacensību gaitā.

Laba izvēle arī lieliem stikliem

Terostat – 8597 HLMC un Terostat – 8630 2K HMLC īpaši ātrās stiklu līmes no Tero­son produkcijas klāsta, tika izmēģinātas praksē, bet jaunais uzgalis, ar iespēju mainīt līmes slāņa augstumu un līmes izspiešanas pistoli, pirmo reizi tika izmantoti Quarzazate, mainot automašīnas ”Bowler” (Nr. 460) priekšējo stiklu. Terostat - 8630 2K HLMC ir divu komponentu līme. Tā ir piemērotākā izvēle lieliem stikliem, jo to var lietot tikpat viegli kā viena komponenta līmi. Ilgs iestiklošanas laiks (apm. 30 min.) garantē lielo stiklu ielīmēšanu bez plēvītes rašanās uz līmes slāņa pirms stikla montāžas. Terostat - 8630 2K HMLC tika izmantota, lai samainītu stiklu dažām MAN smagajām mašīnām. Pilnīgs līmes slāņa sacietēšanas laiks ir tikai 5 stundas pēc stikla ielīmēšanas, kas deva iespēju droši turpināt sacīkstes nākamajā rītā. Šī līme atbilst EURONCAP standartiem.

Līme bez grunts

Jauna bez grunts, bez izocianāta, logu stiklu līme Terostat 9000 PL pirmo reizi tika izmantota tuksnesī, mainot priekšējo stiklu Mitsubishi L200Triton, kuru vadīja tailandietis Mana Pornsirichede un stūrmanis francūzis Jean Rrucy. Šī uz SMP polimeru bāzes veidotā līme izmantojama bez grunts un aktivātora, tā ir piemērota visu tipu automašīnām. Līme ir saderīga ar visām virsmām, biežāk lietojamām automašīnu stiklu līmēm un atbilst ES VOC prasībām. Sacensību laikā Tambacoundā, Lac Rose upes piekrastē, pēdējā dienā pirms finālposma Henkel speciālistiem bija jāatrisina sarežģīta problēma. Nomainīt T1BAU komandas Mitsubishi stiklu, izmantojot Terostat 9000 PL, nebija sarežģīti taču, mainot sadauzīto Spānijas Land Rover Free Lander priekšējo stiklu, radās problēmas - nebija piemērota priekšējā stikla. Oriģinālā Land Rover Free Lander stikla vietā piemērojot stiklu no Mitsubishi Pajero, palika diezgan liela sprauga, taču nav bezizejas: aizpildot spraugu ar Terostat 9000 PL, Henkel speciālistu cerības attaisnojās un automašīna sasniedza finišu labā stāvoklī.

Plastmasas remonta sistēma - visām plastmasām

Teroson plastmasas remonta sistēma ir ne tikai pārbaudīta ikdienā uz koplietošanas ceļiem, bet arī ekstremālos apstākļos, kā Dakaras rallijs. Loctite/Teroson speciālisti saņēma zvanu pēc palīdzības no KTM - Repsol komandas braucēja Giovanni Sala mehāniķa. Instrumentu un pirmās palīdzības kaste, kas iebūvēta dzinēja aizsardzības plāksnē, no izplūdes sistēmas caurules izdega pamatīgs caurums, kas padarīja to nelietojamu. Henkel speciālisti ar divukomponentu poliuretānaplastmasas līmi Terokal 9225 SF (īpaši ātra), grunti Terokal 150 unkarstumizturīgās stikla šķiedras palīdzību salaboja bojājumu, un Giovanni Sala nebija problēmas turpināt sacīkstes.


HENKEL Sporta Pasaulē

Dakaras rallijs ir perfekta vieta, kur veikt Teroson produkcijaspielietojumu undarbību īpaši ekstrēmos apstākļos unsituācijās. Visā pasaulē Henkel cieši sadarbojas ar motorsportu.No 2004. g. Henkel logo pirmo reizi parādījās uz komandas McLaren Mercedes sporta mašīnas aizmugurējā vēja spārna. Henkel turpināja 1994.g.iesākto Loctite brenda sadarbību ar šo komandu. Kā oficiālais piegādātājs, Henkel ievieš jaunas tehnoloģijas savas produkcijas pielietošanā vairāk kā 200 vietās MP4 – 21 McLaren Mercedes mašīnā. Henkel ir tirdzniecības marku un tehnoloģiju līderis visā pasaulē, kurš padara cilvēku dzīvi vieglāku, labāku un daudz skaistāku. Cilvēki 125 valstīs visā pasaulē uzticas Henkel vārdam un tehnoloģijām. 

No angļu valodas tulkoja BA „Turība” studente Anna Kaļķe


 
Visi komentāri
 
248005. viesis 29.novembris 2007 12:18
0 0 Atbildēt

Labi vismaz,ka tulkotājs nebaidās sevi nosaukt vārdā.Mitsubiesi,Mitsubisci,Lancl Rover-jaunums!

248195. viesis 1.decembris 2007 18:35
0 0 Atbildēt

"produkcijaspielietojumu undarbību īpaši ekstrēmos apstākļos unsituācijās" - vai skolā nemācīja pārbaudīt uzrakstīto?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti