Bīstamākie pagasti saņems jakas ar atstarotājiem 4

 
3.decembris 2007 10:19

Kampaņas „Par gaišāku nākotni” ietvaros Rīgas Samariešu apvienība (RSA) satiksmes drošības jomā bīstamāko Latvijas pagastu iedzīvotājiem dāvinās siltās jakas ar atstarotājiem.

Otrdien, 4. decembrī plkst. 14:00 jakas saņems mazturīgie Olaines pagasta iedzīvotāji. Pasākums notiks Jaunolainē, Olaines pagasta padomes ēkā, Kultūras namā, Meža ielā 2. Pasākumā piedalīsies: RSA direktors Andris Bērziņš, Olaines pagasta padomes priekšsēdētāja Aija Zandere, CSDD vadība, Mazturīgie pagasta iedzīvotāji.

Statistikas dati: Olaines pagasts satiksmes drošības jomā ir viens no Latvijas bīstamākajiem pagastiem. No 2004. gada uz Rīgas – Jelgavas šosejas pagasta teritorijā ir gājuši bojā 26 gājēji, bet ievainoti – 16 gājēji. 85% traģēdiju ir notikušas tumsā vai krēslā.

Sākot kampaņu, tās organizētāji lūdza pašvaldību sociālajiem dienestiem apzināt tos iedzīvotājus, kuriem jakas ir visvairāk nepieciešamas. Līdz šim uz aicinājumu ir atsaukušās vairāk nekā 15 pašvaldības, no kurām aktīvākās ir Limbažu un Kuldīgas rajonos. Vairāk nekā 500 jakas tiek lūgtas mazturīgajiem iedzīvotājiem, kuri regulāri iet vai brauc ar velosipēdu pa ceļiem, kur ir intensīva satiksme, kā arī invalīdiem un vientuļiem pensionāriem.

Novembra beigās un decembra sākumā Latvijā tiks izdalītas vairāk nekā 100 jakas un atstarojošās vestes, bet ar to šīs aktivitātes nebeigsies. Arī turpmāk samariešu apvienība aicina pašvaldību sociālos dienestus apzināt tos cilvēkus, kuriem ir nepieciešamas siltās jakas ar atstarotājiem. Informācija tiek lūgta sūtīt Rīgas Samariešu apvienībai (e-pasts rsa@rsa.lv). Cilvēku apzināšana un jaku dalīšana turpināsies arī nākamgad.

Piemēram:
Jaka tiek lūgta kādam Rumbas pagasta iedzīvotājam, kurš dzīvo dziļi laukos, katru dienu ar velosipēdu brauc uz darbu Kuldīgā. Ģimenē ir trīs bērni un tai ir piemērots trūcīgas ģimenes statuss.
Silta jaka ar atstarotājiem būtu ļoti noderīga arī kādai Vidrižu pagasta iedzīvotājai, kura viena audzina divus bērnus, strādā Igates pilī par istabeni. Ģimenei ir piemērots maznodrošinātās statuss.

Tāpat kampaņas ietvaros līdz 7. decembrim notiek atstarotāju dalīšana Latvijas pilsētu autoostās sadarbībā ar SIA „Maxima Latvija”.

Jakas jau ir saņēmuši Preiļu, Valkas, Rēzeknes rajona, kā arī un Kuldīgas rajona Pelču pagasta mazturīgie iedzīvotāji. Patlaban tiek izskatīti pārējie iesniegumi un izvērtēts, kam siltās jakas ar atstarotājiem ir visvairāk nepieciešamas.
 
Visi komentāri
 
248235. viesis 3.decembris 2007 11:06
0 0 Atbildēt

Nesapratu, kāpēc jādala SILTĀS JAKAS ar atstarotājiem, kas noteikti maksā vairākus desmitus latu? IMHO ja dala, tad jādala atstarojošās vestes, kas maksā pāris Ls un kuras var vilt uz jebkura apģērba. Pie tam būtu labi, ja CP reģistrētu visus, kam šīs vestes izdalītas un ja pēc kāda laika šis subjekts atrodas uz ceļa bez vestes, tad maksimālais sods... Ui laikam aizsapņojos... ;)

248237. viesis 3.decembris 2007 11:10
0 0 Atbildēt

Bīstamākie pagasti.... uz latgaļu klubiem arī bīstami vilkt.

248290. viesis 3.decembris 2007 20:46
0 0 Atbildēt

Silta jaka nozīmē palielinātu motivāciju to vilkt :)

248294. viesis 3.decembris 2007 21:44
0 0 Atbildēt

Vai samainīt pret pāris polšiem...

:(

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti