Gatavo posma Rīgas apvedceļš – Sēnīte iepirkuma dokumentāciju 1

 
5.decembris 2007 10:35

Otrdien, 4.decembrī Ministru kabinetā izskatīts un atbalstīts Satiksmes ministrijas informatīvais ziņojums par autoceļa posma Rīgas apvedceļš – Sēnīte iepirkuma dokumentāciju un līguma projekta pamatprincipiem.

Valdība uzdeva Satiksmes ministrijai (SM) organizēt šā projekta iepirkumu konkursu.

Atsevišķu iepirkuma nolikuma projekta sadaļu izstrādei ir piesaistīti pieredzējuši ārvalstu konsultanti. Lai veicinātu ārvalstu uzņēmumu interesi un piedalīšanos konkursā, iepirkuma dokumentācija būs pieejama arī angļu valodā.

Tā kā šis ir valsts un privātās partnerības projekts, noteikts, ka privātajam partnerim (konkursa uzvarētājam) tiks nodotas tiesības darboties autoceļa A2 Rīga – Sigulda – Igaunijas robeža (Veclaicene) posmā Rīgas apvedceļš – Sēnīte (14,1 km – 38,7 km), lai veiktu šā ceļa posma projektēšanu, būvniecību, finansēšanu un uzturēšanu nākamajos 20 gados. Būtiski ir tas, ka šis ceļa posms netiek nodots privātā partnera īpašumā.

Rekonstruētais autoceļa posms tā lietotājiem būs pieejams bez maksas. Privātais partneris saņems pa ceturkšņiem sadalītu ikgadējo maksājumu no valsts, sākot no brīža, kad ceļa posms tiks nodots ekspluatācijā. Šī būs tā saucamā maksa par ceļa posma pieejamību satiksmei līgumā noteiktā kvalitātē. Potenciālais privātais partneris, kopā ar citiem iepirkuma dokumentiem iesniedz arī finansēšanas plānu jeb finanšu prognozi.

Paredzētas arī iespējas šo bruto pakalpojuma maksājumu samazināt, ja ceļa posms neatbildīs kvalitātes prasībām (piemēram, līguma nosacījumiem neatbilstošs līdzenums, saķere, apgaismojums, ceļa zīmes, horizontālais marķējums u.c.) vai tas nebūs pilnībā pieejams lietotājiem (piemēram, viena josla tiek remontēta).
 
Visi komentāri
 
248412. viesis 5.decembris 2007 18:55
0 0 Atbildēt

buutu labaak paplashinajushi pashu Riigas apvedcelju - tada milziiga satiksme pa shauru divjoslu celju, kur apdziishana vienmer ir uz riska robezhas!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti