Renault – Formula 1 čempionāta veterāni 1

 
7.janvāris 2008 15:08

2005. un 2006.gadā Renault F1 pasaules čempionātā svinēja divkāršu uzvaru, izcīnot 1.vietu gan konstruktoru, gan čempionu kausā. 2007.gada sezona Renault F1 komandai gan ne tuvu nebija tik spīdoša, tomēr goda pjedestāls Konstruktoru kausā saglabāts - izcīnīta godpilnā trešā vieta.

Atskats uz 2007.gada sezonu

2007.gadā Renault F1 komanda aizvadīja savu 30.sacensību sezonu kopš pirmā starta Formula 1 seriālā – šo gadu laikā izcīnīti astoņi konstruktoru kausi un septiņi čempionu tituli. 2007.gada sezona Renault F1 komandai izrādījās gana grūta, un pēc dubultuzvarām 2005. un 2006.gadā izcīnīta vien trešā vieta Konstruktoru kausā. 2007.gadā Starptautiskās Automobiļu federācija (FIA) izstrādāja noteikumus, kas paredzēja, ka visām komandām ir jāizmanto tikai viena ražotāja – Bridgestone – riepas, tāpēc Renault F1 komandas inženieriem bija jāuzlabo R27, lai to pielāgotu riepām, kuras iepriekš Renault nekad nebija izmantojis. Formula R27 visas sezonas laikā uzrādīja ļoti labus rezultātus – komandas piloti finiša līniju šķērsoja 30 reizes no iespējamajām 34, turklāt neviena no nefinišētajām reizēm nebija tehnisku iemeslu dēļ.

Gatavojoties 2008.gada sezonai

 „2007.gada sezona Renault F1 komandai tiešām bija grūta. Mēs esam mācījušies no šajā sezonā pieļautajām, tāpēc 2008.gadā mēs plānojam atgriezties divreiz stiprāki,” atklāj Renault F1 komandas prezidents Bernards Rejs ( Bernard Rey).

Renault F1 komanda šobrīd ļoti optimistiski skatās uz 2008.gada sezonu – dažādiem tehnoloģiskiem uzlabojumiem kopumā investēti 50 miljoni dolāru. Nule tika apstiprināts arī komandas jaunais sastāvs – piloti būs Fernando Alonso un Nelsons Pikē Juniors, bet testpilots 2008.gada sezonā būs 2007.gada F3 Euroseries uzvarētājs francūzis Romēns Grosžans.

Renault vadība uzsver, ka Renault F1 komandas sasniegumi formulu sacensībās ir sevišķi nozīmīgi uzņēma starptautiskās attīstības veicināšanā.
 
Visi komentāri
 
250017. viesis 7.janvāris 2008 19:33
0 0 Atbildēt

Lai veicas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti