Chrysler LLC Detroitā prezentē trīs videi draudzīgus konceptus 2

 
18.janvāris 2008 10:01

Detroitas starptautiskajā auto šovā Chrysler LLC prezentēja trīs jaunus un videi draudzīgus konceptauto – Chrysler ecoVoyager Concept, Jeep Renegade Concept un Dodge ZEO Concept.



Chrysler LLC mērķis kļūt par videi draudzīgāku kompāniju ir mainījis nākotnes modeļu vīziju. Lai arī lielākā daļa auto industrijas strādā pie līdzīgām videi draudzīgajām tehnoloģijām, ChryslerGroup modeļi atšķiras ar interesantu un emocionālu pieeju automašīnu dizainam.

Chrysler ecoVoyager Concept

Chrysler ecoVoyager Concept ir aprīkots ar elektromotoru un ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģiju. Elektriskais dzinējs attīsta 268 ZS jaudu un, lietojot tikai elektrisko enerģiju, ecoVoyager spēj veikt 65 km, kas ir pilnībā pietiekami ikdienas vajadzībām. Ja ir vajadzība pārvietoties lielākos attālumos, tad elektromotoram talkā nāk ūdeņraža degvielas šūnu tehnoloģijas, kas ļauj veikt pat 480 km.



ecoVoyager dizains ir radīts tā, lai ikdienas pārvietošanos padarītu par patīkamu laika pavadīšanu. Liels panorāmas jumts ļaus visiem četriem braucējiem izbaudīt skatus jebkurā virzienā, savukārt B statņa neesamība un plaši atveramās durvis atvieglo iekāpšanu un izkāpšanu no automašīnas. Visas piedziņas tehnoloģijas ir novietotas zem ecoVoyager grīdas, tādejādi padarot salonu plašu un ietilpīgu.

Jeep Renegade Concept

Jeep Renegade Concept ir mazās klases apvidus automašīna ar divām sēdvietām, kas domāta aktīviem cilvēkiem. Jeep Renegade ir aprīkots ar Litija jonu akumulatoriem un elektromotoru uz katras ass, kas kopā attīsta 268 ZS jaudu. Lietojot tikai elektroenerģiju, Renegade spēj veikt 65 km neradot piesārņojumu, savukārt, apvienojumā ar trīscilindru 1,5 litru un 110 ZS BLUETEC dīzeļdzinēju Renegade spēj veikt pat 640 km.



Renegade dizains liecina par tā aktīvo dabu. Lielie riteņi, priekšējais vējstikls bez rāmja un trīsstūrveida atveres durvīs – tās ir lietas, kuras piesaista uzmanību uzreiz. Renegade interjers ir radīts no materiāliem, kas ir videi draudzīgi, un ir veidots tā, lai tā izgatavošanai būtu jāpatērē pēc iespējas mazāk enerģijas resursu. Lai arī Jeep Renegade Concept nav iespējams aprīkot ar jumtu, tā interjers radīts tā, lai lietus tam nevarētu radīt bojājumus, savukārt grīdā iestrādātas speciālas noteces, kas neļauj ūdenim uzkrāties salonā.

Dodge ZEO Concept

Dodge ZEO – Zero Emissions Operation (darbojas bez izmešiem) ir sportiska četru durvju kupeja ar 2+2 sēdvietu izkārtojumu. Darbojoties tikai ar elektroenerģiju, ZEO spēj ieskrieties no 0 līdz100 km/h nieka 6 sekundēs. Šādi iespaidīgi rādītāji tiek sasniegti lietojot 268 ZS elektromotoru, kas uzstādīts uz aizmugurējās ass. 64 kilovatstundu litija jonu akumulators ļauj Dodge ZEO bez uzlādes nobraukt pat 400 km.



Agresīvās ZEO virsbūves līnijas papildina iespaidīgie 23” riteņi un klasiskā, krusteniskā Dodge radiatora reste. Interesanto dizainu papildina vertikālais durvju atvēršanas veids. Dodge ZEO interjerā mājo jaunākās tehnoloģijas, kas katru braucienu padara par aizraujošu piedzīvojumu.
 
Visi komentāri
 
250517. viesis 18.janvāris 2008 15:28
0 0 Atbildēt

Tas Jeep atgādina Bārbijas auto ..... un Kens ar pie barankas ....

250529. viesis 19.janvāris 2008 13:23
0 0 Atbildēt

Kur patēriņi? Kravas auto ar vienu bāku var vēl tālāk nobraukt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti