LMT rallija komanda startēs 2008. gada LRČ 9

 
23.janvāris 2008 10:55

Pēc dažām dienām – 26. janvārī – ar ralliju Visaginas pilsētā Lietuvā sāksies LMT Latvijas autorallija čempionāta sezona. Jau piekto gadu pēc kārtas uz starta būs redzamas arī divas „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” ekipāžas ar brāļiem Māri un Andi Neikšāniem pie stūres.

Galvenais komandas jaunums 2008. gada sezonai – Māris Neikšāns startēs ar jaunu stūrmani. Ilggadējais komandas stūrmanis Māris Jēkabsons, kurš bijis ar vienību kopš tās dibināšanas, nolēmis vairāk laika veltīt biznesam un ģimenei, tādēļ viņš rallijos būs redzams tikai skatītāja statusā. Bet Māra vietu ieņems Gundars Kreilis.

„Bija vairākas kandidatūras vakantajai stūrmaņa vietai, bet testos sevi Gundars pierādīja no labākās puses. Viņš pierādīja ne tikai to, ka ļoti vēlas startēt, bet arī ka ir gatavs startēt tik augstā līmenī, kādu pēdējos gados esam sasnieguši. Gribu pateikties arī pārējiem stūrmaņiem, kuri tika aicināti piedalīties testos – arī viņi uzrādīja lielisku sniegumu, taču līdzbraucēja vieta diemžēl ir tikai viena un mēs izvēlējāmies Gundaru,” stāsta Māris Neikšāns, kurš 2007. gadā uzvarēja divos Latvijas autorallija čempionāta posmos un šosezon turpinās startēt ar pērn izmantoto, taču pilnībā atjaunoto N4 kategorijas Mitsubishi Lancer Evolution IX.

Otrs lielākais jaunums ir divu jaunu sponsoru ienākšana komandā. Uz 2008. gada sezonu noslēgts līgums ar uzņēmumu „Latvijas Valsts Meži”, kas līdzās ar „LEC” un „Gros Auto” kļūs par lielajiem sponsoriem, bet pārējiem sponsoriem – „Bosch”, „Neste Oil” un „Juneka” – pievienojies celtniecības iekārtu un aprīkojuma nomas uzņēmums „Cramo”. Tādējādi komandas budžets 2008. gadam ļaus startēt visos Latvijas čempionāta posmos, vismaz vienā pasaules meistarsacīkšu etapā un vairākās starptautiskās sacensībās kaimiņvalstīs.

Andis Neikšāns, kurš katrā no četriem gadiem, kopš startē rallija sacensībās, izcīnījis godalgu Latvijas čempionātā, gaidāmajai sezonai gatavojas īpaši cītīgi, vēloties cīnīties par visaugstākajām vietām N4 klasē. Viņš gada laikā lieliski sastrādājies ar jauno stūrmani Pēteri Dzirkalu un pirms sezonas viņa automobilis piedzīvojis vairākus nozīmīgus uzlabojumus. Plānots, ka pirms vasaras sezonas Neikšāns/Dzirkals tiks arī pie jaunas sacīkšu automašīnas.

Nedēļu pirms rallija „Lukoil Winter Rally” komanda aizvadīja testu sesiju ar sporta automašīnām, bet pirms tam jau bija veikts intensīvs treniņdarbs gan braukšanas uzlabošanai, gan svaru zālē trenējot fizisko izturību. Tādēļ var teikt, ka komanda ir lieliski sagatavojusies gaidāmajai 2008. gada sezonai.

„Uz katru sacīkšu startu dodamies ar vienu mērķi – cīnīties par augstu rezultātu. Izņēmums nebūs arī šī gada sezona. Konkurence Latvijas čempionātā N4 klasē ir milzīga un būt trijniekā ir lielisks sasniegums. Tomēr Māris pērn pierādīja, ka ir spējīgs cīnīties arī par uzvarām posmos, savukārt Andis ir cītīgi gatavojies sezonai un domāju, ka ir kļuvis ātrāks, nekā pērn. Uz gaidāmo sezonu raugos optimistiski un vēlamies savus sponsorus – „Latvijas Mobilo telefonu”, „LEC”, „Latvijas Valsts Mežus”,  „Gros Auto”, „Bosch”, „Neste Oil”, „Cramo” un „Juneka” – iepriecināt pēc iespējas vairāk sacensībās! Tāpat vēlos jau iepriekš pateikties kuplajam mūsu komandas fanu pulkam – jūs noteikti būsiet atraktīvākie rallija fani arī 2008. gadā!,” stāsta „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” vadītājs Pēteris Neikšāns.

Kopumā LMT Latvijas autorallija čempionātā 2008. gada sezonā paredzēti septiņi posmi, no kuriem viens Lietuvā, bet pārējie Latvijā – Gulbenē, Talsos, Cēsīs, Liepājā, Rēzeknē un Rīgā.

“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
250802. viesis 23.janvāris 2008 11:41
0 0 Atbildēt

Varēja jau nelikt kļūdainu tekstu....

Pirmais rallija posms Lietuvā ir pārcelts uz 23. februāri, ja kas :)

250803. viesis 23.janvāris 2008 11:47
0 0 Atbildēt

Tādas informācijas nav pat lietuviešu lapā...

250805. viesis 23.janvāris 2008 11:54
0 0 Atbildēt

Tāda informācija ir visās rallija dalībnieku mājas lapās un arī te - www.autorally.lv/

250806. viesis 23.janvāris 2008 11:58
0 0 Atbildēt

Nu, jā... februārī rallis divas nedēļas pēc kārtas? 16-17 Sarma, 23 LT?

250807. viesis 23.janvāris 2008 12:00
0 0 Atbildēt

Ir visur, izņemot oficiālo lappu..... www.winterrally.lt/index.php?id=2

250812. viesis 23.janvāris 2008 12:21
0 0 Atbildēt

Kašķīga un negodīga komanda!

Tapēc man nepatīk!

250818. viesis 23.janvāris 2008 13:00
0 0 Atbildēt

nu jau ir info par pārcelšanu arī oficiālajā lapā

250857. viesis 23.janvāris 2008 19:02
0 0 Atbildēt

Malači LMT! Uz priekšu! :) Lai jaunā sezona izdodas vēl labāk nekā iepriekšējā! :) Es ar un par jums!!!!

250913. viesis 24.janvāris 2008 12:51
0 0 Atbildēt

250812. viesis 23.01.2008 12:21

Kašķīga un negodīga komanda!

Tapēc man nepatīk!

------------------------

Ka nepatiik, tas buutu skaidrs un nevienu, iznjemot tevi pashu neinteresee :-)

Bet kaapeec tieshi kashkjiiga un negodiiga komanda? Esi tik laipns un paskaidro tuvaak!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Busiņa šoferis zaudē tiesības (+ VIDEO)

Busiņa šoferis brauc pa kreiso malējo joslu un bloķē ātrāk braucošos, bet, kas vēl ļaunāk, vienā brīdī viņš apstājas un iet izskaidroties ar Audi vadītāju. Lasīt vairāk

 

Nissan modernizējis krosoveru Qashqai (+ FOTO) 7

Pēc trim gadiem apritē, modernizāciju piedzīvojis viens no Nissan kompaktās klases modeļiem - krosovers Qashqai. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 5

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 21

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti