Jauni noteikumi par veselības pārbaudēm vadītājiem 3

 
6.februāris 2008 9:50

5. februārī valdības sēdē tika atbalstīts noteikumu projekts par veselības pārbaudēm esošajiem un topošajiem transportlīdzekļu vadītājiem.

Noteikumi precizē veselības pārbaužu veikšanas kārtību un nosacījumus, kā arī paredz plašāku personu loku, kurām būs jāveic obligātās veselības pārbaudes.

Turpmāk veselības pārbaudes būs jāveic arī mopēdu vadītājiem, nosaka Satiksmes ministrijas sagatavotais projekts „Noteikumi par veselības pārbaudēm transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāju kvalifikāciju, kā arī par veselības pirmstermiņa pārbaudes izdevumu segšanas kārtību”.

Noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā veic veselības pārbaudes transportlīdzekļu vadītājiem un personām, kuras vēlas iegūt transportlīdzekļu vadītāja kvalifikāciju, medicīniskās pretindikācijas transportlīdzekļu vadīšanai, kārtību, kādā transportlīdzekļa vadītājs nosūtāms uz veselības pirmstermiņa pārbaudi, kārtību, kādā atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības personām, kurām transportlīdzekļu vadīšanu liedz veselības problēmas, kā arī medicīniskās uzziņas iesniegšanas kārtību, lai atgūtu transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Projektā paredzēts, ka personu, kura ir sodīta par transportlīdzekļa vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vielu ietekmē, uz veselības pirmstermiņa pārbaudi turpmāk nenosūtīs, bet tai būs jāierodas patstāvīgi. To kontrolēs Ceļu satiksmes drošības direkcija, kad persona nāks atjaunot transportlīdzekļu vadīšanas tiesības.

Lai atvieglotu valsts institūciju kontroli pār veselības pārbaužu veikšanu, noteikumos paredzēts, ka informācijas apmaiņa starp ārstiem, ārstniecības iestādēm un valsts policiju par veiktajām veselības pārbaudēm no 2009.gada 1.janvāra notiks tiešsaistes datu pārraides režīmā.

Noteikumu projekts ir izstrādāts atbilstoši veiktajiem grozījumiem „Ceļu satiksmes likumā”.

Elīna Circene
Satiksmes ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste
 
Visi komentāri
 
251416. viesis 6.februāris 2008 10:06
0 0 Atbildēt

Prieks, ka močus, bez trīcošas sirds varēs atstāt uz ietves, tikai vai tas attiecas arī uz ietvēm, kur auto ielas malā nedrīkst novietot????

251418. viesis 6.februāris 2008 10:15
0 0 Atbildēt

Apskaidrojiet, "Gaišie prāti", ko šis nozīmē:

"...medicīniskās pretindikācijas transportlīdzekļu vadīšanai..."

251471. viesis 6.februāris 2008 17:27
0 0 Atbildēt

Trīcošas rokas. Miglains skatiens. Uzburbusi seja. Urīna nesaturēšana. Utt. Utt.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti