SEB Unilīzinga rallija komanda: jauna sezona, jauni plāni

 
12.februāris 2008 11:52

SEB Unilīzinga rallija komanda 2008.gada rallija sezonu sagaida pilnā kaujas gatavībā, ar mērķi un nodomu cīnīties par visaugstākajiem rezultātiem un jauniem tituliem.

Komandas sastāvs paliek nemainīgs – Latvijas čempioni N4 klasē Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds un Latvijas kausa uzvarētāji AL2000 klasē Egils Īle un Māris Īle.



Aizvadītajā gadā SEB Unilīzinga rallija komandas vadošā ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds startēja 15 sacensībās, un arī šogad viņu plāni ir apjomīgi, rallija kalendāram pievienojot jaunu sadaļu – pasaules rallija čempionātu. Jānis un Guntis startēs, protams, Latvijas čempionātā, turklāt Latvijā aizvadīs daudz sacensību, treniņu nolūkos pēc iespējas biežāk piedaloties rallijsprintos. Ekipāžas plānos ir dalība arī Igaunijas čempionātā, bet sezonas beigās līdzjutējiem, lai atbalstītu Jāni un Gunti, vajadzēs doties uz Angliju, uz pasaules čempionāta noslēdzošos posmu - Lielbritānijas ralliju.

Man patīk trases, kādas varētu būt Anglijā – slidenas un dubļainas, jo mans moto ir – jo sliktāk, jo labāk,” ekipāžas izvēli piedalīties Lielbritānijas rallijā pamato Jānis Vorobjovs. „Turklāt tas ir pats sezonas noslēgums, kad ir zināmi visu čempionātu iznākumi, kuros mēs plānojam piedalīties.

Sezonas pirmos posmus Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds brauks ar to pašu auto, ar ko izcīnīja pagājušā gada čempionu titulu – N grupas Mitsubishi Lancer Evo9, bet vasaras sezonu aizsāks ar jaunu šīs pašas specifikācijas auto, plānojot arī tālāku nākotni. „Vasarā aizvadīsim testu sesiju, kurā izmēģināsim Subaru Impreza STi, salīdzinot to ar Mitsubishi, un tad arī objektīvi varēsim izvērtēt mūsu plānus par nākotni,” atklāj ekipāžas stūrmanis Guntis Ervalds. „Par jauno Mitsubishi Lancer Evo10 pagaidām mums nav viedokļa, jāskatās, kā automašīna sevi parādīs sacensībās pasaulē.

SEB Unilīzinga rallija komandas ekipāža Egils Īle  un Māris Īle ir apņēmušies atkārtot 2007. gada panākumu, kad tika izcīnīta uzvara Latvijas kausa izcīņā AL2000 klasē (šogad – 2WD+). Brāļi Īles plāno, ka šogad beidzot tiks saņemts viņu VW Polo atbilstošais divu litru motors, kas ļaus sasniegt mašīnas patieso jaudu. Lai veiksmīgi sagatavotu VW Polo galvenajam sezonas cēlienam – vasarai – ziemas rallijus ekipāža brauks ar VW Golf.

Arī Egils un Māris šogad plāno papildus startus Latvijas čempionātam – brāļi turpinās aizsākto pieredzi piedalīties Ziemeļeiropas zonas (NEZ) rallija čempionātā, kur 2007.gadā tika izcīnīta sudraba medaļa savā ieskaites grupā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti