Startē «LMT Latvijas rallija čempionāts»!

 
13.februāris 2008 10:20

16. un 17. februārī Gulbenes rajona ceļos startē „LMT Latvijas rallija čempionāta” pirmais posms – rallijs „Sarma 2008”. Rīgā, Benjamiņu namā otrdien notika sezonas sākumam veltīta preses konference.

Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisijas vadītāja Irēna Krastiņa un SIA „Latvijas Mobilais Telefons” prezidents Juris Binde parakstīja vienošanos par sadarbību 2008. gadā.
Latvijas Automobiļu federācijas Rallija komisija turpina jau 2006. gadā aizsākto sadarbību ar galveno atbalstītāju – kompāniju „Latvijas Mobilais Telefons”. Turklāt Latvijas lielākais mobilo sakaru operators ir ne tikai čempionāta ģenerālsponsors – ar lieliskiem panākumiem cīnās arī „LMT Rallija komanda”.

„SIA „Latvijas Mobilais Telefons” sadarbības ar LAF galvenais uzdevums ir veiksmīga „LMT Latvijas rallija čempionāta” norise,” čempionāta sākumam veltītajā preses konferencē Rīgā, Benjamiņu namā sacīja kompānijas prezidents Juris Binde. „Mūsu kopdarbs līdz šim sagādājis arvien interesantākas sacensības un sezonas, kurās svarīgākie tituli sadalīti pēdējos posmos. Tas piesaista skatītājus šim sporta veidam un pilda mūsu sadarbības galvenos uzdevumus.”



Šā gada „LMT Latvijas rallija čempionāts” tiks aizvadīts septiņos posmos. Tradicionālajām Latvijas autorallija leģendām – rallijiem „Sarma”, „Talsi”, „Cēsis”, „Kurzeme” un „Latvija” pievienojies lietuviešu rallijs „Lukoil Winter Rally” un Rēzeknes puses debitants „LMT Latvijas čempionātā” – rallijs „Rāzna”. Līdz ar „Rāznas” ienākšanu „LMT Latvijas rallija čempionāta” sacensību saimē seriāls aptver visus Latvijas novadus.

„Lukoil Winter Rally ir kalendārā jauna sacensība, kas plānota Lietuvā. Ļoti jācer, ka laika apstākļi ļaus tai notikt. Turpinās darbs arī pie rallija „Rāzna 2008” veidošanas, kas solās būt interesants jaunievedums „LMT Latvijas rallija čempionātā”,” sacīja LAF Rallija komisijas pārstāvis Jānis Krastiņš. „Čempionāta intrigu palielina arī jaunu komandu rašanās, sportistu pārejas no vienas klases uz otru, vairāku jaunu dalībnieku pievienošanās mūsu sacensībām.”

Kā pēdējos gados ierasts, milzīgu intrigu sagādā pilnpiedziņas N4 klase: 2007. gada čempioniem Jānim Vorobjovam/Guntim Ervaldam būs smagi jāstrādā, lai grūti pelnīto čempiontitulu paturētu savā īpašumā arī šogad. Ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals pērn bija debitanti pilnpiedziņas klasē, taču tas netraucēja sasniegt vicečempiona titulu. Tas nozīmē, ka šogad viņi ir gatavi visaugstākajiem sasniegumiem. Pērn pēc tehnikas uzlabošanas īpašu ātrumu atguva Mārtiņš Būčiņš/Renārs Francis un jau tobrīd Jānis Vorobjovs prognozēja, ka Mārtiņa un Renāra duets var izrādīties skarbākie sāncenši turpmākajās sacīkstēs. Neapšaubāmi, favorītu pulkam jāpieskaita Māri Neikšānu, kurš šosezon startēs ar citu stūrmani – Gundaru Kreili. Par potenciālajiem pārsteigumu autoriem un favorītu statusa cienīgiem uzskatāmi arī N4 klases jaunpienācēji – leģendārais Ivars Caune/Vladimirs Barinovs.

N3 klasē ievērojams progress dalībnieku skaita ziņā – pirmo reizi čempionāta ieskaitē startēs vismaz desmit ekipāžas. Lielākā intriga – iepriekšējo divu gadu čempioni Dans Leščs/Jānis Vīksna pārsēdušies jaunā „Honda Civic Type-R” automašīnā. Protams, viņi būs galvenie favorīti. Tomēr aiz viņu mugurām pulcējas spēcīgi jaunie braucēji – rallijsprinta zvaigznes Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis, kā arī ārzemju sportisti briti Tomass Keivs/Džemma Praisa un lietuvieši Vitauts Baranausks/Gedimins Celiešus, kuri startēs ar spēcīgajiem „Ford Fiesta” automobiļiem. Un, protams, līdzšinējās zvaigznes – Arvis Vecvagars/Ainārs Kalniņš, Mārtiņš Meldrājs/Gundars Vītols...

Interesantas cīņas arī A+ un 2WD+ klasēs: katrā ir favorīti, katrā ir to apdraudētāji. Pilnpiedziņas A+ kategorijā pēc iepriekšējo gadu līderu aiziešanas favorītu pulku uzzināsim tikai „Sarma 2008” laikā. Savukārt 2WD+ interesants duelis gaidāms starp Arti Štrausu/Raimondu Tihonovu, leģendāro Andri Dambi ar stūrmani Ilmāru Jansonu un brāļiem Egilu un Māri Īlēm!

„LMT Latvijas rallija čempionāta” 2008. gada sacensību kalendārs
1. posms – 16.-17. februāris, rallijs „Sarma 2008”
2. posms – 23.-24. februāris, rallijs „Lukoil Winter Rally”
3. posms – 17.-18. maijs, rallijs „Talsi 2008”
4. posms – 7.-8. jūnijs, rallijs „Cēsis 2008”
5. posms – 4.-5. jūlijs, rallijs „Kurzeme 2008”
6. posms – 15.-17. augusts, rallijs „Rāzna 2008”
7. posms – 4.-5. oktobris, rallijs „Latvija 2008”


Viesturs Saukāns,
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti