«Autonams» pērnā gada apgrozījums pieaug par 62%

 
18.februāris 2008 10:11

SIA „Autonams”, pašmāju auto aizsardzības sistēmu ražotājs un unikālās imobilaizeru sistēmas SKYBRAKE izgudrotājs, pērn sasniedzis 3,7 milj.latu apgrozījumu, kas ir par 62% vairāk nekā 2006.gadā.

No apgrozījuma apmēram 44% sastāda eksports, ko veido uzņēmuma paškonstruētie un ražotie imobilaizeri SKYBRAKE.

Šogad „Autonams” plāno turpināt iepriekšējos gados iesākto darbu pie jaunu SKYBRAKE produktu izstrādes un jau pavisam drīz tiks uzsākta imobilaizera jaunās sērijas ražošana, bet pavasarī plašākai sabiedrībai plānots prezentēt jaunu SKYBRAKE produktu grupu – autoparka vadības iekārtas, kuru izgudrotājs arī ir „Autonams” konstruktoru komanda.  Pērn „Autonams” ar pretaizdzīšanas iekārtām aprīkojis 4,5 tūkst. automašīnu, veicis marķēšanu vairāk nekā 3400 automašīnām un saražojis vairāk nekā 60 tūkst. imobilaizeru SKYBRAKE.
   

Pērn nozīmīgs pavērsiens ražošanā jaunas ražotnes atklāšana

Pērn „Autonams” atklājis jaunu, plašāku ražotni Rīgā. Pateicoties tai, ievērojami palielinātas ražošanas jaudas, kas ļauj palielināt eksporta apjomus un paplašināt produkcijas noieta tirgus.
 Edvīns Panders, „Autonams” pārdošanas un attīstības direktors, valdes loceklis: „Jaunas ražotnes atklāšana bija viens no nozīmīgākajiem notikumiem 2007.gadā, kas ļāva gandrīz divas reizes palielināt ražošanas jaudu. Kopumā pērn saražoti vairāk nekā 60 tūkstoši imobilaizeru SKYBRAKE, kas ir par 90% vairāk nekā 2006.gadā. Līdz šim ierobežoto jaudu dēļ arī eksporta palielināšana bija ierobežota. Pateicoties jaunajai kapacitātei, šobrīd notiek pārrunas ar vairākiem sadarbības partneriem par piegāžu palielināšanu. Tāpat šobrīd izanalizējam Dienvidamerikas un Ziemeļamerikas tirgus, lai, iespējams, šogad pat uz šo kontinentu valstīm uzsāktu imobilzaizeru SKYBRAKE piegādes. Piemēram, uz ASV, Kanādu un Brazīliju.”

Salīdzinājumam 2006.gadā tika saražoti 32 tūkstoši imobilaizeru SKYBRAKE, bet 2005.gadā vien 10 tūkstoši. Imobilaizers SKYBRAKE ir ne vien inovatīvs produkts, bet arī ar augstu eksporta potenciālu. 90% produkcijas tiek eksportētas uz Krieviju, kas ir šobrīd galvenais noieta tirgus, Baltkrieviju, Ukrainu, Lietuvu, Igauniju. Atlikušie 10% tiek uzstādīti automašīnām Latvijā.

Šogad tirdzniecībā jauni SKYBRAKE produkti

Vienlaikus ar ražošanas uzsākšanu jaunajā rūpnīcā „Autonams” konstruktoru komanda uzsāka arvien uzlabotu un pilnīgi jaunu SKYBRAKE produktu izstrādi. E.Panders: „Jau pavasarī „Autonams” plāno uzsākt jaunas paaudzes imobilaizera Skybrake DD2+ tirdzniecību. Jaunās paaudzes imobilaizeris ļauj iedarbināt automašīnas dzinēju, bet tikko automašīna sāk braukt, tā noslāpst. Tā arī ir galvenā imobilaizera priekšrocība - tas darbojas tikai kustībā, līdz ar to zagļiem to nav iespējams priekšlaikus atrast.

Otrs nozīmīgs jaunums ir SKYBRAKE produktu līnijas paplašināšana. Jau pavasarī plašāku sabiedrību plānojam iepazīstināt ar pašmāju radīto SKYBRAKE autoparka vadības iekārtu, kas ļaus autoparka dispečeram internetā sekot līdzi transportlīdzekļa atrašanās vietai, braukšanas maršrutam, patērētajai degvielai.”

Jaunie produkti ļaus būtiski palielināt „Autonams” konkurētspēju starptautiskajā tirgū. To apliecina nesen gūtie panākumi ASV notikušajā starptautisko inovatīvo tehnoloģiju izstādē CES 2008, kurā tika prezentēts jaunās paaudzes imobilaizers SKYBRAKE DD2+.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 1

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti