Iepazīstina ar jauno sacīkšu motociklu – Ducati 1098 R

 
19.februāris 2008 9:05

Februāra sākumā Spānijā, Heresas (Jerez de la Frontera) trasē Ducati Xerox superbaiku komanda iepazīstināja interesentus ar jauno sacīkšu motociklu Ducati 1098 F08 un tā dizainu. Komanda ar jauno motociklu piedalīsies šīs sezonas Pasaules čempionātā motošosejā superbaiku klasē.

Jaunais motocikla modelis radīts, pilnveidojot iepriekšējo modeli Ducati 1098 R un jaunais sacīkšu motocikls izstrādāts saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, kas cita starpā pirmo reizi šo sacīkšu vēsturē ļaus kopā startēt motocikliem ar divu cilindru 1200 cm3 dzinējiem un motocikliem ar četru cilindru 1000 cm3 dzinējiem.



Jaunie Ducati Xerox superbaiku komandas sacīkšu motocikli šobrīd ir līdzīgāki pircējiem pieejamajiem ielas motocikliem kā jebkad agrāk, jo sacīkšu braucamrīkiem tiek veikti tikai atsevišķi transmisijas, virzuļu un sadales vārpstas uzlabojumi.

Ducati Corse ģenerāldirektors Filipo Preciozi (Filippo Preziosi) jaunā sacīkšu motocikla izstrādē ir līdzdarbojies kopš paša sākuma. F.Preciozi uzsver jaunā motocikla lielo nozīmi, kas demonstrē Ducati Corse pūliņus, lai nodrošinātu veiksmīgu Ducati Xerox superbaiku komandas startu motošosejas sacīkstēs.



„2008. gada sezona Ducati Xerox komandai ir ļoti svarīga, jo šīs sezonas motošosejas sacīkstes sāksim ar jauno 1098 F08 sacīkšu motociklu. Tas ir radīts no veiksmīgā modeļa 1098 R, kas sporta motociklu ražošanā jau ir kļuvis par ikonu. Esam gatavi nodrošināt Ducati Xerox komandai vispusīgu tehnisko atbalstu un esmu pārliecināts, ka šosezon sasniegsim augstus rezultātus arī pateicoties visu komandas pilotu pieredzei un talantam. Lielu paldies vēlamies teikt mūsu atbalstītājiem, kas šosezon turpina ar mums sadarboties, it īpaši Xerox un Shell,” stāsta F.Preciozi.

Heresas trasē gan jauno motociklu 1098 F09 gan veco modeli 1098 R izmēģināja komandas Ducati Xerox pilots Mišels Fabricio (Michel Fabrizio).

Mišels Fabricio: „Es negaidīju, ka kļūšu tik emocionāls, šeit Heresā pirmo reizi ieraugot sava motociklu un jauno sacīkšu tērpu. Šis pasākums, man palīdzēja saprast to, cik efektīvi Ducati savas sacīkstēs iegūtās zināšanas un pieredzi pielieto ielas motociklu ražošanā, lai motociklu entuziastiem būtu pieejami šādi unikāli braucamrīki. Jaunā sezona tūlīt sāksies un esmu motivēts sasniegt labus rezultātus. Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu uzsākt čempionātu ar šo fantastisko motociklu!”

Fabricio komandas biedrs Trojs Beiliss (Troy Bayliss) šajā pasākumā nepiedalījās, jo turpina atveseļošanos pēc iepriekšējo izmēģinājuma braucienu laikā Filipa salā gūtās atslēgas kaula traumas. Atveseļošanās process norit labi un talantīgais Austrālijas pilots varēs piedalīties jau nākamajā izmēģinājuma braucienu sesijā, kas notiks Katarā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti