Atkusnis izjauc rallijsprinta un ziemas autosprinta sacensības 2

 
23.februāris 2008 10:37

Nelabvēlīgie laika apstākļi šajā nedēļās nogalē liegs aizvadīt vairākus autosporta pasākumus – organizatoriem nācies pārcelt Latvijas rallijsprinta čempionāta otro posmu rallijsprintu “Ķekavas ziema 2008” un Auciemā paredzētos ziemas autosprinta čempionāta posmus.

Tomēr sprinta braucēji gluži bez sacensībām nepaliks – svētdien “333” kompleksā pie Zaķumuižas risināsies “SK 333 Ziemas kausa” otrais posms.

Ziemas autosprinta čempionāta norise nonākusi neapskaužamā situācijā – no ziemas ne miņas, bet šobrīd aizvadīti tikai četri no septiņiem paredzētajiem posmiem. Turklāt divi posmi jau tā notikuši pa asfalta segumu, kas lielākajai daļai dalībnieku tehnikas nepiemērotības dēļ ir ne pārāk tīkams. Latvijas Automobiļu federācijas Standartauto komisijas nostāja šobrīd ir tāda, ka līdz 8.-9. marta nogalai (ieskaitot) tiek gaidīta ziema. Gadījumā, ja sniega sega tā arī neparādīsies, atlikušie trīs posmi, visticamāk, tiks aizvadīti uz asfalta seguma “Rullīša” un “333” trasēs. Autosprinta čempionāta piektais un sestais posms, kas šīs nedēļas nogalē bija paredzēti “Auciema”  aplī, pārcelti uz nākamo nedēļu. Tomēr bez sacensībām autosprinta braucējiem nebūs jāpaliek, jo svētdien, 24. februārī “333” trasē risināsies “SK 333 Ziemas kausa” otrais posms. FWD klasei reģistrācija no pl. 8 līdz 9, starts pl. 9.15, bet RWD un 4WD grupām reģistrācija no pl. 12 līdz 13, starts pl. 13.30.
   
Knapā ziema izjaukusi arī Latvijas rallijsprinta čempionāta otrā posma “Ķekavas ziema 2008” organizatora Jura Aperāna plānus. Sinoptiķi tuvākajās nedēļās nesola krasu temperatūras maiņu uz mīnusu pusi, tāpēc ir pieņemts lēmums Ķekavas ralliju pārcelt uz 19.-20. aprīli. Tas nozīmē, ka jau tā piesātinātā vasaras sezona kļūs vēl saspringtāka – čempionāta dalībniekiem piecu mēnešu laikā būs jāaizvada sešas sacensības. Paredzams, ka Ķekavas rallijā sportistiem ātrumposmos būs jāveic apmēram 55 km. Interesanti, ka pirmajā sacensību dienā dalībniekiem divkārt būs jāveic asfalta “dops”, kura garums ap 4 km. Rallija otrajā dienā paredzēti vēl seši ātrumposmi. Kā mierinājums braucējiem būs fakts, ka šoreiz organizatori nav paredzējuši nakts “dopus”.
 
Visi komentāri
 
252417. viesis 23.februāris 2008 15:56
0 0 Atbildēt

ziemu šie sacerējušies sagaidīt ? lai izvelk galvas no ledusskapjiem, ziemas vairs nebūs. jau sākam zāles dedzināšanas sezonu.

252839. viesis 24.februāris 2008 18:14
0 0 Atbildēt

Ja gribat extrem, jābrauc 100 km aiz Rīgas, domāju uz jebkuru pusi. Trases labākas kā Velsas rally, ir viss - dubļi, pagājušais ledus un galvenais FORVAER ir izvilkuši baļķu grēdas no cirsmām. Vakar biju Aizkraukles pusē, rezultāts - riteņu disks TOLMETĀ, amortizators + balsta gumija jauna. Super, ka paziņas bija Rīgā & GrosAuto strādā 0 -24Hh, bija izejas materiāls remontam. Lai dzīvo Satiksmes Ministrija un ES, ceļi ir super. Man nav žēl samaksāt akcīzi par degvielu, jo mēs taču vislaik labojam ceļus? Es braucu cirsmas skatīties, reiz nedēļā, man ir iespējas auto saremontēt. Bet ko darīt tiem ļautiņīem kuri tur pastāvīgi dzīvo. Ceļu nav, autobuss pēdējo reiz bija 2004. gadā. Tas nav Terehovas pagastā, tas bija Ogres rajonā, Bebru pagastā. 90 km no Rīgas. Vai tiešām nav naudas pagastam priekš greidera lai vismaz nolīdzina 40 t smago mežvedēju ''izjāto'' ceļu!?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti