Regulēs Eiropas Kopienas komercpārvadājumu atļauju izsniegšanu 2

 
27.februāris 2008 11:09

Otrdien, 26.februārī valdībā apstiprinātais noteikumu projekts nosaka kārtību, kādā tiek izsniegtas Eiropas Kopienas atļaujas, to kopijas un autovadītāju atestāti komercpārvadājumu veikšanai ar autotransportu Eiropas Savienības teritorijā, kā arī to anulēšanu vai apturēšanu.

Izstrādātajos noteikumos atrunāti arī iesniedzamie dokumenti, to iesniegšanas, lēmumu pieņemšanas un lēmumu apstrīdēšanas kārtība.

Esošais regulējums paredz, ka pasažieru un kravu komercpārvadājumu veikšanai pārvadātājam ir jāsaņem VSIA „Autotransporta direkcija” izsniegta speciāla atļauja (licence); savukārt, lai veiktu pārvadājumus Eiropas Savienības (ES) teritorijā, papildus ir jāsaņem Eiropas Kopienas (EK) atļauja un tās kopija konkrētam transportlīdzeklim. Ja pārvadātājs kā autovadītājus kravu pārvadājumiem nodarbina personas, kas nav ES dalībvalstu pilsoņi, ir jāsaņem arī autovadītāja atestāts katram šādam autovadītājam.

Līdz šim EK atļauju un to kopiju, kā arī autovadītāja atestātu izsniegšanas kārtību Ministru kabineta noteikumi nenoteica.

Normatīvajā aktā paredzēto prasību izpildi nodrošinās VSIA „Autotransporta direkcija”, kas jau šobrīd izsniedz, anulē un aptur uz laiku EK atļaujas, to kopijas un autovadītāja atestātus.

Noteikumu projekta gatavošanas laikā ir bijušas konsultācijas ar biedrību „Autopārvadātāju asociācija „Latvijas Auto”” un „Latvijas Pasažieru pārvadātāju asociācija”.
 
Visi komentāri
 
253110. viesis 27.februāris 2008 11:25
0 0 Atbildēt

2008.gada 3.janvārī 3277 Eiropas Kopienas atļaujas tiek izmantotas kravu starptautiskajiem autopārvadājumiem, 428 - pasažieru starptautiskajiem autopārvadājumiem ar autobusiem.

253122. viesis 27.februāris 2008 13:10
0 0 Atbildēt

Par ko strādā mūsu ministru kabinets. Jau kopš iestāšanās ES mēs izpildam ES Regulu kas attiecās uz autpārvadājumiem, sen jau tiek izsniegtas kopienas atļaujas un sertifikāti vadītājiem. Nē tagad viņiem jāparāda ka kautko dara un jaizstrādā MK Noteikumi. SVIESTS. Pēc dokumentu hiarhijas MK Noteikumus iespraud, Regulai tik spēks :)

Sunim ja nav ko darīt d.ibenu laiza, moš der kādam pamācīties

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti