Nosaka biļešu rekvizītus arī starptautiskajos pasažieru pārvadājumos 1

 
27.februāris 2008 11:10

No šā gada 1. aprīļa, veicot regulāros starptautiskos pasažieru autopārvadājumus starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, uz biļetēm un citiem braukšanas dokumentiem būs jānorāda konkrēti obligātie rekvizīti.

Šobrīd obligātie biļešu rekvizīti ir noteikti tikai iekšzemes un Eiropas Savienības teritorijā veiktajiem starptautiskajiem pasažieru autopārvadājumiem, bet pārējos regulārajos starptautiskajos maršrutos biļešu rekvizītus var noteikt pats pārvadātājs, informējot Satiksmes ministriju.

Lai nodrošinātu to, ka ikviens pasažieris savā biļetē var atrast vismaz minimālo informāciju par braucienu un kompāniju, kas to nodrošina, noteikts, ka biļetē būs obligāti jānorāda pārvadātāja nosaukums, biļetes numurs, brauciena sākumpunkts un galapunkts, kā arī biļetes pārdošanas datums, derīguma termiņš un cena.

Turklāt attiecīgo biļešu paraugi visiem regulārajiem starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, būs jāiesniedz saskaņošanai Satiksmes ministrijā.

Biļešu obligāto rekvizītu noteikšanu starptautiskajos pasažieru pārvadājumos starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, atbilstoši 2007. gada 13. decembrī pieņemtajiem grozījumiem „Autopārvadājumu likumā” paredz Satiksmes ministrijas sagatavotie „Noteikumi par biļešu obligātajiem rekvizītiem regulārajos starptautiskajos pasažieru pārvadājumos starp Latviju un valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis”. Noteikumi otrdien, 26. februārī tika apstiprināti valdības sēdē.
 
Visi komentāri
 
253123. viesis 27.februāris 2008 13:14
0 0 Atbildēt

Tūlīt sāksies pasažierniekiem haoss. Palicis tikai mēnesis. Un visi labi zinām, cik ātri notiek dokumentu aprite starp ierēdņiem.

Valsts provocē korumpētību.Ierēdnim kādam tiks uz ķepas labi.

Pēc jauniem noteikumiem valsts iestāde var sniegt atbildi 1 kal.mēneša laikā, bezcers.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 19

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti