Latvijā jau pieejams jaunais Mercedes-Benz C-klases universālis 4

 
3.marts 2008 10:31

Jaunais Mercedes-Benz C-klases universālis, kas savu pirmo pasaules prezentāciju 2007. gadā atzīmēja Frankfurtes Starptautiskajā Automobiļu izstādē (IAA), pieejams arī Latvijas tirgū.

Jauno Mercedes-Benz C-klases universāli iespējams iegādāties pie autorizētā Mercedes-Benz ģenerālpārstāvja Latvijā SIA Domenikss. Tā cena ir, sākot no 30 611 EUR, ieskaitot PVN. 

Līdzās jaunai Mercedes-Benz C-klasei, kas jau ir novērtēta no automobiļu lietotāju un ekspertu puses visā Eiropā, kopš pagājušā gada beigām Mercedes-Benz automobiļu cienītāji savā īpašumā var iegūt arī C-klases universāli. Jaunais automobilis ir pārņēmis jaunās C-klases atraktīvos dizaina elementus, savienojot tos ar universālim raksturīgo praktiskumu un ietilpību.

Automobilis piedāvā visplašākās aprīkojuma un dzinēju izvēles iespējas, un vislielāko bagāžas nodalījumu (līdz pat 1500 litriem), kāds viens iespējams premium klases automobilim. Klienti var izvēlēties trīs turbo dīzeļa dzinējus, kas patērē par 12% mazāk degvielas, nekā to priekšgājēji. Jaunais C 200 CDI Estate (100 kW/136 Zs), kas patērē tikai 6.0 litrus uz 100 kilometriem un C 220 CDI Estate pēc izvēles ir pieejami ar pastāvīgu pilnpiedziņu un 7-pakāpju automātisko transmisiju.

Dīzeļdzinēju versijās Mercedes-Benz ir panācis vairāk nekā 10% lielu degvielas patēriņa samazinājumu salīdzinājumā ar iepriekšējiem modeļiem. Pieejami divi četru cilindru varianti ar 115 kW/156 Zs un 135 kW/183 Zs, kā arī trīs V6 modeļi, kuru jauda ir, sākot no 150 kW/204 Zs līdz 200 kW/ 272 Zs. 7-pakāpju automātiskā transmisija C 350 modeļiem jau ietilpst standarta aprīkojumā.



Mercedes-Benz C-klases universālim standarta aprīkojumā iekļauts plašs tehnisko inovāciju klāsts, piemēram, AGILITY CONTROL – selektīvā amortizācijas sistēma, kas automātiski pielāgo balstiekārtu ceļa seguma stāvoklim. Sistēma iestata amortizāciju atkarībā no situācijas un brauktuves stāvokļa kā cietāku vai mīkstāku – pilnībā automātiski un katram ritenim atsevišķi, tādējādi automobilis arī uz īpaši slikta seguma ir komfortablāks.

Augstāko drošības līmeni pasažieriem nodrošina septiņi drošības spilveni, drošības jostu spēka ierobežotājs un spriegotājs, kas tiek piedāvāti standarta aprīkojumā, vadītāja ceļgalu aizsargs, kā arī adaptīvie sēdekļu galvas balsti, kas trieciena gadījumā pavirzās uz priekšu, tādējādi samazinot kakla traumu risku. Straujas bremzēšanas gadījumā pie noteikta stipruma tiek aktivizētas adaptīvās bremžu gaismas, kas iedegas ar intervāliem un brīdina aizmugurē esošos satiksmes dalībniekus. Pēc pilnīgas bremzēšanas tiek automātiski ieslēgtas mirgojošās brīdinājuma gaismas.

ELEGANCE un AVANTGARDE līnijās atkarībā no dzinēja veida, ietilpst papildus aprīkojums, piemēram, komforta daudzfunkcionālā stūre, 4,5’’ informācijas displejs salonā, vieglā sakausējuma diski, 205/55 R 16 (ELEGANCE) un 225/45 R 17 (AVANTGARDE) izmēra riepas, dekoratīvi koka (ELEGANCE) vai alumīnija (AVANTGARDE) elementi, kā arī ar sudraba krāsas jumta reliņi. Modeļi C 320 CDI, C 320 CDI 4MATIC un C 350 V6 ir pieejami standartaprīkojumā ar ELEGANCE vai AVANTGARDE līnijām. Savukārt kombinācijā ar AMG sporta paketi, jaunais C-klases universālis tiek papildus aprīkots ar priekšējiem sporta sēdekļiem, trīsspieķu ādas stūres ratu, sporta pedāļiem un pārslēdzējiem uz stūres. Virsbūve ir uzlabota ar priekšpuses un aizmugures spoileriem, kā arī sānu sliekšņiem AMG stilā. Pateicoties sporta amortizācijas aprīkojumam ar 17 collu vieglā sakausējuma diskiem un platām 225/45 R 17 (priekšējās) un 245/40R 17 (aizmugures) izmēra riepām, virsbūve ir pazemināta par 15 milimetriem. 

Tehniskās inovācijas luksus klasei

C-klases universāli ir iespējams aprīkot arī ar jaunākajām tehnoloģijām no Mercedes-Benz labākajiem modeļiem, kas garantē vēl lielāku drošību, komfortu un manevrētspēju. Automobili ir iespējams aprīkot ar PRE-SAFE® sistēmu, kas atpazīst un sniedz atbalstu tādās kritiskās situācijās, kā sanese, spēcīgas stūrēšanas kustības, kā arī spēj atpazīt avārijas bremzēšanu. 

Jaunums C-klasē ir inteliģentā apgaismes sistēma. Tuvās gaismas uz Bi-ksenona lukturu sistēmas bāzes ar aktīvām pagriezienu gaismām automātiski pielāgojas situācijai uz ceļa, tādējādi uz līkumota ceļa tiek labāk izgaismota brauktuve un uz ātrgaitas šosejas sasniegta labāka redzamība tālumā. Inteliģentās apgaismes sistēmai pieskaitāmas arī papildu miglas gaismas, kā arī līkumu un pagriezienu gaismas, apvienojot aprīkojuma paketē modernākās tehnoloģijas apgaismojuma jomā un sniedzot lielu ieguldījumu braukšanas drošībā vakarā un nakts stundās. 

Bagāžas nodalījuma tilpuma variācija un kravas drošība var tikt papildus uzlabota ar EASY-PACK sistēmu, kas ietver fiksējošo komplektu ar alumīnija reliņiem, četriem papildus fiksācijas gredzeniem, teleskopisko stieni un fiksējošo siksnu. Jaunajam C-klases universālim ir pieejams arī nesen izveidotais EASY-PACK bagāžas nodalījuma pārsegs, kura atvēršanai un aizvēršanai ir tikai jānospiež attiecīgā podziņa.    

Papildus no papildaprīkojuma var izvēlēties, piemēram, jaunu panorāmas jumta lūku ar vienu vai divām stikla plāksnēm no priekšējā stikla līdz pat jumta aizmugurei un vadības un indikācijas sistēmu Comand APS, kas apvieno augstvērtīgu mūzikas serveri, telefonu un navigācijas sistēmu un padara braukšanu C-klases universālī par neierobežotu baudījumu.

Mercedes-Benz C-klases modeļa dažādās variācijas vēl labāk kā iepriekš ļauj Mercedes-Benz klientiem akcentēt individuālo gaumi, konfigurējot automobili atbilstoši savām vēlmēm un dzīves stilam. Visi modeļa aprīkojumi piedāvā īpašu braukšanas pieredzi, izvirzot jaunus standartus šajā tirgus segmentā.

Jauno Mercedes-Benz C-klases universāli dažādās versijās šobrīd iespējams iegādāties pie Domenikss.
 
Visi komentāri
 
253476. viesis 3.marts 2008 13:03
0 0 Atbildēt

Hm,visplašākais dzinēju klāsts,bet benzīnnieki vispār nav pieminēti.Vai arī tajā rindkopā,kur ir stāsti par 4cilindru un V6 motoriem,ir domāti benzīnnieki?

253513. viesis 3.marts 2008 15:33
0 0 Atbildēt

tikai 1 foto...

253533. viesis 3.marts 2008 18:45
0 0 Atbildēt

$itas tiri glits gan,bet manai vecmatei ludzu tadu ar V8 biturbo,kada Amg,vai Brabus izpildijuma.....:):):)

253561. viesis 4.marts 2008 10:05
0 0 Atbildēt

sveks Ideot

Kas tie par Dies-Otto ,kas tur tāds novatorisks

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti