Skandi Motors 2007.gadā pārdevis 1748 Hyundai automobiļus 1

 
3.marts 2008 13:33

Hyundai automobiļu oficiālais pārstāvis Latvijā - SIA „Skandi Motors” 2007.gadu noslēdzis ar 25 milj. LVL neto apgrozījumu un 1748 pārdotiem automobiļiem.

Pārdotākie auto modeļi 2007.gadā bija Hyundai Getz (498 automobiļi), Hyundai Santa Fe (402 automobiļi), Hyundai Sonata (180 automobiļi) un Hyundai Tucson (179 automobiļi). Panākumus guva arī gada nogalē Latvijas tirgū ienākušais Hyundai i30, kas radīts īpaši Eiropas tirgum. Aizvadītajā gadā „Skandi Motors” pārdevis 113 automobiļus Hyundai i30.

„Skandi Motors” valdes loceklis Ainārs Liljē saka, ka „aizvadītais gads Latvijas jaunu automobiļu tirgū bija pārmaiņu gads – ja tā sākums bija entuziasma pilns un ar strauju izaugsmi, tad gada otrā pusē Latvijas valdības ieviestie inflācijas samazināšanas pasākumi bremzēja tirgus attīstību. „Skandi Motors” pārdošanas apjomi aizvadītajā gadā bija stabili. Salīdzinājumā ar 2006.gada rezultātiem, vērojams neliels samazinājums, taču tas vairāk skaidrojams ar 2006.gadā notikušo ievērojamo Valsts policijas pasūtījumu - kopumā 566 Hyundai automobiļu, kas sastādīja vairāk kā ¼ daļu no togad „Skandi Motors” pārdotajiem automobiļiem”. 

„Šī gada pirmajā pusē būs vērojams automobiļu tirgus pierimums, par to liecina arī janvāra statistikas dati – Latvijā kopējais jaunu reģistrēto automobiļu kritums 2008.gada janvārī, salīdzinājumā ar 2007.gada janvāri ir 17.7%. Taču prognozējams, ka tas būs īslaicīgs, jo Latvijā joprojām ir liels potenciāls attīstībai, ņemot vērā vidējo automobiļu vecumu,” uzskata A.Liljē, papildinot, ka „tirgus pierimums un konkurences saasināšanās varētu nest arī pozitīvas vēsmas un likt automobiļu tirgotājiem vairāk strādāt pie pārdošanas un pēcpārdošanas apkalpošanas kvalitātes uzlabošanas, kam konkurences apstākļos būs izšķiroša nozīme.”

Domājot par apkalpošanas kvalitātes celšanu, klientu ērtībām un laika ekonomiju, „Skandi Motors” šogad plāno investēt 5 milj. LVL divu jaunu Hyundai automobiļu tirdzniecības un servisa centru būvniecībā Rīgā un Liepājā. Rīgā, Brīvības gatvē 435/437 autocentra būvniecību plānots uzsākt šī gada maijā. Savukārt, Liepājas autocentra (Liepājā, Brīvības ielā 146C) atklāšana paredzēta šī gada jūlijā, tādējādi paplašinot reģionālo tīklu.
 
Visi komentāri
 
253594. viesis 4.marts 2008 11:49
0 0 Atbildēt

Visvairāk Rīgas ielās redz tieši parketniekus santa fe - tos katru dienu pamanu vismaz 10 gab. Getzu arī ir daudz, bet tie īpaši nekrīt acīs - pārak mazi, lai pamanītu...Sonātes gan joprojām redzamas salīdzinoši retāk - nav pārāk uzkrītoši daudz to auto ielās . Tuksoni arī ir pamaz - acīs tie nekrīt. Bet elantras,accenus un kupejas vispār parādās retumis. VISVAIRĀK no jaunajiem auto ielās šobrīd acīs krīt hondas CRV, kosmiskie "civiki", toyota lendkruizer džipi un škodas. Arī jaunās corollas savairojušās fantastiskā tempā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 20

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 

Alfa Romeo Junior kļūst pieejams pasūtīšanai 2

Alfa Romeo jaunākais modelis, kas tika pieteikts kā Milano, taču tagad pārdēvēts par Junior, kļūst pieejams pasūtīšanai Eiropas tirgū. Lasīt vairāk

 

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 38

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti