Karlīne Štāla noslēdz līgumu ar HWA/Mercedes-Benz Motorsport 11

 
4.marts 2008 14:58

Latvijas autosportiste Karlīne Štāla noslēgusi sadarbības līgumu ar kompāniju „HWA/Daimler AG”, kas ir „Mercedes-AMG GmbH” partneris motoru sporta aktivitātēs un ir atbildīga par „Mercedes-Benz Motorsport” aktivitātēm DTM čempionātā („Deutsche Tourenwagen Masters”/Vācijas salonautomobiļu čempionāts).

Štālas un „HWA/Daimler AG” līgums paredz piecu gadu programmu, kuras mērķis ir Karlīnes Štālas nonākšana vienā no pasaules prestižākajiem salonautomobiļu seriāliem DTM.



Kompānija „HWA” apņemas atbalstīt Karlīni Štālu sportistes pirmajās sezonās – 2008. un 2009. gadā ar iespēju attiecīgo sadarbību pagarināt 2010. gadā – „Formula 3” čempionātos, neatkarīgi no čempionāta (Vācijas F-3 vai „F-3 Euroseries”) un komandas, kurā Štāla nolemj startēt. Pozitīvas attīstības gadījumā 2010., 2011. un 2012 gadā Karlīne Štāla tiek iekļauta „HWA/Daimler AG” un „Mercedes-Benz Motorsport” autosporta aktivitātēs.

Paralēli līgumam ar „HWA” Karlīne Štāla nodrošinājusi līgumu ar Luksemburgas komandu „Racing Experience”, kuras sastāvā Latvijas autosportiste startēs 2008. gada Vācijas F-3 čempionātā.



„Panāktās vienošanās ir ievērojams progress manā autosportistes karjerā un sadarbība ar „Mercedes” ir viens no nozīmīgākajiem līgumiem Latvijas sporta vēsturē,” skaidro Karlīne Štāla. „Sadarbības būtība: 2008. un 2009. gadā es startēšu kādā no prestižajiem F-3 čempionātiem. Šogad tā būs Vācijas F-3 sērija, kurā pārstāvēšu „Racing Experience” vienību. „Mercedes” pārstāvniecība, atbalstot manas aktivitātes, rūpēsies par bezmaksas motoru piegādi šai komandai, tādā veidā nosedzot ievērojamu daļu no F-3 čempionātam nepieciešamā budžeta. Veiksmīgas attīstības turpinājumā „Mercedes” pārstāvniecība integrēs mani savās aktivitātēs, kas optimālākajā gadījumā ļautu man „Mercedes” komandas sastāvā startēt pasaules vienā no spēcīgākajiem salonautomobiļu čempionātiem DTM. Lai arī līgums ar „Mercedes” paredzēts uz pieciem gadiem, nav izslēgts, ka labu sasniegumu rezultātā man rodas iespēja strādāt DTM vēl pirms 2012. gada.”

Pirms līgumu ar „HWA/Daimler AG” un „Racing Experience” parakstīšanas noticis papildinājums arī Karlīnes Štālas menedžmentā. „Ja līdz šim manas karjeras aktivitātes veidojām mēs ar tēvu Andri Štālu, par ko esmu viņam pateicīga, tad par iepriekš minēto plānu realizēšanu jāpateicas Jānim Siliņam. Viņa pieredze, kontakti un profesionalitāte ir viens no galvenajiem panākto sadarbību elementiem,” saka Karlīne Štāla.

„Ar Jāni Siliņu esmu pazīstams jau sen, viņš jau gadiem ilgi ir iesaistīts Latvijas sporta dzīvē,” papildina Andris Štāls. „Viņa profesionalitāte, rūpējoties par Karlīnes nākotnes iespējām, ir apbrīnojama un esam pateicīgi viņam par paveikto! Ļoti ceru, ka sadarbība turpināsies un Jānis varēs palīdzēt jaunu kontaktu veidošanā, bet mēs ar Karlīni varēsim vairāk koncentrēties uz sporta jautājumiem un niansēm!”

„Pozitīvi, ka 2008. gadā no Karlīnes netiek prasīti izcili rezultāti – „Mercedes” pārstāvniecība apzinās, ka pirmajā gadā notiks smags mācību process. Turklāt „Racing Experience” komanda būs debitante Vācijas F-3 čempionātā, līdz ar to tā augs un mācīsies kopā ar Karlīni,” piebilst Andris Štāls.

„Neapšaubāmi, ar „HWA” panāktā vienošanās ir īpašs notikums Latvijas sporta dzīvē,” atzina Jānis Siliņš. „To, vai Karlīnei Štālai būt „Mercedes-Benz Motorsport” programmā, izlēma pats Norberts Haugs, kurš zināms kā viena no galvenajām figūrām pat „McLaren-Mercedes” F-1 komandas vadībā. Slēdzot sadarbību ar „HWA” mums tika pateikts, ka zināmā mērā esam iekļuvuši motoru sporta vēsturē, jo nav daudz sportistu, kuriem izdevies panākt tik labvēlīgu un daudzsološu vienošanos. Atliek novēlēt Karlīnei sportisko veiksmi, lai būtu iespējams izmantot visas līgumā ar „HWA” iekļautās iespējas!”

Februāra pēdējās dienās Karlīne Štāla Zolderas trasē aizvadīja pirmos izmēģinājumus pie „Racing Experience” komandas mašīnas stūres. Karlīnes F-3 debijas izmēģinājumos darbs noritējis veiksmīgi, turklāt jau tobrīd komandas boksos valdīja pastiprināta mediju motoru sporta speciālistu uzmanība, vērojot Štālas darbu.

Atgādinām, ka 2007. gadā Karlīne Štāla kļuva par Beļģijas „Formula Renault 1.6” čempioni, kļūstot par pirmo sievieti pasaules autosportā, kura uzvarējusi tik augsta statusa formulu tipa mašīnu seriālā. Karlīne Štāla kļuva par LAF un „Hanza Līzings” „Gada Balvas 2007” ieguvēju kā populārākā autosporta čempione, kā arī guva LAF atzinību, kļūstot par LAF „Autosporta cerību”.
 
Visi komentāri
 
253658. viesis 4.marts 2008 15:15
0 0 Atbildēt

Nav tāda F3 Vācijas čempionāta. Vācijā notiek ATS F3 kausa izcīņa. Brīnums kā Karlīnes PR'a taisītāji to vēl nav pamanījuši.

253659. viesis 4.marts 2008 15:16
0 0 Atbildēt

Varbūt viņiem vienkārši liekas, ka tas ir viens un tas pats. Vācija taču ir tik tālu...

253667. viesis 4.marts 2008 16:28
0 0 Atbildēt

Vienkārši prieks.

253673. viesis 4.marts 2008 17:07
0 0 Atbildēt

feins meitēns, i braukt prot, i smuka ir

253674. viesis 4.marts 2008 17:14
0 0 Atbildēt

Man paties prieks! lai izdodas.

Latvija ir lielo Š valsts ;) Stāla, Štruss, Šlegelmilha un Šlegelmilhs. Protams nedrīkst aizmirst arī seniorus.

Vāciešiem zinu tikia vienu Lielo Š... :)

P.S. Strokš no otra gala alī vēl :D

253679. viesis 4.marts 2008 17:44
0 0 Atbildēt

Hmm, izlaboju tekstu un iekopēju vēlreiz, bet atstāts ir ar drukas kļūdām pilnais :) Labi, lai nu paliek :D Savējie sapratīs

253689. viesis 4.marts 2008 19:11
0 0 Atbildēt

Nu tas ir vareni :)

dienas priex :)

253694. viesis 4.marts 2008 20:18
0 0 Atbildēt

Nu taa, redz Štāla slēdz liigumus, bet Nellija dejo.

Laikam dejot vinjai patiik labaak........

253697. viesis 4.marts 2008 22:37
0 0 Atbildēt

Blondīne! _ Tā turēt!

253699. viesis 4.marts 2008 22:49
0 0 Atbildēt

Principaa sanaak, ka Shtaalas personiigais sponsors ir Mercedes... Jo iet tai liidzi uz turieni, kur vinja pati izveelas iet. Tas ir vienkaarshi fantastiski.

SUPER!

253749. viesis 5.marts 2008 16:45
0 0 Atbildēt

Nu tas ir lab', nu tas ir lab' :))))

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī?

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti