No 1.aprīļa biļetes jākompostrē arī trolejbusos 3

 
6.marts 2008 9:31

No šā gada 1.aprīļa norēķinu kārtība Rīgas trolejbusos būs tāda pati kā tramvajos. Trolejbusam un tramvajam būs vienotas vienreizējās biļetes.

Tās jau no 19.marta varēs iegādāties visās „Rīgas satiksmes” biļešu pārdošanas vietās – galapunktos un biļešu kasēs, kā arī autobusos un trolejbusos, bet no 27.marta arī „Narvesen”, „Preses apvienības” un „Plus Punkts” tirdzniecības vietās Rīgas pilsētā.

Vienotā biļete braucienam tramvajos būs derīga no 19. marta. Jau iegādātās tramvaja biļetes pasažieri varēs turpināt lietot tramvajos arī pēc 1.aprīļa. Trolejbusos no 1.aprīļa būs derīgas tikai vienotās vienreizējās biļetes, kas tirdzniecībā būs pieejamas no 19. marta un uz kurām norādīts, ka tās derīgas gan tramvajos, gan trolejbusos.

Lai trolejbusu pasažieriem būtu iespēja iegādāties biļetes vēl pirms kompostrētāju ieviešanas, no 19.marta līdz 1.aprīlim trolejbusos būs nopērkamas arī jaunā parauga vienreizējās braukšanas biļetes ar nominālvērtību 40 santīmu. Bet no 1.aprīļa vienreizējās biļetes trolejbusos, tāpat kā tramvajos, būs nopērkamas pie vadītāja ar nominālvērtību 50 santīmu.

Līdz ar kompostrētāju uzstādīšanu tiks palielināta kontroles pārbaužu intensitāte trolejbusos. Lai to nodrošinātu, tiks palielināts kontrolieru štata vietu skaits – līdzšinējo 150 kontrolieru vietā turpmāk pārbaudes veiks 250 „Rīgas satiksmes” Kontroles dienesta darbinieku.

Kompostrētāju sistēma tiek ieviesta, lai nekavētu sabiedriskā transporta kustību un nodrošinātu tā regularitāti, neapgrūtinot vadītājus ar konduktoru pienākuma veikšanu. Šobrīd uzņēmumā brīvi ir 36 procenti konduktoru darba vietu. Katru mēnesi konduktoru skaits samazinās par aptuveni 20 cilvēkiem.
Kompostrētāju uzstādīšanai trolejbusos izlietoti 516 tūkstoši latu, kas atmaksāsies sešu mēnešu laikā. No 545 trolejbusu konduktoriem darbu uzņēmumā turpinās 340.

Darba attiecības pārtraukušo 205 konduktoru atalgojums (vidējā alga 340 latu mēnesī) sešos mēnešos būtu 522 tūkstošus latu. Turpmākā gada laikā uz algu rēķina tiks ekonomēts vairāk nekā viens miljons latu.

„Rīgas satiksme” plāno organizēt tikšanos ar plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, lai atbildētu uz jautājumiem, kas saistīti ar kompostrētāju ieviešanu, biļešu pieejamību, konduktoru nodarbinātību u.c.
 
Visi komentāri
 
253867. viesis 6.marts 2008 14:24
0 0 Atbildēt

Rīdzinieki sāks tūlīt šausmināties - "kā tas iespējams?! Mēs taču nemākam!" :D :D

253895. viesis 6.marts 2008 17:16
0 0 Atbildēt

Redz cik labi, arī tolejbuss būs par brīvu :D

253904. viesis 6.marts 2008 19:32
0 0 Atbildēt

Aizmirsa ierēķināt, ka papildus 100 kontrolieri nav cilveki kuri aiz gara laika un par velti strādās :D.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis 2

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti