Megane Coupe Concept – auto ar raksturu

 
19.marts 2008 10:56

Renault ir izvēlējies Ženēvas motoršovu 2008, lai pirmoreiz plašākai publikai prezentētu jauno Megane Coupe Concept. Līdzīgi kā jaunā Laguna (tas veidots uz Laguna Coupe Concept bāzes), arī šis auto veidots ar dinamisku un sportisku raksturu.



Kā norāda uzņēmuma vadība, Megane Coupe Concept mērķauditorija ir tie vadītāji, kas auto uztver kā savas personības izpausmi. Ar šo auto Renault vēlas parādīt, kādam īsti jāizskatās sportiskam auto. Kā galvenās Megane Coupe Concept raksturiezīmes jāmin tā sportiskums un dinamiskums.

Pārdomāts dizains

Megane Coupe Concept, kas tiks prezentēts Ženēvas motoršovā, radīs priekšstatu par gaidāmo Megane Coupe. Tā izmēri (garums 4,514 metri; platums 1,908 metri; augstums 1,371 metrs) dizains rada dinamisku un sportisku iespaidu. Izstrādājot šo konceptauto, Renault inženieri sevišķu uzmanību veltījuši tieši dizaina izstrādei, vēloties padarīt to sportisku, dinamisku un unikālu, tāpēc uzmanība pievērsta pat vismazākajiem sīkumiem. Papildu efektu šim auto piešķir efektīvie priekšējie lukturi, savukārt miglas lukturos izmantota LED tehnoloģija.



Arī salona dizains veidots tā, lai būtu saskaņā gan ar auto saturisko koncepciju, gan ārējo dizainu. Modernajā mērinstrumentu panelī dizaineri izvēlējušies divas krāsas – sarkanu un melnu, kas savā starpā lieliski kontrastē, piešķirot auto dinamiskumu un eleganci, turklāt pats mērinstrumentu panelis veidots līdzīgi tam, kāds atrodas lidaparātos. Kā uzsver uzņēmuma vadība, izvēlētajām krāsām un materiāliem ir milzīga nozīme šī auto kopējā koncepcijā. Lai radītu harmoniju starp sarkanajā krāsā ieturēto salona dizainu, tā izmantota arī ārpusē.

Centrālā multimediju kontrole ir izkārtota trīs atsevišķā zonās. Centrālajā daļā izvietota visa ar braukšanu saistītā informācija (navigācijas sistēma, radio, video, Bluetooth, telefons u.c.), savukārt malās izvietotajos ekrānos redzams video, ko filmē kameras, kas iestrādātas sānu spoguļos. Megane Coupe Concept tiek atslēgta un aizslēgta, izmantojot Samsung F700 mobilo telefonu, kurš piedāvā karti, kas savienojas ar centrālo konsoli. Aizmugurējie pasažieri var izbaudīt arī Samsung P2 audio un video multimediju atskaņotāju ar skārienekrānu.



Savukārt četru zonu klimata kontroles sistēma ļauj izvēlēties tieši viņam piemērotāko gaisa temperatūru. Papildu uzmanība veltīta tam, lai auto salons būtu gaišs un patīkams. Mērinstrumentu sarkanais fons lieliski kontrastē ar melno salona krāsu, savukārt jumta aizsargstikls auto padara gaišu dienā un ļauj vērot zvaigznes naktī.

Megane Coupe Concept izstrādē kā savus partnerus Renault piesaistījis „G Studio” (izstrādājis dizainu), Michelin, Samsung un Parasite.

Turbo dzinējs ar 200zs jaudu

Megane Coupe Concept aprīkota ar 200 zs (147kW) 2.0 Turbo benzīna dzinēju, kura maksimālais griezes moments 280Nm pie 2600 apgr./min. un maksimālā jauda ir 200 zs pie 5800 apgr./min. Aprīkota ar 6 ātrumu manuālo kārbu un 2 litru turbodzinēju, ātrumu 100km/h Megane Coupe Concept sasniedz tikai 7,2 sekundēs.

Degvielas patēriņš šim auto ir vien 6,5l uz 100km, savukārt CO2 emisija izplūdes gāzēs – 154 g/km, tāpēc droši var teikt, ka Megane Coupe Concept ir ne tikai jaudīgs, bet arī ekonomisks un videi draudzīgs auto. Lai maksimāli izmantotu dzinēja piedāvātās iespējas, auto aprīkots ar sporta šasiju. Megane Coupe Concept var lepoties ar 21 collu alumīnija sakausējuma Dragon Grey diskiem, kurus ietver Michelin Pilot Sport riepas.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 5

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti