«Dzelzs vīrs» un Audi R8: Vorsprung durch Technik 6

 
21.marts 2008 10:04

Roberts Daunijs juniors (Robert Downey Jr.) spēlē Toniju Stārku (Tony Stark), galveno varoni Paramount un Marvel Studios filmas “Dzelzs vīrs” (“Iron man”) adaptācijā.

Liela industriālā kompleksa vadītāja īpašo spēju pamatā ir paša radītas neiznīcināmas progresīvo tehnoloģiju bruņas, kā dēļ viņš iemanto „Dzelzs vīra” titulu. Kad bruņas netiek izmantotas, miljardieris un tehnoloģiju piekritējs paļaujas uz savu Audi R8 automobili. Tas ļoti labi piestāv Stārka supervaroņa bruņu maskai: spraugas, caur kurām Dzelzs vīrs vēro pasauli, līdzinās automobiļa Audi R8 gaismas diožu lukturiem, Stārka mākslīgā sirds ar gaismas apli atgādina sporta automobiļa atklāto, vidū iebūvēto dzinēju, un viņa ārkārtīgi izturīgās bruņas ir pieskaņotas Audi Space Frame – Audi R8 augstas izturības alumīnija uzbūvei. Filmas varonis un viņa iemīļotais automobilis simbolizē Audi pārākumu tehnikā „Vorsprung durch Technik”.



"Audi R8 ir Tonijam Stārkam ideāli piemērots auto," saka filmas "Dzelzs vīrs" režisors Žons Favro (Jon Favreau). "Tas ir tehnoloģiju šedevrs, ātrs, drošs un harizmātisks."  Tonijs Stārks izbauda luksuss dzīvi. Viņš ir inteliģents, prasīgs un īstens dzīves mīlētājs. Protams, savas unikālās spējas viņš izmanto cilvēces labā – Dzelzs vīra veidolā, kas ir viņa supervaroņa alter ego. Nevienā citā komiksu grāmatā nav bijis tāda varoņa, kas tik pamatīgi pārzinātu tehnoloģiskās zinātnes un iespējas, ko sniedz novatoriskas un progresīvas idejas.

Attieksme, kādu simbolizē galvenais varonis, bija viens no svarīgākajiem iemesliem, kādēļ Audi iesaistījās šīs filmas tapšanā: mijiedarbība starp lomu, pašu filmu un Audi R8 ir noteicošais faktors veiksmīga rezultāta sasniegšanai. Mihaels Rencs (Michael Renz), AUDI AG galvenās mārketinga daļas vadītājs, saka: „Tonija Stārka tēls un dzīves stils ļoti labi saskan ar Audi R8 īpašībām. Un „Dzels vīrs” ir viens no pasaulē visslavenākajiem supervaroņiem, kas nekad nenoveco - iespēja, ko mēs negribējām palaist garām!"



Taču patiesībā automobiļa un ekrāna varoņa apvienošanai jābūt ticamai – tā uzskata arī aktieris Roberts Daunijs juniors. „Es uzaugu kopā ar Audi burvību. Šis autoražotājs vienmēr bijis līderis, ja runa ir par tehnoloģijām, veiktspēju, inovācijām un drošību. Es uzskatu sevi un Toniju par cienīgiem Audi pārstāvjiem – mēs esam patiesi Audi fani.” Arī Rencs uzskata, ka tas ir nozīmīgs priekšnoteikums: "Ja filmas zvaigzne neidentificējas ar zīmolu, un galvenās lomas tēls neatbilst tam, ko simbolizē Audi, savienība vienkārši nav pietiekami ticama. Šajā ziņā mums ir veicies: daudzas Holivudas zvaigznes vērtē Audi ļoti augstu, un arī privātajā dzīvē brauc ar mūsu automobiļiem.”

Starp lomu atveidotājiem ir vēl kāds cienīgs Audi pārstāvis: Tonija Stārka palīdze Virdžīnija „Pepera” Potsa (Virginia “Pepper” Potts), ko spēlē Gvineta Paltrova (Gwyneth Paltrow), filmā brauc ar Audi S5. Viņa ir inteliģenta, ambicioza sieviete, kas zina, tieši ko viņa vēlas. Audi S5 sportiskais dinamisms un elegantā izsmalcinātība labi atbilst viņas tēlam. Viņa nevilcinoties atbalsta Toniju Stārku – lojāla un uzticīga palīdze, kas pārzina viņa dzīves personīgās un profesionālās „detaļas”. Vadot uzņēmumu Stark Industries, varenu un ietekmīgu tehnoloģiju un bruņojuma apvienību, miljardieris demonstrē savu spēju veidot tirgus politiku.  Tomēr viņa dzīve pēkšņi mainās, kad viņu nolaupa, kad viņš Afganistānā laiž klajā savu pēdējo izgudrojumu. Teroristi nolēmuši piespiest viņu radīt ieroci ar neizmērojami iznīcinošu spēku.

Tā vietā, esot nolaupītāju nagos, Stārks izveido un uzbūvē revolucionāru metāla bruņu kostīmu. Ar šo novatorisko koncepciju viņš spēj izglābties un atgriezties atpakaļ mājās. Viņa nākamais solis ir kostīma uzlabošana un cīņas uzsākšana, kas izrādās globāla līmeņa sazvērestība. Bez Virdžīnijas „Peperas” Potsas cits uzticams kolēģis ir pulkvežleitnants Džeimss Rods („Rodijs") (James Rhodes („Rhodey”)), ko spēlē Terenss Hovards (Terrence Howard). Šo iespaidīgo talantīgo aktieru sarakstu noslēdz Džefs Bridžess (Jeff Bridges), kas filmā spēlē Obadiaha Steina (Obadiah Stane) lomu – tēlu, kas nav gluži tāda persona, kā sākotnēji varētu šķist.

Filma visā pasaulē tiks laista klajā 2008. gada 1. maijā, taču, lai ielūkotos „Dzelzs vīra” pasaulē, nav tik ilgi jāgaida. Speciāli šai filmai Audi ir radījis īpašu web lapu. http://www.audi.com/ironman lietotājs var virtuāli apmeklēt Tonija Stārka slepeno darbnīcu. Ir pieejamas divas perspektīvas - „ar Tonija Stārka acīm” apskatīt ekskluzīvus filmas materiālus un papildinformāciju par filmu. Otra iespēja ir speciālā „Iron Man Vision” projicējamā ekrāna izmantošana, lai, piemēram, tuvumā apskatītu Audi R8 dizaina detaļas. Lapā pieejami arī vēsturiski fakti par Audi un komiksu grāmatu „Dzels vīrs”.

Mājaslapā http://www.audi.com/ironman pieejamās iespējas tiek regulāri atjaunotas.
 
Visi komentāri
 
254657. viesis 21.marts 2008 11:08
0 0 Atbildēt

pastulba reklāma

254661. viesis 21.marts 2008 12:05
0 0 Atbildēt

A virsrakstu kas rakstījis? 2.klasnieks?

254666. viesis 21.marts 2008 18:26
0 0 Atbildēt

+1 abiem viesiem :D

254681. viesis 22.marts 2008 18:45
0 0 Atbildēt

So what? Who cares? Kuram tas interesē? Neizlasīju pat pirmo rindkopu :(

254686. viesis 23.marts 2008 22:23
0 0 Atbildēt

Tulkojis daunis...

254790. viesis 25.marts 2008 23:58
0 0 Atbildēt

kas jums vispār interesē???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti