Mazda Eiropā uzstāda pārdošanas apjomu rekordu

 
11.aprīlis 2008 18:43

Pagājušais gads Mazda Motor Europe ir bijis veiksmīgākais uzņēmuma vēsturē – divpadsmit mēnešu laikā (no 2007. g. aprīļa līdz 2008. g. martam) pārdotas 327 000 jaunas automašīnas.

Savukārt, marta mēnesī kompānija uzstādījusi lielāko mēneša pārdošanas apjomu rekordu – 45 000 mašīnu. Lielā mērā šos izcilos rādītājus var saistīt ar jauno un uzlaboto Mazda modeļu popularitāti: Mazda6 un tikko par Pasaules gada auto pasludināto Mazda2.

"Vairākus gadus no vietas mūsu dīleri Eiropā teicami strādā," saka Mazda Motor Europe viceprezidents pārdošanas jautājumos Filips Vorings (Philip Waring), "un finanšu gada rezultāti to apstiprina. Gadu uzsākām ar labāko Mazda modeļu klāstu. Tagad tam ir pievienojušies modernizētie un ļoti populārie modeļi Mazda2 un Mazda6, un mēs optimistiski raugāmies nākotnē."

Pirms marta rekorda pārdošanas apjomu rekords tika uzstādīts arī janvārī un šo rādītāju pieaugums par 32% februārī. Finanšu gada rekords ir uzstādīts trijās valstīs — Krievijā, Lielbritānijā un Portugālē, bet 14 valstīs reģistrēts izcils pārdošanas apjomu pieaugums. Būtiski nopelni šajos panākumos ir jaunajai Mazda2. Pēdējos trijos mēnešos Eiropā sev īpašniekus atraduši 20 400 Mazda2 automobiļu, lai gan dažos tirgos to pārdošanu uzsāka tikai janvārī. Otrās paaudzes Mazda6, kuru laida pārdošanā vēl vēlāk par Mazda2, ir guvusi tikpat lielus panākumus — pārdots 16 600 mašīnu. Arī Latvijā Mazda automašīnas tirgotas veiksmīgi, un Mazda6 joprojām ir vidējās klases pirktāko automašīnu top trijniekā.

"Mūsu modeļu atjaunināšanas programma pozitīvi ietekmē pārdošanas rādītājus," saka Mazda Motor Europe prezidents un galvenais administrators Džeimss Muirs (James Muir), "un šī programma vēl nebūt nav galā — gaidāmi arī citi produkti. Zīmola atpazīstamība Eiropā pašlaik ir augstāka kā vēl nekad, un mūsu firma, kas strādā kā vienota komanda, var būt lepna par saviem sasniegumiem. Apsveicu visus kolēģus ar labi padarītu darbu.”
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 4

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti