Pauls Bonhoms izcīna uzvaru Red Bull Air Race pirmajā posmā 1

 
16.aprīlis 2008 8:29

Pagājušās sezonas vicečempions Pauls Bonhoms, kurš pagājušajā sezonā čempionam Maikam Mangoldam piekāpās tikai par 0,43 sekundēm, šogad pirmajā Red Bull Air Race posmā Abu Dabī ar uzvaru paziņoja par savu nodomu šogad revanšēties.



Šoreiz laika apstākļi avio sacensību dalībniekus nelutināja it nemaz – Abu Dabī valdīja 35 grādu karstums un brāzmains vējš, kas ik pa brīdim gaisā pacēla lielus putekļu mākoņus. Tie, protams, radīja papildu šķēršļus pilotiem, kuri, sasniedzot maksimālo ātrumu 400 km/h un 10 G lielas pārslodzes, centās bez kļūdām pāris metrus virs ūdens veikt no piepūšamajiem piloniem veidoto sacensību trasi.



Pauls Bonhoms šajās sacensībās, kuras, neskatoties uz karsto laiku, klātienē vēroja četrsimt tūkstoši skatītāju, demonstrēja lielisku un nepārspējamu pilotāžu – viņš dominēja visos lidojumos un jau pašā sacensību sākumā sevi pieteica kā vienu no galvenajiem favorītiem. Pusfinālā Paulam Bonhomam nācās sacensties ar vienu no lielākajām Red Bull Air Race zvaigznēm – Peteru Bešeniju, kuru tas apsteidza par sešām sekundēm. Viens no vislielākajiem šo sacensību pārsteigumiem bija austrietis Hanns Arčs, kurš debitēja pagājušā sezonā un to noslēdza 10. vietā, bet šīs sezonas pirmajās sacensībās iekļuva finālā. Visi jau pirms fināla lidojumiem paredzēja, ka uzvarēs Bonhoms, taču fināls nebija tik viennozīmīgs – tikai divas Arča pieļautās kļūdas paglāba Bonhomu, kurš finālā uzvaraēja ar septiņu sekunžu pārsvaru.



Pēc fināla Pauls Bonhoms atzina: "Es Hannu vēroju kopš treniņu lidojumu sākuma, viņš lido ļoti labi. Ja mēs no viņa rezultāta noņemam divus trīs sekunžu sodus, tad sanāk, ka viņš man bija ļoti tuvu."

"Patiesībā es jūtos tā, it kā būtu uzvarējis. Kad nokļuvu pusfinālā, mans sapnis jau bija piepildījies. Viss pārējais man bija kā glazūra uz tortes. Viss, kas notika pēc iekļūšanas pusfinālā, apsteidza pat manus pat visneticamākos sapņus. Pārspēt pagājušā gada čempionu (Maiku Mangoldu), tas ir kas neticams!" pēc savas pirmās apbalvošanas karjerā, stāstīja austriešu pilots Hanns Arčs, kura līdzšinējais labākais rezultāts bija 4. vieta pagājušās sezonas otrajā posmā Rio Dižaneiro. Hanns Arčs pusfinālā tiešām izdarīja neticamo – par 0,66 sekundēm pārspēja pagājušās sezonas čempionu, amerikāni Maiku Mangoldu.



"Es izdarīju visu, ko spēju. Taču Hanns pagājušajā sezonā ir ļoti daudz ko iemācījies, un to šoreiz ļoti labi izmantoja," pēc sacensībām piebilda trešās vietas ieguvējs Maiks Mangolds, kurš cīņā par trešo vietu apsteidza ungāru Peteru Bešeniju. Piektajā vietā finišēja amerikānis Kirbijs Čamblis, sestajā – spānis Aleksandro Maklīns, kam sekoja angļi Stīvs Džons un Naidžels Lambs, kā arī pārējie piloti, kuri neiekļuva ceturtdaļfinālā.



Nākamais avio sacīkšu Red Bull Air Race posms notiks Amerikā, Sandijego. Red Bull Air Race World Series jaunumiem un notikumiem iespējams sekot līdzi www.redbull.lv un www.redbullairrace.com interneta mājas lapās.
 
Visi komentāri
 
255501. viesis 16.aprīlis 2008 20:09
0 0 Atbildēt

Šitos man dikti patīk vērot, ja iegadās būt pie tv. Es par ungāru Bešenjē, vai, kā viņu tur.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 18

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti