Jānis Boks – ceturtais, Jānis Bogdanovičs – septītais!

 
21.aprīlis 2008 9:00

„Autocross Team Latvia” braucēji Jānis Boks un Jānis Bogdanovičs aizvadījuši smagu Eiropas autokrosa čempionāta otro posmu Portugālē, Mursas trasē.

Neskatoties uz tehniskām problēmām Jānis Boks D-3A klasē sasniedza ceturto vietu, bet Jānis Bogdanovičs – septīto pozīciju D-1 klasē.

Jānis Boks A finālā iekļuva caur B finālu, visu nedēļas nogali ciešot no ātrumkārbas defektiem. Sestdien ātrumkārbas dēļ tika zaudēti labi rezultāti, tāpēc visu nakti komanda pavadīja mainot šo mezglu. Taču svētdiena nesa nākamo pārsteigumu – arī rezerves ātrumkārba demonstrēja arvien jaunus defektus. A fināla startā Jānis Boks ieguva pāris pozīcijas, taču nopietnāko cīņu aizvadīja brauciena laikā, apdzenot vienu konkurentu pēc otra. „Pirms A fināla uzskatīju šo sacensību par zaudētu, ko pilnībā noveļu uz ātrumkārbu gatavošanas kļūmēm,” sacīja Boks. „Finālā galvenais bija veiksmīgi startēt, kas ar bojātu ātrumkārbu bija sarežģīti. Starts izdevās un vēlākais bija īsta kauja! Paldies komandai par smago darbu, kas tika veikts nedēļas nogales garumā!”

Jāņa Bogdanoviča stāsts bija līdzīgs. Jau sestdien parādījās problēmas ar ātrumkārbu, turklāt svētdien tām piepulcējās sajūga likstas. Ar grūtībām iekļuvis A finālā Bogdanovičs aizcīnījās līdz pat piektajai vietai. Taču brauciena gaitā ātrumkārbas defekts progresēja. „Fināla sākums bija lielisks, cīnījos, apdzinu, aizsargājos – viss kā nākas. Taču brauciena otrā puse tika aizvadīta pirmajā un otrajā pārnesumā,” saka Jānis Bogdanovičs. „Līdz ar to septītā vieta ir uzskatāms par panākumu. Komanda paveica nenovērtējamu darbu, pie mašīnas pavadījuši neskaitāmas stundas šajā nedēļas nogalē. Ņemot vērā, ka varēju palikt vispār bez punktiem, šie desmit punkti par septīto vietu ir zelta vērti!”

Nākamais Eiropas autokrosa čempionāta posms notiks 24. un 25. maijā Latvijā, sporta kompleksā „Mūsa”.

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti