Izraujies no ikdienas steigas ar radio vadāmo lidmašīnu 6

 
21.aprīlis 2008 9:05

Brīvdienas vienmēr tiek gaidītas ar lielu cerību, taču cik daudziem no mums tās pārvēršas par kārtējo garlaicīgo ikdienu?

Tu vari izrauties no ikdienas steigas un uztraukumiem – paņemt savu radio vadāmo lidmašīnu, aizbraukt uz netālo pļavu un svaigā gaisā lidot, lidot, lidot...!

Beidzot arī Latvijā ir radusies iespēja iegādāties profesionālus radio vadāmus modeļus - lidmašīnas, helikopterus, auto un laivas interneta veikalā www.ehobby.lv. Darbošanās ar radio vadāmajiem modeļiem sniedz patiesu prieku cilvēkiem, kuri vēlas izbaudīt kaut ko neikdienišķu kopā ar ģimeni vai draugu pulkā.

Pirmā reize, kad tiek mēģināts lidot ar radio vadāmo lidmašīnu vai helikopteru, var izvērsties par ļoti jautru pasākumu visas dienas garumā, jo šāda modeļa vadīšana nemaz nav tik vienkārša. Sākotnēji būtu ieteicams izvēlēties modeli, kurš ir domāts iesācējiem, jo mēģinot pacelt gaisā lidmašīnu, kura domāta pilotam ar pieredzi, pastāv liels risks, ka būs ļoti grūti pacelt to gaisā un vadīt, neradot avārijas.

Lidmašīnas bez riteņiem un ar lieliem spārniem nodrošinās vieglāku vadāmību un nosēšanos. Savukārt helikopters ar diviem pretēji rotējošiem rotoriem un atsvaru, nodrošinās daudz stabilāku lidojumu.

Gan lidmašīnu, gan helikopteru karkasi parasti tiek izgatavoti no izturīgas plastmasas, koka vai speciāla putuplasta, bet citas detaļas no īpašiem lokaniem materiāliem. Taču mācību procesā diez vai būs iespējams izvairīties no mazām avārijām, tādēļ būtiska ir iespēja atsevišķi iegādāties radio vadāmo modeļu rezerves daļas. Interneta veikalā www.ehobby.lv ir iespējams pasūtīt konkrēta modeļa atsevišķu daļu, kas ļaus ietaupīt uz jauna modeļa iegādi.

Pilotiem, kuriem ir iegūtas pirmās modeļu vadīšanas iemaņas un viņi ar tām vēlas dalīties, ir ieteicams iegūt savā rīcībā radio vadāmā modeļa mācību pulti. Šādā gadījumā modeli vada pieredzējušais pilots, taču ar mācības pulti lidojumam var „pieslēgties” vēl viens cilvēks. Tādējādi pieredzējušajam pilotam ir iespējams koriģēt iesācēja lidojumu, lai nepieļautu radio vadāmā modeļa avāriju. Mācību pults var būt ļoti noderīga bērniem vai plašākam draugu lokam, jo iesācējiem varētu rasties grūtības ar lidmašīnas pacelšanu gaisā un nolaišanos.

Īstu adrenalīnu un azartu būs iespējams iegūt izmantojot dažādo radio vadāmo modeļu papildus aprīkojumu, piemēram, kameru filmēšanai no radio vadāmā modeļa! Kamera filmēs apkārtni no lidmašīnas skatu punkta un tās kustīgā galviņa spēs radīt video vai bildes jebkurā rakursā. Pievienojot kameru USB portam, dažās minūtēs būs iespējams iegūt video un attēlus datorā.

Interneta mājas lapas lietotāju mērķauditorija ir cilvēki, kuri vēlas izbaudīt aizraujošu vaļasprieku - radio vadāmo modeļu vadīšanu, vai arī vienkārši vēlas atrast oriģinālu dāvanu, kas radīs dāvanas saņēmējam neaizmirstamas jautrības un prieka mirkļus. Papildus informācija ir pieejama: www.ehobby.lv vai pa E-pastu: info@ehobby.lv.

Informāciju sagatavoja Oskars Sniegs, www.ehobby.lv pārstāvis
 
Visi komentāri
 
255731. viesis 21.aprīlis 2008 10:46
0 0 Atbildēt

Izskatas, ka atkal letak pirkt ebayjaa pa taisno no kitajozkaam. :(

255732. viesis 21.aprīlis 2008 10:47
0 0 Atbildēt

Atkal šie "nedaudz" sagrozītie fakti...

Pirmkārt šajā utubodē nav nekā profesionāla - pussolīti augstāk par Maximas mēsliem, bet vienalga rotaļlietas...

Otrkārt - kādi pirmie? Vismaz kādi 6...7 jau ir bijuši "pirmie"

Cenas Ls lielākas kā ārzemēs USD...

Nereklamēšu šeit kur var dabūt ko tik tiešām profesionālāku. Kas gribēs - paši atradīs, bet tas noteikti nebūs šajā kantorītī...

255745. viesis 21.aprīlis 2008 11:51
0 0 Atbildēt

neko daudz no tām štellēm nezinu, bet līdz šim esmu domājis, ka profesionāli ir modeļi ar iekšdedzes dzinējiem.

255752. viesis 21.aprīlis 2008 12:28
0 0 Atbildēt

Vilks - vispār profesionāli ir gan iekšdedzes gan elektriskie.

255755. viesis 21.aprīlis 2008 12:54
0 0 Atbildēt

jāpērk ir 1:8 tie ir labie :)

255826. viesis 22.aprīlis 2008 9:50
0 0 Atbildēt

es vienreiz nopirku iesācēju helikopteri no ebay no ķiniešiem, samaksāj ap 70 Ls (ar piegādi) un 3 mēneši jau pagājuši, bet šie vispār nedod ziņu, tikai sola un sola....naudīņu jau esmu norakstījis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti