Tiks atklāta jaunā motobraucēju sezona 1

 
25.aprīlis 2008 9:56

Sestdien, 26.aprīlī, ar parādes braucienu plkst.14:30, kurā piedalīsies pusotrs tūkstotis motociklistu, tiks atklāta jaunā motobraucēju sezona. Motociklu parādes brauciens tiks uzsākts Krasta ielā 68b laukumā pie Planēta EL (aiz mc2).

Tas turpināsies 11.novembra krastmalā, savukārt tā galamērķis ir Arēna Rīga, kuras teritorijā notiks tradicionālais motobraucēju sezonas atklāšanas pasākums. 

Šogad motobraucēju sezonas atklāšana notiek Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) organizētās kampaņas „Skaties divreiz! Divreiz!!” laikā. Kampaņas nolūks ir mudināt autovadītājus būt vērīgākiem pret mazāk aizsargātajiem satiksmes dalībniekiem - motociklistiem, mopēdistiem un velosipēdistiem.  

Atklāšanas pasākumā savas jaunās dziesmas „Skaties 2x 2x” pirmatskaņojumu sniegs Latvijas dziesminieks UFO, kad kopā ar viņu dziesmu izpildīs visu motoklubu pārstāvji. Dziesma „Skaties 2x 2x”, ko UFO radījis īpaši CSDD satiksmes drošības kampaņai „Skaties divreiz! Divreiz!!”, motobraucēju izpildījumā būs kā simbolisks sveiciens visiem satiksmes dalībniekiem. 

Sākot ar 2003. gadu, kad 11.novembra krastmalā tika atzīmēta 100-ā gadskārta kopš pirmā motocikla parādīšanās Latvijā, tie ir svētki ne tikai motobraucējiem, bet arī visiem interesentiem. Šis gads ir 105-ais, kopš pirmā motocikla parādīšanās Latvijā, kā arī 105-ais gads, kopš tiek ražots leģendārais Harley Davidson motocikls un 25-ā gadadiena, kopš ir dibināts HOG (Harley Ownwr Group – HD īpašnieku organizācija).

Pieaugot reģistrēto motociklu, mopēdu un kvadriciklu skaitam, kas pēdējos gados ir palielinājies par 20-25%, arvien lielāks kļūst arī satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaits. Viens no satiksmes negadījumu iemesliem diemžēl ir autovadītāju neuzmanība, it īpaši pavasarī – laikā, kad ceļu satiksmē parādās divu riteņu transportlīdzekļi.

„Motocikls ir grūtāk pamanāms, un tas ir dinamiskāks, tāpēc var negaidīti parādīties tur, kur ziemas sezonā modrību zaudējušais autovadītājs to negaida. Transportlīdzekļu vadītāji tiek aicināti pirms jebkura manevra veikšanas DIVREIZ pārliecināties par drošību. Tas ir zelta likums, kas būtu jāievēro visiem transportlīdzekļu vadītājiem vienmēr un visur,” norāda Latvijas Motoklubu Asociācijas prezidents Jānis Gaigals. 

Otrs problēmu loks ir saistīts ar stereotipiem par pārgalvīgajiem motobraucējiem, pašnāvniekiem un „orgānu donoriem”, un pie šo stereotipu rašanās nav bez vainas arī paši motobraucēji. Taču statistika uzrāda skaudro īstenību – motobraucēji izraisa proporcionāli mazāk avāriju, bet cieš vairāk. 

„Katrs no mums var nosaukt 5 - 10 konkrētus motobraucējus, kurus ir sakropļojuši vai nogalinājuši neuzmanīgi autobraucēji, taču diez vai ir daudz autobraucēju, kuri varētu minēt kaut vienu cilvēku no savu paziņu loka, kurš būtu cietis no motobraucējiem. Negatīvas emocijas par vienu vai citu situāciju, vai arī dažu līdzcilvēku nepatika pret motobraucējiem vispār nav salīdzināma ar reālajiem draudiem veselībai un dzīvībai, ko dažkārt pat apzināti rada autobraucēji. Tie nav līdzvērtīgi argumenti diskusijai.” atzīst J.Gaigals. 

Latvijas Motoklubu Asociācija aicina autobraucējus respektēt motobraucējus, neradīt avārijas situācijas, apzināties neparedzētu manevru un straujas bremzēšanas bīstamās sekas motobraucējiem. Vienlaikus asociācijas vadība aicina arī visus motobraucējus ievērot motobraucēju HARTU, kurai ir pievienojušies visi organizētie Latvijas motoklubi un kura nosaka galveno principu – neradīt draudus sev un citiem satiksmes dalībniekiem.

Motociklu parādes brauciena laikā 26. aprīlī no plkst. 14:30 līdz plkst. 15:00 īslaicīgi tiks slēgti krustojumi Krasta ielā, sākot no mc2 teritorijas, 11.novembra krastmalā, kā arī pēc tam Hanzas un Skanstes ielu rajonā maršrutā līdz Arēnai Rīga. 
 
Visi komentāri
 
256278. viesis 27.aprīlis 2008 15:07
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 24

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti