Atsāk kursēt pasažieru vilciens uz Valgu

 
28.aprīlis 2008 7:28

Šā gada 25. aprīlī pēc septiņu gadu pārtraukuma, pagarinot dzelzceļa maršrutu Rīga – Lugaži, tika atjaunoti dzelzceļa pasažieru pārvadājumi uz Igaunijas pilsētu Valgu. Vilciens uz Valgu kursēs trīs reizes dienā, informēja a/s Pasažieru vilciens pārstāvis Egons Ālers.

Maršrutā kursēs 3-5 vagonu dīzeļvilcieni, kas ceļu no Rīgas līdz Valgai mēros 3 stundās. Biļete vienā virzienā maksās 2.29 latus. Braucot no Valgas, pasažieri biļeti līdz jebkurai pieturvietai maršrutā Valga – Rīga varēs iegādāties arī Igaunijas kronās pie vilciena konduktora-kontroliera. Biļetes cena Valga – Rīga būs 54 EEK.

„Pēc septiņu gadu pārtraukuma Latvijas iedzīvotājiem atkal ir iespēja ar vilcienu nokļūt Igaunijā. Perspektīvā šis maršruts nodrošinās vilcienu pasažieru pārvadājumus līdz Tartu un tālāk līdz Tallinai,” bilst a/s Pasažieru vilciens valdes priekšsēdētājs Reinholds Pelše.

Šobrīd AS Eesti Raudtee veic sliežu ceļu remontu posmā Tartu – Valga, lai varētu palielināt vilciena kustības ātrumu. Remontu plānots pabeigt šā gada rudenī.

„Šī dzelzceļa maršruta atklāšana ir Latvijas dzelzceļa ieguldījums Rail Baltic projekta realizācijā. Mēs turpināsim investēt līdzekļus dzelzceļa infrastruktūras atjaunošanā, lai varētu palielināt vilcienu kustības ātrumu,” pauž VAS Latvijas dzelzceļš valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis.

Lai atsāktu pasažieru pārvadājumus starp Latviju un Igauniju, 2008. gada 17. aprīlī Tallinā a/s Pasažieru vilciens un Igaunijas dzelzceļš (AS Eesti Raudtee) noslēdza līgumu par dzelzceļa infrastruktūras izmantošanu. Turklāt, lai vilcieni varētu iebraukt Igaunijas teritorijā, Pasažieru vilcienam bija jāsaņem Igaunijas satiksmes drošības licence, jāsaskaņo manevru darbi, jāizstrādā mašīnistu instrukcija, jāveic civiltiesiskās atbildības apdrošināšana atbilstoši Igaunijas normatīvo aktu prasībām un citi sagatavošanās darbi.

Atgādinājums pasažieriem! Atrodoties ārvalstīs, jābūt derīgam ceļošanas dokumentam – pasei.

Informācija par jauno vilcienu pieejama dzelzceļa stacijās, zvanot pa a/s Pasažieru vilciens uzziņu tālruni, kā arī Pasažieru vilciena mājas lapā www.pv.lv.

A/s Pasažieru vilciens izveidota 2001. gadā, no VAS Latvijas dzelzceļš nodalot iekšzemes pasažieru pārvadājumus. Uzņēmuma galvenais darbības virziens ir iekšzemes dzelzceļa pasažieru pārvadājumi. Šobrīd uzņēmums veic pārvadājumus vienpadsmit maršrutos, no tiem četri ir elektrovilcienu un septiņi dīzeļvilcienu maršruti.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti