Autokrosa čempionāta 1. posmā uzvaras favorītiem

 
28.aprīlis 2008 14:12

Bez pārsteigumiem noslēdzies Latvijas salonautomobiļu un Baltijas D-3A bagiju klases čempionāta pirmais posms, kas norisinājās Smiltenē, Tepera trasē.

Uzvaras guva abu čempionātu favorīti. Latvijas čempionāta klasēs pie uzvarām tika Oļģerts Vērmanis juniors (1600 klase), Ulvis Bujāns (2000 Super) un Raimonds Jerāns (Open). Savukārt par Baltijas bagiju čempionāta pirmā posma uzvarētāju kļuva pērnais čempions igaunis Maido Rūsmans.

1600 klasē Oļģerts Vērmanis juniors neatstāja cerības saviem konkurentiem, gūstot uzvaru šīs sezonas pirmajā sacīkstē un astoto pēc kārtas Latvijas čempionāta posmos, turpinot pērn iesākto uzvaru sēriju. Otro vietu klasē guva pērnais vicečempions Māris Stalis, bet trešajā pozīcijā nonāca Kaspars Īle, kurš ar jaunu automobili atgriezies 1600 klasē. Šī trijotne pēc pirmā posma šķiet galvenie medaļu pretendenti, lai arī šādi secinājumi pēc pirmā posma ir pāragri.

2000 Super klasē finālbrauciena startu uzvarēja Juris Šalajevs, taču neliela viņa kļūda pirmajā aplī lika apstāties gan viņam, gan tuvākajam sekotājam Raimondam Tiltiņam. To izmantoja Ulvis Bujāns, sasniedzot sezonas pirmā posma uzvaru. Pēc favorītu neveiksmēm augstākos rezultātus karjerā sasniedza pārējie pjedestāla pozīciju īpašnieki – otrā vieta Artjomam Peško, trešais – Aivars Kokorišs.

Open klasē pārliecinošu uzvaru guva pērnais vicečempions Raimonds Jerāns, lai arī pirmā posma laikā piedzīvoja pārsteidzošu pretestību no Roberta Markāna un vieglo automobiļu krosā debitējušā lielo bagiju speciālista Jāņa Kozlovska. Jerāns zaudēja startā Kozlovskim, taču apdzina konkurentu pirmo apļu laikā. Kozlovskis guva otro vietu, bet trešajā pozīcijā nonāca Alberts Šķesters.

Baltijas D-3A bagiju čempionāta pirmajā posmā uzvaru guva igaunis Maido Rūsmans, lai arī spēcīgu konkurenci viņam demonstrēja Latvijas jaunais talants Dāvis Aupe, kurš finišā guva otro vietu. Trešais – vēl viens Latvijas braucējs Oskars Eglītis.

Kā papildsacensības Latvijas un Baltijas čempionātu cīņām notika Beta bagiju un 12. klases kravas automobiļu cīņas. Beta bagiju kategorijā, kurā sacenšas sešus līdz 11 gadus jauni sportisti, uzvaru guva Liepājas mēra Ulda Seska dēls Mārtiņš Sesks, aiz sevis atstājot Evelīnu Nestecku un līdzšinējo Beta bagiju līderi Adrianu Peško. 12. klases cīņās labākais bija igaunis Miks Maesārs.

Nākamais Latvijas autokrosa čempionāta posms notiks 21. jūnijā Valmierā, Brenguļu autotrasē, bet līdz tam 24. un 25. maijā Bauskā, Mūsas trasē risināsies Eiropas autokrosa čempionāta trešais posms.

Rezultāti un ziņas no LČ un BČ sacensībām: www.autocross.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 4

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti