Vorobjovam un Ervaldam - otra uzvara Krievijā 6

 
6.maijs 2008 11:22

SEB līzinga rallija komandas vadošā ekipāža Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds Latvijas Republikas Neatkarības deklarācijas pasludināšanas gadadienu atzīmēja ar uzvaru, izcīnot to Krievijas kausa izcīņas posmā, rallijā ROLF Pustoška 2008.



Rallija norises vieta bija Pleskavas apgabals, 80 kilometru attālumā no Latvijas robežas. ROLF Pustoška 2008 pulcēja spēcīgāku dalībnieku sastāvu, tādēļ uzvaru šajā rallijā Latvijas čempioni vērtē augstāk nekā tādu pat sasniegumu februārī rallijā Svetogorska 2008. Sacīkstēs piedalījās gan pieckārtējais Krievijas čempions Andrejs Žigunovs, gan pasaules čempionāta dalībnieks un esošais Krievijas čempions Jevgeņijs Vertunovs.

ROLF Pustoška 2008 rallijā Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds uzvarēja astoņos no deviņiem ātrumposmiem, tikai vienā par 0,7 sekundēm piekāpjoties Jevgeņijam Vertunovam/Genādijam Troškinam. Kopvērtējumā Jevgēņijs Vertunovs no latviešiem atpalika 11 sekundes, bet galvenais konkurents uz uzvaru kārtējā ROLF kausa izcīņas posmā Andrejs Žigunovs – 51 sekundi.

„Trase bija ļoti ātra – atsevišķos ātrumposmos vidējais ātrums pārsniedza 130 km/h, tāpēc jābrauc bija ļoti precīzi,” ralliju raksturo Jānis Vorobjovs. „Konkurence šai rallijā bija daudz nopietnāka, braucēju līmenis augstāks, un cīņa līdz ar to – interesantāka.”

ROLF kausa izcīņas kopvērtējumā Jānis Vorobjovs pēc divām posmu uzvarām atrodas otrajā vietā pilotu vērtējumā, par 23 punktiem atpaliekot no Žigunova, bet Guntis Ervalds ir līderis stūrmaņu ieskaitē. Kausa izcīņas noslēgumā pilotu kopvērtējuma uzvarētājs saņems jaunākās paaudzes Mitsubishi Lancer Evolution, tāpēc interese par šo seriālu ir ļoti augsta un tajā piedalās ne tikai Krievijas reģionālo kausu izcīņas dalībnieki, bet arī Krievijas čempionāta sportisti.

„Tā kā mūsu rezultāti ROLF kausa izcīņā ir itin daudzsološi, plānojam piedalīties arī rallijā Viborga jūlijā un rallijā Peno septembrī,” par nākotnes iecerēm saistībā ar Krievijas rallijiem stāsta ekipāžas stūrmanis Guntis Ervalds. „Vadoties no tā, kādi būs rezultāti, mēs varētu piedalīties arī ROLF kausa izcīņas noslēdzošajā posmā Tuapse rallijā, jo kausa nolikums prasa, lai ekipāža būtu piedalījusies četros posmos plus noslēdzošajā rallijā.”

Latvijas čempioniem gan nācās aizvadīt arī dažus satraucošus momentus, jo viņu uzvara tika divreiz apdraudēta – vienreiz tiesnešu kļūdas dēļ rezultātam tika pieskaitītas divas minūtes, otrreiz tehniskajā komisijā, taču latvieši pierādīja, ka viņu auto pilnībā atbilst visiem tehniskajiem noteikumiem.

Nākamais starts Jānim Vorobjovam un Guntim Ervaldam atkal ir ārpus Latvijas robežām – Igaunijā, kur 9. un 10. maijā notiks tradicionālais Tallinas rallijs, bet pēc nedēļas SEB līzinga rallija komanda pilnā sastāvā uzsāks Latvijas vasaras sezonu, piedaloties rallijā Talsi 2008.
 
Visi komentāri
 
256570. viesis 6.maijs 2008 15:35
0 0 Atbildēt

Monstri!!!

256571. viesis 6.maijs 2008 15:35
0 0 Atbildēt

Interesanti par ko tad piesējās TK?

256574. viesis 6.maijs 2008 16:16
0 0 Atbildēt

Kāds zin, kur var apskatīt oficiālo informāciju par Tallinas ralliju šogad?

256587. viesis 6.maijs 2008 18:55
0 0 Atbildēt

Kkā man liekas, ka veči tā arī palix otrie. Ne jau tāpēc, ka nevarētu vinnēt dopos, bet tāpēc, ka zaudēs"aizkulisēs". :-(

Kkā nav redzēc, ka kādos nopietnos Krievijas auto mačos, kur iet runa par nopietnām balvām, tās kāds labprāt atdotu ne-krieviem, kur nu vēl "pribaltiem". :-)

Bet visumā malači - lai tik močī, moš tix arī pasaules gaisu paostīt! :-)

256590. viesis 6.maijs 2008 20:07
0 0 Atbildēt

Varu derēt, ka Krievijas prese par šo faktu atkal neko nezinās...klusēs:)Viņiem tas ir tāds kauns, ka kāds atbrauc no kaut kādas Latvijas un uzvar vietējos čempiņus...

256601. viesis 6.maijs 2008 22:31
0 0 Atbildēt

Bils [?] 06.05.2008 15:35

Interesanti par ko tad piesējās TK?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Peecsacensiibas TK nepatika izpuuteeja peedeejaa dalja, bet taa kaa muusu zelli ir pieradinaati brunjoties ar visiem iespeejamiem papiiriem (pats savulaik visus radinaaju :-) ), tad izdevaaas atshauties :-)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti