Sezonas atklāšana Biķerniekos notikusi

 
7.maijs 2008 9:54

Sacīkšu motoru dziesmas ir atklājušas auto šosejas sezonu. Biķernieku trases auto aplī, 4. maijā tika dots starts Latvijas un Baltijas čempionātam Formula Baltic, Formula Renault, Super Production, Super 1600, Baltic Open un skatītāju iecienītākajai Nacionālajai klasei.

Sacīkstes tiešām interesantas, aizraujošas, kas noteikti neatstāja vienaldzīgu nevienu no klātesošajiem līdzjutējiem, kas neskatoties uz valsts svētkiem šajā dienā, bija sanākuši kuplā skaitā un vēroja ne tikai auto šosejas sacensības, bet arī drifta šovu starplaikā. Cīņas spars, neatlaidība un vēlme sasniegt vislabākos rezultātus nepameta sacīkšu braucējus ne uz mirkli.



Pirmās uz starta līnijas stājās formulas. Šajā klasē vienīgais Latvijas pārstāvis bija Normunds Šubeckis. Goda pjedestāls gan piederēja igauņu braucējiem- pirmo vietu gan pirmajā, gan otrajā braucienā izcīnīja Toomas Kallasmaa, otro abos braucienos ieņēma Karel Koitlepp, bet trešā vieta abos braucienos Teet Nurmeoja.

Formula Renault klasē, kas Biķernieku asfaltu slīpēja pirmo reizi, abos braucienos līdera pozīcijas noturēja somu braucējs Jesse Krohn. Trešā vieta pirmajā un otrā vieta otrajā braucienā igauņu sportistam Erko Vallbaum, savukārt Martin Laur no Igaunijas ieguva otro vietu pirmajā, bet trešo vietu otrajā braucienā.

Kā jau ierasts dalībniekiem kuplākā un iecienītākā bija Nacionālā klase, kuras braucēju cīņas spars lika sarosīties skatītājiem „elkoņa" tribīnēs. Pirmais brauciens diezgan mierīgs - uzvaru izcīna Didzis Pope, otrais Armands Keišs, bet trešais Jānis Kārkliņš kas startēja no 19 starta vietas. Šai braucienā ķibeles piemeklēja vairākus šīs klases potenciālos sezonas līderus - Kristapam Blušam un Vitālijam Kalmi tehniskas problēmas ar riteni, bet Uldim Timakam tika piemērota soda procedūtra par falšs startu.

Labākie apļa laiki 1.braucienā:
Uldis Timaks 1:39.883
Vitālijs Kalmi 1:41.141
Armands Keišs 1:41.505
Jānis Karkliņš 1:41.515
Kristaps Blušs 1:41.659
Didzis Pope 1:41.731

Otrais brauciens aizsākās dramatiskāk, jo nedaudz pirms „elkoņa" neapdomīgas rīcības dēļ pēc sadursmes ar Sabīnas Kukutes BMW markas automašīnu no trases izlidoja Mārtiņa Kalniņa vadīta Opel Astra- viņam šīs sacīkstes bija beigušās. Tā rezultātā trasē sarkanie karogi un atliktais starts. Otrajā braucienā pārliecinošu uzvaru izcīnīja Vitālijs Kalmi otrais Jānis Kārkliņš, bet trešais Kristaps Blušs.

Labākie apļa laiki otrajā braucienā:
Vitālijs Kalmi 1:40.641
Uldis Timaks  1:41.221
Kristaps Blušs 1:41.616
Didzis Pope     1:41.763
Jānis Kārkliņš  1:41.862
Armands Keišs 1:42.253

Jaunizveidotajā Super Production klasē pirmajā braucienā uzvaru izcīnīja lietuvietis Paulius Krukauskas, otrais Egons Lapiņš ar Hondu Integru, kas tika izzīrēta no Jāņa Horelika, bet trešais igauņu braucējs Margus Pihlaks.

Otrajā braucienā pirmais finiša līniju šķērsoja Paulius Krukauskas, taču pēc brauciena veiktajā tehniskajā pārbaudē tika konstatēts tehniksko noteikumu pārkāpums kā rezultātā lietuvietim diskvalifikācija otrajā braucienā. Tādejādi uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena kāpa Margus Pihlaks, otrais Egons Lapiņš, bet trešais Rolands Dūda – viens no pieredzes bagātākajiem latviešu auto šosejas sportistiem. Egonam otrajā braucienā noturēt otro vietu ļāva iegūtais pārsvars pirmajos astoņos apļos, jo četrus apļus pirms finiša pazuda piektais pārnesums.

Labakie apļa laiki Super Production klasē 2.braucienā:
1. Egons Lapiņš 1:34.481
2. Paulius Krukauskas 1:34.889
3. Margus Pihlaks 1:34.958
4. Rolands Dūda 1:35.709
5. Oskars Laivenieks 1:40.019
6. Marcis Birkens 1:40.691

Baltic Open klasi pārstāvēja tikai divi sportisti - Rolands Feodorovs un Urmas Kitsings. Šādā secībā viņi arī finišēja pirmajā, taču otrajā braucienā finiša līniju nesasniedz neviens no viņiem.
Super 1600 klasē pirmajā braucienā pirmo vietu ieguva lietuviešu braucējs Karolis Doleba, otrais igauņu braucējs Kaspar Aruvee, bet trešais vēl viens igauņu sportists- Andres Hall.

Arī otraja braucienā uzvaru svinēja Karolis Doleba, otrais igauņu braucējs -Mihkel Selberg , bet trešais - Kaspar Aruvee.

Nākošās sacīkstes norisināsies kalnainajā Kauņas trasē 17. un 18. maijā, bet nākamās sacensības Rīgā vērosim 14.-15. jūnijā.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti