Latvijā visstraujākais bojāgājušo skaita samazinājums 3

 
29.maijs 2008 9:25

Latvijā, salīdzinot ar citām Eiropas Savienības valstīm, ceļu satiksmes negadījumos bojāgājušo skaits sarūk visstraujāk.

To atzina VAS „Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) direktors Andris Lukstiņš trešdienas, 28. maija Satiksmes ministrijas rīkotajā Ceļu satiksmes drošības padomes sēdē. Viņš norādīja, ka šāds rezultāts ir sasniegts, pateicoties organizētajām kampaņām par drošības jostu lietošanu un aktīvam policijas darbam, kā arī citiem ceļu satiksmes drošību veicinošiem pasākumiem.

Laikā no 2001. līdz 2007. gadam luksoforu skaits palielināts no 220 līdz 280. Šogad ir plānota jaunu luksoforu iegāde. Ir pieaudzis ātrumvaļņu skaits un apzinātas tādas gājēju pārejas, kurām nepieciešami būtiski uzlabojumi. Kopš 2006. gada ar papildu apgaismojumu aprīkoto gājēju pāreju skaits ir pieaudzis par 12. Rīgas domes Satiksmes departamenta tehniskais direktors Edgars Strods norādīja, ka nākamnedēļ tiks izsludināts konkurss par gājēju tilta būvi pāri Ulmaņa gatvei.

Satiksmes ministrs Ainārs Šlesers atzinīgi novērtēja visu institūciju ieguldījumu satiksmes drošības uzlabošanā, un rosināja turpināt iesākto, kā arī palielināt fotoradaru skaitu. „Kamēr uz ceļiem mirst cilvēki, ir kara stāvoklis, pret kuru ir jācīnās,” norādīja ministrs.

Sēdē pieņēma lēmumu izveidot darba grupu, kurai būs jāizstrādā priekšlikumi finansējuma piesaistei papildus fotoradaru iegādei.

Satiksmes ministrijas valsts sekretārs Jānis Maršāns, kas vadīja darba grupu Rīgas satiksmei bīstamo vietu izpētei un caurlaidības spējas palielināšanai, ierosināja papildu joslu izveidi atsevišķu manevru veikšanai, „kabatu” izbūvi. Satiksmes uzlabošanai ir nepieciešams reorganizēt automašīnu novietošanu stāvvietās gar ielu malām.

Lai paaugstinātu satiksmes drošību, jāpaātrina bīstamo neregulējamo gājēju pāreju pārveidošana atbilstoši jaunajām prasībām, jānodala mazaizsargāto ceļu satiksmes dalībnieku plūsma no motorizētā transporta, piemēram, izbūvējot gājēju ietves un veloceliņus u.c.

Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienestam un Valsts policijai tika ierosināts pastiprināt kontroli pār maršruta autobusu pārvadājumos pieļautajiem sistemātiskajiem pārkāpumiem.

Sēdē tika atbalstīts priekšlikums palielināt ceļu policijas kontroli pār satiksmes prasību ievērošanu ielu krustojumos. Stingrāk kontrolēs arī mašīnu apstāšanos un stāvēšanu krustojumu pieejās.

Ceļu satiksmes drošības padomes sēdes dalībnieku mērķis ir izstrādāt priekšlikumus drošai un mobilai videi visiem ceļu satiksmes dalībniekiem.

 
Visi komentāri
 
257720. viesis 29.maijs 2008 12:34
0 0 Atbildēt

Tie ashákie jau ir apsitushies.

257730. viesis 29.maijs 2008 16:35
0 0 Atbildēt

"Sēdē tika atbalstīts priekšlikums palielināt ceļu policijas kontroli pār satiksmes prasību ievērošanu ielu krustojumos. Stingrāk kontrolēs arī mašīnu apstāšanos un stāvēšanu krustojumu pieejās."

Ja tas nozīmē, ka CP tagad vaktēs pie krustojumiem, kas pa zaļo brauc, ka pie dzeltenā pāri, kas pie sarkanā, tad tas ir sviests. Vispirms noorganizētu, lai visos krustojumos deg vienādi gan zaļais, gan dzeltenais. Citādi vienā krustojumā zaļais mirgo, citur ne. Ieraudzīs autovadītājs aiz krustojuma, kur zaļais nemirgo CP un mauks pa mēmajiem. Tad varat gaidīt bojāgājušo skaita palielinājumu.

Vispār esmu pret to, ka zaļais vairs nemirgo, ceļa drošību tas tikai samazina, jo tuvojoties krustojumam nekad nevari zināt, kad apzinīgais pilsonis brauks, kad strauji bremzēs.

257732. viesis 29.maijs 2008 17:16
0 0 Atbildēt

mhm, tie nemirgojošie loksofori bišku kaitina.. gadās, ka kāds ierauga iedegamies dzelteno pāris metrus pirms sveķika un nomet pa mēmajiem, a citreiz atkal - tu apstājies, kad tikko no dzeltenā pārslēdzas uz sarkano, un aiz muguras dzirdi tauri, jo tur censoņi domā, ka vēl 3 mašīnas pie sarkanā var pārmaukt pāri :-D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti