Kandavā atklāts «Hansa Līzings» Kartodroms 2

 
9.jūnijs 2008 12:01

5. jūnijā Kandavā savu darbību uzsākusi starptautiskajiem standartiem atbilstoša kartinga trase - Hansa Līzings Kartodroms. Jaunais Hansa Līzings Kartodroms ir pēdējo gadu nozīmīgākais ieguldījums Latvijas autosporta attīstībā ar kopējo investīciju apjomu vairāk nekā 1,5 miljonu eiro.

Jauno kartodromu ir projektējis F1 pasaulē plaši pazīstamais autosporta arhitektūras uzņēmums Tilke GmbH. Arhitekta Hermana Tilkes un projektēšanas biroja Tilke GmbH portfolio ietver vairāk kā 50 autosporta trašu un tribīņu projektus, t.sk., Bahreinas un Šanhajas starptautiskā sacīkšu trase, A1 trase Austrijā, Pola Rikarda testu trase, Sepangas trase Malaizijā. Arhitekts Hermans Tilke uzskata, ka Latviju var apskaust un uzskatīt par autosporta lielvalsti, jo autosporta attīstībā līdz ar šī projekta realizāciju ir ielikti zelta pamati: „Biju patīkami pārsteigts, saņemot piedāvājumu izveidot augstākā līmeņa kartodromu Latvijā. Līdz šim mūsu projekti vairāk saistījās ar Rietumeiropu un Āzijas valstīm, kurās mūsu uzņēmums ir projektējis daudzas pasaulē pazīstamas autosporta būves. Jaunais Hansa Līzings Kartodroms ir ļoti nozīmīgs un ambiciozs projekts, kas ne tikai palīdzēs Latviju iezīmēt pasaules autosporta kartē, bet var kļūt arī par atspēriena punktu jaunajiem talantiem, kas savu nākotni saista ar autosportu un F1.”



Kandavas kartodroms tika izveidots 1972. gadā un vairāk kā trīsdesmit piecu gadu laikā tas ir viennozīmīgi iezīmējis sevi Latvijas un pat PSRS autosporta vēsturē – tajā savu meistarību ieguva divpadsmit PSRS un četri starptautiskie sporta meistari, kā arī tika trenēta gan PSRS, gan Latvijas kartinga izlase. Šī leģendārā trase līdz šim ir bijusi vienreiz rekonstruēta – 1987. gadā, kad tuvojoties starptautiskām sacensībām, tai tika uzklāts jauns trases segums. Savukārt tagadējās rekonstrukcijas ietvaros tika veikta pilnīga trases pārplānošana, kā arī nomainīts viss trases segums un tā pamatne.

Rekonstruētā Kandavas kartinga trase ir ieguvusi jaunu nosaukumu - Hansa Līzings Kartodroms, jo tieši uzņēmums Hansa Līzings ir devis vislielāko ieguldījumu šīs savulaik slavenās trases atdzimšanā. “Jau iepriekš esam veiksmīgi sadarbojušies ar vairākiem Latvijas autosporta videi nozīmīgiem projektiem, tāpēc jaunā kartodroma atbalstīšana ir loģisks turpinājums mūsu līdzšinējai autosporta atbalsta stratēģijai. Hansa Līzings Kartodromam ir jākļūst par nopietnu attīstības platformu autosportam ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijas reģionā. Mēs ticam, ka pēc gadiem visa pasaule leposies un dzīvos līdzi kādam sportistam, kurš savas autosporta gaitas būs sācis Hansa Līzings Kartodromā”, stāsta uzņēmuma Hansa Līzings direktore Irīna Pīgozne.

Ievērojamo investīciju ieguldīšanu, starptautiskiem standartiem atbilstošā kartinga trases būvniecībā, novērtē arī Latvijas Automobiļu federācijas prezidents Dainars Dambergs: “Kartingam ir vienmēr bijusi īpaša loma autosporta attīstībā. Lielākā daļa F1 zvaigžņu savu autosporta karjeru uzsākušas tieši kartinga trasē. Starptautiskajiem standartiem atbilstošas kartinga trases izveide ir atspēriena punkts, kas ļauj mums droši runāt par nopietnu Latvijas autosporta attīstību un dod iespēju audzināt jaunus talantus pasaules līmenim atbilstošos apstākļos.”



Jaunais kartodroms tūlīt pēc tā atklāšanas nonāks kartinga sportistu rīcībā un dos tiem iespēju pilnvērtīgi gatavoties dažāda mēroga sacensībām. Pirmās sacensības Hansa Līzings Kartodromā – Baltijas kausa 3. posms – norisinājās jau 7. jūnijā.

Starp sacensībām un sportistu treniņiem Hansa Līzings Kartodromu, pieredzējušu instruktoru pavadībā, varēs izmantot visi kartinga sporta entuziasti un interesenti. Jau šobrīd vairāki Latvijas uzņēmumi ir izrādījuši interesi par jaunā kartodroma izmantošanas iespējām korporatīvajiem pasākumiem.
 
Visi komentāri
 
258162. viesis 9.jūnijs 2008 12:19
0 0 Atbildēt

Trase baigi laba, nu vismaztik cik uz "aci" var novertēt. Bet nu pamatīgi "niez nagi" iemēģinat ar kartingu. ;)

258165. viesis 9.jūnijs 2008 16:12
0 0 Atbildēt

80-tajos gados tur pāris reizes esmu braucis - jau tad trase bij interesanta un pietiekoši labi uztyrēta. Nu, tagad visas iespējas jaunajiem šumaheriem sākt autobraucēju karjeru. Labs projekts, varbūt pēc pārdesmit gadiem F1 trase arī mums būs. Nebrīnītos.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti