Audi A4 piecas zvaigznes Euro NCAP sadursmju drošības testā 5

 
9.jūnijs 2008 13:18

Pēc jaunā Audi A4 pasīvās sadursmes drošības pārbaudes, Euro NCAP tam piešķīra augstāko vērtējumu - piecas zvaigznes. Izcila pieaugušo aizsardzība gan frontālas, gan sānu sadursmes gadījumos, kā arī bērnu drošība un gājēju aizsardzība padara jauno Audi A4 par vienu no drošākajiem automobiļiem savā klasē.

Euro NCAP pārbaudīja četru gredzenu zīmola jaunā vidējās klases modeļa pasīvo drošību. Komisija, kuru sastāda pārstāvji no Eiropas transporta ministrijām, automobiļu klubiem, apdrošināšanas, kā arī patērētāju tiesību aizsardzības kompānijām, aptveroši izpēta jaunu automobiļu drošību sadursmēs.



Augstās Euro NCAP testu prasības pārsniedz Eiropas valdību izvirzītos noteikumus. Vadītāja un blakussēdētāja drošības pārbaudēs frontālas un sānu sadursmes gadījumos iegūtie rezultāti Audi A4 deva piecas zvaigznes, augstāko iespējamo vērtējumu. Arī bērni A4 iekšienē ir labi aizsargāti, ko parāda četras iegūtās zvaigznes bērnu drošības testos.

1997. gadā dibinātā Euro NCAP organizācija veic sadursmju drošības pārbaudes visiem Eiropas tirgum svarīgajiem automobiļiem un sev par mērķi ir uzstādījusi sistemātiski palielināt satiksmes drošību, tādejādi aizsargājot visu satiksmes dalībnieku dzīvības. Gājēju un riteņbraucēju partneraizsardzība Audi ir svarīgs uzdevums. Speciāli šīm prasībām atbilstoši pilnveidotā automobiļa frontālā daļa palīdz samazināt negadījumu sekas. Euro NCAP testā tas tiek novērtēts ar divām no četrām iespējamām zvaigznēm.

Vēl lielāku nozīmi Audi piešķir aktīvās drošības izmantošanai negadījumu novēršanai. Tieši tāpēc viens no svarīgākajiem priekšnosacījumiem jaunā modeļa izveidē bija spēcīgā ESP bremžu sistēma ar bremzēšanas asistentu, kas A4 neatkarīgos salīdzinošajos testos ļauj sasniegt izcilus rezultātus. Turklāt, klientiem ir pieejams plašs braukšanas palīgsistēmu klāsts, kas līdz šim bija redzamas tikai luksusa klases automobiļos - tajā skaitā radara atbalstīta adaptīva kruīza kontrole ar Audi braking guard, kas braucēju vairākās fāzēs brīdina par paredzamu sadursmi, joslas ieturēšanas asistents Audi lane assist un joslu maiņas asistents Audi side assist.
 
Visi komentāri
 
258171. viesis 9.jūnijs 2008 22:50
0 0 Atbildēt

Turklāt, klientiem ir pieejams plašs braukšanas palīgsistēmu klāsts, kas līdz šim bija redzamas tikai luksusa klases automobiļos... Un kādā tad ja ne luksus kategorijā ir šis 70k vērtais auto?! Vai es esmu ko palaidis garām un 70k vairs ir tikai eko klases cena?

258172. viesis 10.jūnijs 2008 10:22
0 0 Atbildēt

Klase ir širpotrebs, bet cena no luksusklases. :D

258175. viesis 10.jūnijs 2008 11:10
0 0 Atbildēt

Cik nu es zinu, cenas sākas no kādiem 28.000 EUR, kas arī redzams Audi mājas lapās, tā kā nav ko te d... Laikam skolās brīvaliks, ne?

258197. viesis 10.jūnijs 2008 19:50
0 0 Atbildēt

Bet jūs jaunais cilvēk pieskaitiet klāt to komplektāciju lai auto būtu ar sēdekļiem un kondiķi utt...

258335. viesis 16.jūnijs 2008 11:53
0 0 Atbildēt

un vēl 220Ls+PVN par nolaižamiem aizmugurējiem benķiem...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti