15. jūnijā ātruma svētki Biķerniekos!

 
9.jūnijs 2008 13:21

Lieliska izrāde visas dienas garumā – gan autošoseja, gan motošoseja, starplaikā stuntriding šovs, karsējmeitenes un vēl nebijusi iespēja skatītājiem laimēt vizināšanu sporta automašīnā pa trasi, kā arī Vanilla Travel ceļojuma loterija*!

15. jūnijā, Biķerniekos notiks Latvijas čempionāts Autošosejā 2.posms, Baltijas čempionāts Autošosejā 3.posms, kur automašīnās sacentīsies Nacionālajā klasē un Latvijas čempionāta 3.posms Motošosejā. Sacensības notiks moto trasē, kas ir šaurāka, kalnaināka un skatītājiem jo interesantāka. Trasē uz auto braucieniem tiks uzstādīti ātruma slāpētāji – papildus līkumi, kas cīņu darīs aizraujošāku.



Pēc diviem aizvadītajiem posmiem Rīgā un Kauņā, uz trešo posmu Nacionālajā klasē līderus grūti prognozēt – ātrs ir gan Jānis Kārkliņš un Kristaps Blušs, kuri attiecīgi patreiz BaTCC kopvērtējumā atrodas 3. un 5. vietā, gan Armands Keišs (2.vieta), kas šogad katrā sacīkstē liek ar sevi rēķināties un kāpj uz goda pjedestāla. Ar nelielu punktu pārsvaru līderis kopvērtējumā pēc aizvadītajiem diviem posmiem ir Didzis Pope, kurš domājams, bez cīņas neatdos savu 1.vietu. Savas korekcijas rezultātu tabulā ieviesīs arī ātruma slāpētāji – mākslīgie līkumi. Raudzīsim, kādu sniegumu rādīs Vitālijs Kalmi, kurš vai nu parasti kāpj uz pjedestāla, vai piedzīvo tehniskas vai citas problēmas.

Neticami labu sniegumu ir parādījis debitants Mārcis Martinsons, kurš patreiz kopvērtējumā atrodas uzreiz aiz spēcīgākajiem līderiem – 7.vietā. Cerēsim, ka drīzumā viņš pielies eļļai ūdeni un sastādīs nopietnu konkurenci līderiem.

Līdztekus automobiļu braucieniem trasē dosies arī motošosejnieki. Latvijas čempionāta trešais posms pulcēs ātrākos pašmāju braucējus, kuriem konkurenci centīsies sastādīt Lietuvas un Igaunijas motosportisti.

Superbike klasē ar nepacietību tiek gaidīts Biķernieku trases rekorda īpašnieka Agra Neijas starts. Starpsezonu Agris pavadījis kvadriciklu sacensībās un Biķernieku sacīkste būs tikai otrā šajā sezonā šosejas motocikla sedlos. Tāpat savas pozīcijas kopvērtējumā centīsies uzlabot Andrejs Grīnbergs un Andrejs Kuzņecovs, kurš šosezon viens no retajiem startē divās klasēs. Savukārt Superstock 600 klases līderim Jurim Zalānam centīsies pietuvoties Renārs Mažgans, kurš šobrīd ir piektais. Rīgas sacīksti savos plānos ir iekļāvis arī šobrīd labākais ārvalstīs startējošais latviešu motobraucējs Aleksandrs Bekers ar šeit reto Triumph Daytona 675.



B 600 klasē favorīti ir Vjačeslavs Kanajevs un fantastisku sniegumu Pērnavā parādījušais Renārs Lucavs. Mājas trases priekšrocības noteikti centīsies izmantot arī Kaspars Sīlis un Andris Bulāns. Tāpat arī labs rezultāts tiek gaidīts no kopvērtējuma pirmās vietas īpašnieka Garija Rožkalna 125 ccm klasē. Bruno Rožkalns, līdztekus dēla apmācībai ir arī galvenais Bekera padomdevējs ātras braukšanas noslēpumos. Mazo klašu brauciens tradicionāli tiks apvienots ar ceļa motociklu klases braucienu, kurā startē dalībnieki ar ceļa motocikliem.

Biļetes iepriekšpārdošanā Statoil un Biļešu servisa kasēs.

Sacensību dienā, Biļešu kasē varēs iegādāties arī auto caurlaidi uz Biķernieku stadionu, kā arī Sportistu grāmatiņu, kurā apkopota informācija par autošoseju un sportistiem.

Katras biļetes īpašnieks, aizpildot Loterijas anketu, kuru varēs saņemt Sacensību dienā Biļešu kasē (nopērkot biļeti uz vietas, vai uzrādot iepriekšpārdošanā iegādāto), var laimēt vienu no trim vizināšanām ar sporta automašīnu pa trasi, kuru stūrēs pagājušā gada Nacionālās klases čempions Agris Petrovskis.

* Vanilla Travel ceļojuma loterija tiks izlozēta šādā kārtībā: katrās Latvijas Autošosejas posma sacensībās izlozēs vienu anketu, kuras īpašnieks piedalīsies fināla izlozē - pēdējā Autošosejas posmā 31.augustā Biķerniekos, kur tiks izlozēta dāvanu karte ceļojumam no Vanilla Travel 500 Ls vērtībā. 

Dienaskārtība skatītājiem:

12.50 – 13.15 C600/C1200 + 125ccm/250ccm brauciens, 10 apļi
13.20 – 13.45 B600 + B1200 brauciens 12 apļi
13.50 – 14.15 StockSport + SuperBike brauciens 12 apļi
14.15 – 14.35 Moto apbalvošana
14.35 – 14.50 Nacionālās klases iesildīšanās
14.50 – 15.20 Tehniskā pauze / Šovi
15.20 – 15.50 Nacionālās klases 1.brauciens, 12.aplļi
15.50 – 16.50 Tehniskā pauze / Šovi – skatītāju loterija un vizināšana pa trasi
16.50 – 17.20 Nacionālās klases 2.brauciens,12. apļi
18.00 Nacionālās klases apbalvošana 
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti