LMT rallija komandai – otrā un ceturtā vieta rallijā «Cēsis»

 
10.jūnijs 2008 10:45

Rallijā „Ergo Cēsis”, kas bija LMT Latvijas autorallija čempionāta trešais posms, „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals ieņēma otro, bet otrs duets Māris Neikšāns/Gundars Kreilis ceturto vietu prestižākajā N4 kategorijā.

Pirmā diena komandai neizvērtās īpaši sekmīga – Andis Neikšāns zaudēja teju 15 sekundes, braucot putekļos aiz lietuvieša Sauļa Girdauska, bet pilsētas ātrumposmā apskadēja automašīnu, nocērtot luksofora stabu. Savukārt Māris Neikšāns pilsētas ātrumposmā trasē sagriezās, zaudējot vairākas sekundes. Rezultātā otro dienu Mārim bija jāuzsāk ceturtajam, bet Andim – sestajam N4 klasē.

Otrajā dienā abas „Latvijas Mobilā telefona rallija komandas” ekipāžas bija gana ātras un Neikšāns/Dzirkals nostiprinājās otrajā vietā N4 klasē, šo pozīciju noturot līdz finišam. Savukārt Neikšāns/Kreilis dienu uzsāka labi, taču pēdējos divos posmos saskārās ar problēmām – priekšpēdējā „dopā” nācās zaudēt vismaz 15 sekundes priekšā braucošo konkurentu saceltajos putekļos, bet pēdējā ātrumposmā, mēģinot noturēt trešo vietu N4 klasē, Māris kļūdījās, izbrauca ārpus trases un finišā bija spiests iebraukt ceturtais – aiz Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma.

„Mūsu rezultāts Cēsu rallijā ir labs un samērā objektīvs,” stāsta Andis Neikšāns. „Tomēr sacensība neizdevās tāda, kā iecerēts. Bija problēmas pāris ātrumposmos, taču nedomāju, ka tās bija izšķirošas – ja nu vienīgi absolūtajā vērtējumā bez šīm likstām būtu trešais, atnesot „Latvijas Mobilā telefona rallija komandai” papildus punktiņu komandu vērtējumā.”

Māris Neikšāns pēc sacensībām stāstīja: „Žēl, ka nesanāca palikt priekšā Aivim – tas mums dotu iespēju pietuvoties viņam čempionāta kopvērtējumā. Tagad pirms pēdējiem diviem čempionāta posmiem Aivis ir sešus punktus priekšā – būs ļoti jānopūlas, lai šogad izcīnītu kādu medaļu!”

LMT Latvijas čempionāta kopvērtējumā Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (27 punkti) tagad ir otrie N4 klasē, par vienu punktu atpaliekot no Jāņa Vorobjova/Gunta Ervalda. Savukārt Māris Neikšāns/Gundars Kreilis (11 punkti) ir sešus punktus aiz Aivja Egles/Mārtiņa Jeruma. Komandu vērtējumā „Latvijas Mobilā telefona rallija komanda” (30 p.) ieņem otro pozīciju, par 11 punktiem zaudējot „Bensons Honda Racing” un par diviem punktiem apsteidzot „Skandi Auto Rallija komandu”.

„Latvijas Mobilā telefona rallija komandu” šogad atbalsta kompānijas „Latvijas Mobilais telefons”, „LEC”, „Latvijas Valsts Meži”, „Gros Auto”, „Bosch”, „Cramo”, „Neste Oil”, „Juneka” un „Agip”.
 
“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas”
preses sekretārs Mārtiņš Dzenītis
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti