Latvijā darbību sāk auto ekspertu medijs What Car? 8

 
11.jūnijs 2008 7:57

10. jūnijā Latvijā darbību uzsāka jauns interneta medijs www.whatcar.lv. What Car? ir viens no pasaulē ietekmīgākajiem auto ekspertu medijiem, kas kopš 1972. gada tiek izdots Lielbritānijā un citās pasaules valstīs. Jau vairāk nekā 30 gadu What Car? eksperti piedāvā objektīvu, neatkarīgu ekspertu vērtējumu par jauniem un lietotiem automobiļiem.

What Car? mērķis – palīdzēt pircējiem nopirkt piemērotāko auto par atbilstošāko cenu. Latvijā Whatcar.lv sāk darbību kopā ar diviem partneriem – vadošo līzinga kompāniju Hansa Līzings un apdrošināšanas kompāniju IF Latvia.


Foto: What Car? testu centrs Lielbritānijā

Whatcar.lv lasītājiem būs pieejami neatkarīgu ekspertu vērtējumi par vairāk nekā 300 jauniem auto (rudenī saturs tiks papildināts ar ekspertu vērtējumiem par 400 lietotiem automobiļiem), jaunākās auto ziņas un reportāžas no auto notikumiem pasaulē un Latvijā, padomu sadaļa auto pircējiem, unikāli tirgus pētījumi, kā arī lasītāju vērtējumu sadaļa. Sadarbībā ar What Car? televīziju Whatcar.lv lasītājiem būs pieeja vairāk nekā 400 video testu, kā arī video reportāžām. 

Whatcar.lv saturu veido pieredzējuši Latvijas auto žurnālisti un eksperti – Jānis Kulmanis, Ivo Goldmanis un Kārlis Auza – visi ar daudzu gadu pieredzi auto žurnālistikā. Līdz šim What Car? ekspertu vērtējumi bija pieejami piecos pasaules tirgos – Lielbritānijā, Krievijā, Ķīnā, Indijā un Spānijā. Katrā no šīm valstīm britu ekspertu veiktie auto testi tiek adaptēti atbilstoši lokālajai specifikai. What Car? ienākot Latvijā, visi ekspertu vērtējumi ir saskaņoti ar Latvijas auto tirgus piedāvājumu un specifiku.

What Car? testu centrs

What Car? vērtējumu par katru auto nosaka neatkarīgu auto ekspertu komanda, nevis viens cilvēks, tādējādi nodrošinot objektīvu vērtējumu. Britu eksperti vērtē katru jauno auto modeli, kas nonāk pārdošanā Eiropā. Testi tiek veikti dažādās pasaules valstīs, katrs auto tiek izmēģināts What Car? testu centrā, kā arī tiek veikti simtiem kilometru pa koplietošanas ceļiem, ņemot vērā potenciālā pircēja vajadzības. Vērtējumi ir vienlīdz kritiski neatkarīgi no tā, vai tas ir Ford vai Ferrari. Gala slēdziens ir objektīvs komandas darbs, bez simpātijām vai prioritātēm.

Stīvs  Foulers, What Car? galvenais redaktors

 ‘’Mēs esam priecīgi prezentēt What Car? mediju Latvijā. Arvien lielāks auto pircēju skaits Lielbritānijā, Krievijā, Ķīnā, Spānijā un Indijā uzticas mūsu neatkarīgo ekspertu vērtējumiem un padomiem. Esam pārliecināti, ka arī Latvijā Whatcar.lv būs tikpat neaizstājams padomdevējs auto pircējiem kā citur pasaulē.’’

Kārlis Auza, Whatcar.lv direktors

‘’Līdz ar Whatcar.lv ienākšanu Latvijā varētu tikt likti pamati jaunai auto pirkšanas un izvēles kultūrai Latvijā. What Car? nav parasts auto medijs, tas vairāk ir auto pircēja ceļvedis un padomdevējs. Mūsu mērķis ir palīdzēt Latvijas auto pircējam iegādes procesā no A līdz Z un palīdzēt nopirkt piemērotāko auto par atbilstošāko cenu.’’

Irīna Pīgozne, Hansa Līzings direktore

„Teju puse auto, kas ripo pa Latvijas ceļiem, ir Hansa Līzinga finansēti. Mums šī uzticība ir ļoti svarīga, un, lai katram mūsu klientam par iegādāto auto būtu patiess gandarījums, gribam palīdzēt auto pirkšanas procesā jau no paša sākuma, kad klients vēl tikai domā un meklē savu auto. Tāpēc mums ir prieks, ka tagad arī Latvijas autobraucējiem būs medijs, kurā varēs uzzināt objektīvu un neatkarīgu ekspertu vērtējumu par katru Eiropas tirgū ienākošo jauno auto.

Elektroniskās telpas attīstība notiek ļoti strauji, un var prognozēt, ka nākotnē arvien lielāks automašīnu skaits tiks atrasts un pārdots internetā. Tāpēc no rudens Hansa Līzings mājaslapa www.līzings.lv būs sasaistīta ar auto pircēju ceļvedi www.whatcar.lv – ikviens potenciālais auto pircējs pēc iepazīšanās ar auto vērtējumu www.whatcar.lv lapā www.lizings.lv auto katalogā varēs izvēlēties jau konkrētu automašīnu un turpat arī pieteikties līzingam.”

Andris Morozovs, IF Latvia valdes priekšsēdētājs

„Pieaugot auto skaitam uz Latvijas ceļiem, ir būtiski, lai pieaugtu tieši kvalitatīvu auto skaits – lai iespējami mazāk autoīpašnieku uz ceļa sastaptos ar ķibelēm un negadījumiem. Tādēļ esam gandarīti kļūt par partneriem pasaulē augstu novērtētā projektā, kas palīdzēs arī Latvijas autoīpašniekiem ar profesionālu ekspertu palīdzību izvēlēties ne tikai izskatīgāko un komfortablāko, bet arī labāko un drošāko auto. Esot drošāki un mierīgāki pie stūres, ticu, ka mēs, autovadītāji, kļūsim arī pieklājīgāki un savstarpēji iejūtīgāki satiksmes dalībnieki.”

Par What Car?

What Car? pieder Lielbritānijas mediju koncernam Haymarket Media Group, kas izdod vairāk nekā 100 mediju 40 pasaules valstīs. Haymarket izdod tādus pasaulē respektablus medijus kā Stuff, FourFourTwo, eve, Autosport, Autocar, F1 Racing, Classic & Sports Car un citus.

 
Visi komentāri
 
258208. viesis 11.jūnijs 2008 10:41
0 0 Atbildēt

redzeesim

258210. viesis 11.jūnijs 2008 11:24
0 0 Atbildēt

Britu oriģināla tulkojums. Mūsu tirgum droši vien diez ko nederēs, jo vidējais statistiskais latvietis nu nemūžam nesapratīs, kā VAG grupas aparātus var vērtet tik zemu (sk. "labākie pirkumi top 5").

258214. viesis 11.jūnijs 2008 13:37
0 0 Atbildēt

neiet tas medijs.

258219. viesis 11.jūnijs 2008 15:11
0 0 Atbildēt

iauto ir vienīgais auto temai veltits vortals kurs LV reali dzivo un domaju dzivos.

258222. viesis 11.jūnijs 2008 16:16
0 0 Atbildēt

:D

258223. viesis 11.jūnijs 2008 16:17
0 0 Atbildēt

tas bija veltīts superb komentam :D

258231. viesis 12.jūnijs 2008 9:47
0 0 Atbildēt

:D Es par to pašu :D

258232. viesis 12.jūnijs 2008 10:53
0 0 Atbildēt

Ja nebūs lokālizēta kontenta nomirs... mūsējie jau nu noteikti nesapratīs ka visas mašīnas tiek salīdzinātas ar Fordiem

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti