LMT Rallija čempionāta vadībā atgriežas čempioni

 
11.jūnijs 2008 8:02

Pēc „LMT” Latvijas rallija čempionāta trešā posma – „ERGO Rallija Cēsis” – vadībā Latvijas čempionāta klasēs N4 un N3 izvirzījušies 2007. gada čempioni, attiecīgi, Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds („SEB Līzings Rallija komanda”) un Dans Leščs/Jānis Vīksna („Bensons Honda Racing”).

Tomēr kopvērtējuma situācija gan šajās, gan Latvijas kausa A+ un 2WD+ klasēs ir īpaši saspringta un intriģējoša!

N4 klasē jau otrajā sacīkstē pēc kārtas uzvaru guva Vorobjova/Ervalda ekipāža. Šāds sniegums liek vienību uzskatīt par galvenajiem šā gada čempiontitula favorītiem. Tiesa, savu vārdu atlikušajos „LMT” Latvijas rallija čempionāta posmos (rallijs „Kurzeme” un rallijs „Latvija”) gatavojas teikt līderpozīciju zaudējusī ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals („LMT Rallija komanda”). Ekipāža Cēsīs guva otro vietu N4 klasē un tikai par vienu punktu piekāpjas Vorobjovam/Ervaldam. Citi klases dalībnieki zaudē vairāk un viņu iesaistīšanās cīņā par čempiontitulu vairāk ir atkarīga no abu līdervienību neveiksmēm.

„LMT” Latvijas rallija čempionāta N3 klasē pēc uzvaras Cēsīs kopvērtējuma vadībā atgriezušies Leščs/Vīksna. Lai arī trasēs liepājnieki šķiet ātri, viņi nedrīkst pieļaut neveiksmes, kas ekipāžu atstāja bez punktiem „LMT” Rallija čempionāta otrajā posmā Talsos. Klasē situācija ir īpaši saspringta, jo kopvērtējuma pirmo četru vietu īpašnieki ir astoņu punktu robežās, kas ir mazāk nekā vienas posma uzvaras attālumā. Leščs/Vīksna gan ir galvenie favorīti, savukārt joprojām nav izkristalizējusies tā ekipāža, kura varētu kļūt par bīstamāko līderu pretinieku – daudzas ir spēkos līdzīgas, turklāt visiem, arī līderiem, problēmas sagādā tehnikas izturība. Kurš pratīs finišēt atlikušajos čempionāta posmos, tas var izrādīties labākais visa čempionātā.

„LMT” Latvijas čempionāta kausa izcīņas klasē A+ Cēsu posms nesagādāja pārsteigumus, jo pārliecinoši uzvaru guva šīs klases ekipāža Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis („Skandi Auto Rallija komanda”). Līdz ar to, pat nestartējot seriāla pirmajā posmā Gulbenē, Vasaraudzis/Spredzis kļuvuši par līderiem A+ klases kausa izcīņā. Ja par šādu scenāriju šaubu nebija (ekipāžas rīcībā ir Baltijas reģionā spēcīgākā tehnika), tad klases nākamo pozīciju sadale būs dramatiska. Pagaidām galvenie pretendenti uz kopvērtējuma trijnieka pozīcijām ir brāļi Kaspars un Armands Šimkus („Subaru Rally Team Latvia”) un krievu sportisti Aleksandrs Gorelovs/Igors Skuridins („VeGa Sports”).

Vienas ass piedziņas 2WD+ klasē kopvērtējuma situācija sasniegusi kulmināciju – Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs („Bensons Honda Racing”) izlīdzinājis punktu skaitu ar Viesturu Tilgasu/Modri Žeimutu, bet tikai viena punkta attālumā no kopvērtējuma līderiem ir Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš! Viss sākas gandrīz no nulles. Galvenie favorīti gan šajā kaujā ir Štrauss/Tihonovs, taču prakse pierāda, ka konkurenti nepiedod nevienu favorīta kļūdu – šajā klasē „LMT” Latvijas čempionāta un kausa izcīņas noslēgums būs ne mazāk spraigs par intrigām pārējās kategorijās!

Komandu vērtējumā pamatīgu soli uz priekšu spērusi „Bensons Honda Racing” vienība. Kamēr pārējās komandas Cēsīs piedzīvoja rezervētu sacensību, Štrausa/Tihonova un Lešča/Vīksnas pārstāvētā vienība guva punktu maksimumu un kopvērtējumā atrāvusies no sekotājiem par 11 punktiem. Neiespējami prognozēt, kura no vienībām atlikušajos posmos uzsāks pakaļdzīšanos, taču „Bensons Honda Racing” būs jāuzmanās no līdzšinējām konkurentēm „Skandi Auto Rallija komandas”, kuras rindās startē Vasaraudzis/Spredzis un „LMT Rallija komandas”, kuras sastāvā ir ekipāžas ar pilotiem Andi un Māri Neikšāniem. Protams, pārsteigt var jebkura no sekojošajām komandām.

„LMT” Latvijas čempionāta un kausa izcīņas kopvērtējums pēc 3. posma

N4
1. Jānis Vorobjovs/Guntis Ervalds („SEB Līzings Rallija komanda”) 28 punkti
2. Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals („LMT Rallija komanda”) 27
3. Aivis Egle/Mārtiņš Jerums („RAMI R-evolution Racing”) 18
4. Māris Neikšāns/Gundars Kreilis („LMT Rallija komanda”) 11
5. Jānis Kārkliņš/Jānis Krastiņš („Skandi Auto Rallija komanda”) 7
6. Aldis Pīlēns/Miķelis Mežaks („ERGO Rally Team”) 6
N3
1. Dans Leščs/Jānis Vīksna („Bensons Honda Racing”) 22
2. Uldis Briedis/Monvīds Austrums (ind.) 21
3. Mārtiņš Meldrājs/Gundars Vītols („Liepājas Rallija komanda”) 18
4. Arvis Vecvagars/Ainārs Šusts, Ainārs Kalniņš (ind.) 15
5. Gatis Vecvagars/Ainārs Kalniņš („Mūsa Motors Rīga”) 14
6. Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis („AutoStils Rally Team”) 8
A+
1. Ivars Vasaraudzis/Valdis Spredzis („Skandi Auto Rallija komanda”) 22
2. Kaspars Šimkus/Armands Šimkus („Subaru Rally Team Latvia”) 19
3. Aleksandrs Gorelovs/Igors Skuridins („VeGa Sports”) 16
4. Ainārs Igaveņš/Gatis Cimdiņš, Uldis Znotiņš („AutoStils Rally Team”) 14
5. Elviss Hermanis/Intars Šulcs („Talsu Rallija komanda”) 8
6. Sauļus Girdausks/Paulis Urbons („ACME-Grifs AG”) 8
2WD+
1. Viesturs Tilgass/Modris Žeimuts (ind.) 24
2. Artis Štrauss/Raimonds Tihonovs („Bensons Honda Racing”) 24
3. Ivo Ķilpis/Artis Ceriņš (ind.) 23
4. Gintars Ozoliņš/Māris Spēlmanis (ind.) 11
5. Ivars Norberts/Guntars Zicāns (ind.) 8
6. Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis (ind.) 6
Komandas
1. „Bensons Honda Racing” 41
2. „LMT Rallija komanda” 30
3. „Skandi Auto Rallija komanda” 28
4. „SEB Līzings Rallija komanda” 23
5. „RAMI R-evolution Racing” 15
6. „Liepājas Rallija komanda” 14

Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti