Autorallijs «Kurzeme 2008» atgriežas Liepājā 1

 
13.jūnijs 2008 10:07

Vasaras vidus Liepājā nav iedomājams bez autorallija „Kurzeme”. Divas dienas jūlijā jau vairāk nekā četrdesmit gadus ir īpašas, kad pilsētā valda tāds kā satraukums un nemiers, tiek spriests par sportistiem un tehnisko nodrošinājumu, prognozēti rezultāti un pētītas kartes ar ātrumposmiem – kur labāk droši stāvēt, lai redzētu pēc iespējas vairāk.

Satraukums nenorimst vēl vismaz pāris dienas, jo gūtas emocijas un adrenalīna deva ir pietiekami liela, turklāt rezultāti un redzētais ir sarunas vērti. Autorallijs „Kurzeme” šogad sola vēl nebijušus piedzīvojumus – ātrumposmu pašā pilsētas centrā – Rožu laukumā.

Intriga. LMT autorallija čempionāta posms, autorallijs „Kurzeme” šogad sola īpaši sīvas cīņas un interesantām virāžām bagātus ātrumposmus.  „Kurzeme” ir priekšpēdējais LMT Latvijas autorallija čempionāta posms, kurā lielā mērā tiks izšķirts, kas šogad izcīnīs uzvarētāja laurus un čempionu titulus.

Interesanti. Autorallijs „Kurzeme” šogad 4. un 5 jūlijā sāksies un noslēgsies Liepājā pie dizaina viesnīcas „Promenade Hotel”. Rallijs pirmajā dienā atgriežas varbūt nedaudz piemirstajos Priekules puses ceļos, bet otrajā dienā neatkārtojamā rallija klasika Energoremonts Rīga ātrumposmi Vecpils tuvumā.

Jaunums. Lai arī Liepājā autorallijam ir bagāta vēsture un tradīcijas, vēl ne reizi ātrumpoms nav bijis pašā pilsētas centrā – Rožu laukumā. Šogad gan tā vairs nevarēs teikt, jo kā trekns punkts vai kā gaisīgs saldais ēdiens tiek piedāvāti divi ātrumposmi Liepājas vecpilsētas ielās. Sportistiem būs iespēja pārbaudīt savu meistarību šaurajās, bruģētajās ielās, kas skatītājiem un līdzjutējiem sniegs vizuālu baudījumu. Pilsētas centrs satiksmei būs slēgts no plkst.15:30 – 19:00.

Brīdinājums.
No līdzjutējiem un skatītājiem autorallija laikā tiek gaidīta zināmas kārtības ievērošana. Pirmkārt jau drošības pasākumu ievērošana – atrasties tikai līdzjutējiem piemērotās vietās, ievērot drošības darbinieku un organizatoru norādījumus, neizbradāt vietējo zemnieku laukus un neatstāt aiz sevis gružus.

Atribūti. Rallija organizatori ir parūpējušies par interesantiem un krāšņiem suvenīriem – polokrekli, Tkrekli, cepures u.c. Jau šobrīd pret ziedojumiem tos var iegādāties Liepājā, Peldu ielā 5-527.

Atbalstītāji. Rallija ģenerālsponsors „Energoremonts Rīga”, atbalsta Liepājas dome,  Siemens, Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvalde, Lauma Fabrics; Canon IB serviss. Apdrošina – IF; biļetes “Biļešu servisā”; informē: Radio Skonto; Liepajniekiem.lv, TV Dzintare. LRČ oficiālā televīzija – LTV7.

Autorallijs „Kurzeme” ir pārbaudīta vērtība, katru gadu nedaudz savādāks, bet pietiekami sarežģīts un interesants.

TIEKAMIES 4. UN 5. JŪLIJĀ autorallijā „KURZEME’2008”.
 
Visi komentāri
 
258293. viesis 13.jūnijs 2008 15:27
0 0 Atbildēt

"Rallija organizatori ir parūpējušies par interesantiem un krāšņiem suvenīriem – polokrekli, Tkrekli, cepures u.c. Jau šobrīd pret ziedojumiem tos var iegādāties Liepājā, Peldu ielā 5-527."

Diez ziedojuma ir notiekts minimālais limits vai arī pilnīgs brīvprātības princips??? Ja otrais, tad lūdzu, lai kāds priekš manis paņem vienu keponiņu un vienu XXL krekliņu, un no manis ieliek 5Ls, kad būšu Liepājā krekliņu un cepurīti savākšu un naudu atdošu.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti