Šoseja: Jānim Horelikam neveiksmīgs otrais posms

 
16.jūnijs 2008 9:55

14. un 15. jūnijā Alastaro trasē Somijā norisinājās šīs valsts autošosejas čempionāta otrais posms, kurš neveiksmīgs izvērtās mūsu autosportistam Jānim Horelikam, kurš startē salonmašīnu klasē Super Tourning.

Kvalifikācijas braucienos pie ieskaites punktiem Horelikam tikt neizdevās. Tos iegūst pirmo trīs labāko rezultātu uzrādītāji katrā no divām kvalifikācijas sesijām. Pirmajā sesijā Horelikam piektais apļa laiks, bet otrajā par vienu vietu augstāk – ceturtā vieta. Sestdien notika pirmais no diviem ieskaites braucieniem – divpadsmit apļu sprints. Horeliks šajā braucienā visu distances laiku nācās cīnīties ar igauņiem Raimo Hauku un Urmasu Kitsingu par trešo vietu. 



Pēdējā apļa vienā no pēdējiem līkumiem viņam izdevās apsteigt Kitsingu un finišēt trešajam. Šo apdzīšanas manevru izmantoja arī Hauka un arī apsteidza Kitsingu. Iegūtie punkti par šo trešo vietu Horelikam  izrādījās arī vienīgie šajā posmā. Svētdienas galvenajā - 25 apļus garajā braucienā viņš bija spiests izstaties. Pirmā apļa pirmajā līkumā Horeliks saslīdēja un šājā brīdī viņu no aizmugures taranēja soms Mika Heinonens. Horelikam šis incidents beidzās drošības riepu nožogojumā ar bojātu automobīli un braucienu turpināt viņš nespēja.

Par posma pārliecinošu uzvarētāju kļuva soms Mikko Eskelinens, kurš uzvarēja gan kvalifikācijā, gan abos braucienos. Kopvērtējumā pēc šī posma Horeliks ir atkāpies uz ceturto vietu.

Pirmais brauciena top 3:
1. Mikko Eskelinen    BMW 320        15:16.621
2. Ari Laivola         Seat Toledo Cupra     15:26.832
3. Jānis Horeliks     Honda Civic Type-R    15:31.477

Otrā brauciena top 3:
1. Mikko Eskelinen    BMW 320        35:28.111
2. Ari Laivola         Seat Toledo Cupra     36:00.452
3. Raimo Hauka     VW Golf        36:02.393

Kopvērtējums pēc dieviem posmiem top5:
1. Mikko Eskelinen    65
2. Urmas Kitsings    41
3. Raimo Hauka    40
4. Jānis Horeliks    34
5. Ari Laivola         29

Nākamais Somijas čempionāta posms notiks Igaunijā, Pērnavas trasē 28. un 29. jūnijā vienlaicīgi ar Latvijas un Baltijas autošosejas čempionātu.

www.jh-motorsport.lv
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 6

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 30

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti