Kozlovskis: Divu nedēļu laikā I.Ķuzim jātiek skaidrībā ar automašīnu nomas konkursa likumību 3

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 11.oktobris 2016 11:23

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) Valsts policijas priekšniekam Intam Ķuzim uzdevis divu nedēļu laikā tikt skaidrībā ar automašīnu nomas konkursa likumību.

Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" Kozlovskis uzsvēra, ka nepieļaus, lai policija tiktu apkrāpta. Vai nu ir jāsaņem apliecinājums no ražotāja, ka automašīnas atbilst konkursa prasībām vai arī tās ir jānomaina.

Ministrs piebilda, ka nedrīkst pieļaut situāciju, ka policija paliek bez automašīnām. Tātad, vispirms būs jāpiegādā iepirkuma prasībām atbilstošās automašīnas, lai nomainītu neatbilstošās.

Runa ir par 17 "Citroen" busiņiem, kuriem, saskaņā ar iepirkuma nosacījumiem bija jābūt "EURO 6" dzinējiem, bet atklājās, ka tie ir "EURO 5" dzinēji. Automašīnas paredzētas Speciālo uzdevumu bataljonam.

Kā iepriekš informēja Kozlovskis, VP ir nosūtījusi pieprasījumu automašīnu "Citroen" ražotājam ar konkrētu automašīnu šasiju numuriem, lai pārliecinātos, ka dzinēji atbilst "EURO 6" prasībām. Iepriekš piegādātājs pilnsabiedrība "A26" bija iesniedzis policijai ražotāja apliecinājumu, ka piegādājamās automašīnas atbildīs "EURO 6" prasībām - tātad auto ir ar samazinātu izmešu daudzumu. Konkrētajām "Citroen" markas automašīnām bija "Peugeot" dzinēji.

Skaidrojums arī pieprasīts Ceļu satiksmes drošības direkcijai, jo automašīnu reģistrācijā uzrādīti "EURO 5" dzinēji.

Tagad galvenais ir noskaidrot, vai ražotāja apliecinājums ir patiess, un to, vai šie dzinēji atbilst "EURO 6" prasībām. Ja ražotāji atbildēs, ka piegādātāja sniegtais apliecinājums ir nepatiess un ražotājs nemaz tādu nav sniedzis, esot pamats sākt kriminālprocesu. Tādā gadījumā objektīvu iemeslu dēļ lieta būtu jāizmeklē citai iestādei, piemēram, Iekšējās drošības birojam, norādīja ministrs, kurš cer, ka ražotājs skaidrojumu atsūtīs jau šonedēļ.

Paralēli VP tiks veikta arī dienesta pārbaude, lai izvērtētu, vai konkurss par automašīnu nomu noticis saskaņā ar iepirkumu normām, un to, vai šajā gadījumā nav saskatāmi pārkāpumi no policijas amatpersonu puses.

"Ja auto dzinēji neatbilst prasībām, viens no risinājumiem būs prasīt piegādātajam automašīnas nomainīt uz atbilstošām automašīnām, kurām ir "EURO 6" dzinēja prasības," iepriekš uzsvēra Kozlovskis.

Jau ziņots, ka līdz šim lielākajā automobiļu iepirkumā VP konkursā uzvarējusī pilnsabiedrība "A26" nodevusi pavisam citas, līgumam neatbilstošas mašīnas. Turklāt pastāv aizdomas, ka uzņēmējs krāpies un policiju maldinājis ar dokumentiem. Tomēr "šmaukšanos" varēja atklāt krietni laicīgāk, ja policija nebūtu bijusi tik pielaidīga pret konkrēto komersantu, iepriekš ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Policija tika pie 755 jauniem transportlīdzekļiem un par nomu turpmākos piecus gadus maksās 22 miljonus eiro. Jaunus spēkratus aizturēto pārvietošanai vajadzēja arī Speciālo uzdevumu bataljonam. Policija prasīja furgonus ar jaunās paaudzes motoru "EURO 6".

Kā liecina "Firmas.lv" informācija pilnsabiedrība "A26" pērnā gada decembrī dibināja SIA "Auto Īle un Herbst", SIA "Ad Rem auto", SIA "Auto 26". Visi uzņēmumi saistīti ar uzņēmēju Māri Īli.

Portālā iAuto vēl par šo tēmu lasi:

Forums: Auto tirgoņi apšmauc policiju un piegādā neatbilstošu transportu

Ziņa: Saistībā ar neatbilstošu dienesta automašīnu piegādi policijā sāktas vairākas disciplinārlietas

 

 
3 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
GB12 11.oktobris 2016 18:13
5 0 Atbildēt

Ar interesi gaidīšu, kā tas viss beigsies.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti